MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ρεκόρ εισαγωγών σε φρούτα και λαχανικά φέτος: Τι εισάγουμε περισσότερο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι ποσότητες που εισήλθαν στη χώρα μας αυτό το διάστημα ανήλθαν σε 547,34 χιλιάδες τόνους έναντι των 471,95 χιλιάδων τόνων το 2022.

Credits: Tom Brunberg/Unsplash
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Κατά 15,97% είναι αυξημένες οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών το 10μηνο του 2023 έναντι του ίδιου διαστήματος του 2022, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.

Οι ποσότητες που εισήλθαν στη χώρα μας αυτό το διάστημα ανήλθαν σε 547,34 χιλιάδες τόνους έναντι των 471,95 χιλιάδων τόνων το 2022, με το 74% εξ’ αυτών να προέρχονται από χώρες εκτός των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, συγκριτικά με το δεκάμηνο του 2019, χρονιά που αποτέλεσε ρεκόρ με εισαγωγές 511.171 τόνων, το 2023 αναμένονται αυξημένες κατά 7,1% λόγω και του ρεκόρ αφίξεων τουριστών στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδας φαρμάκου για την καρδιά12.09.2018

«Η εισαγωγή νωπών φρούτων και λαχανικών δείχνει συνεχή ανάπτυξη του ξένου ανταγωνισμού τόσο στην χώρα μας όσο και στις λοιπές κοινοτικές αγορές» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου, Γιώργος Πολυχρονάκης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Είναι απαραίτητο τα τρόφιμα που προέρχονται από τρίτες χώρες να πληρούν τις ίδιες ποιοτικές προδιαγραφές που απαιτούνται για τους παραγωγούς (γεωργούς και κτηνοτρόφους) της Ε.Ε., με ίσες συνθήκες εργασίας και ίδια χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων».

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Όταν οι Ναζί προχώρησαν στη μεγαλύτερη κλοπή έργων τέχνης στην ιστορία
Επίκαιρα
Bella Ciao #52: «The Orange Plague» – Στην πλάτη του αυτοκράτορα
Επίκαιρα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κατέκτησε το ιστορικό Concertgebouw του Άμστερνταμ
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε στην Κυψέλη το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής και Ακουστικών Βαρηκοΐας στην Ελλάδα
Αφιέρωμα
30 Xρόνια Monopoli: Όσα ζήσαμε, όσα μοιραστήκαμε
Εκδηλώσεις
Συνέδριο για το θέατρο της ελληνικής διασποράς στο Παρίσι
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
The Ellinikon: Πράσινο, πολιτισμός και νέες εμπειρίες στην πόλη του μέλλοντος
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Πλάκα: Κατέρρευσε παλιό κτίριο μετά από έκρηξη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα