MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 5 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Θεατρική παράσταση “Μαράν Αθά” στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου

Η παράσταση “Μαράν Αθά”, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, (από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα) με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη, χαρακτηρίστηκε από την κριτική ως πνευματικό γεγονός και σταθμός στα θεατρικά πράγματα. Μία θεατρική παράσταση σταθμός, μία από τις μακροβιότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, παρουσιάζει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στο Πολιτιστικό μας Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου  σε διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής. Στη μουσική της παράστασης είναι ο Βαγγέλης Γιαννάκης και στα σκηνικά και κοστούμια η Μαρία Πασσαλή.
11/11, 20:30
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑQueer έρωτας και πολιτική: Fellow Travelers ή το πολιτικό θρίλερ που δεν θες να χάσεις αυτό το φθινόπωρο12.09.2018

2. Προβολή βραβευμένων ταινιών από το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας “Αγών” στη Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”

Στιγμιότυπο από την ταινία “Ρίζες”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας “Αγών”, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 12ης έκδοσής του που προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2024, διοργανώνει διήμερο προβολών στις 10 & 11 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης “Λίλιαν Βουδούρη”, του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα προβληθούν ταινίες που βραβεύτηκαν και ξεχώρισαν στο 11ο Φεστιβάλ “Αγών”. Αναλυτικό πρόγραμμα ταινιών εδώ.
11/11, 11:00 – 22:00
Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”

3. Μυστήριο 56 Συνάντηση Πολιτισμός 2030: Εργαστήρια, ομιλίες, εκδρομές και ξέφρενο πάρτι στην Ελευσίνα

Credit: John Kouskoutis

Tο Μυστήριο 56 Συνάντηση Πολιτισμός 2030, μια γιορτή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αφιερωμένη σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού, επιστρέφει στην 4η έκδοσή της στην Ελευσίνα, με τίτλο «Από Περιθώριο Κέντρο». Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της Συνάντησης Πολιτισμός 2030, υπό την επιμέλεια της Κέλλυς Διαπούλη, πολιτικοί, καλλιτέχνες και εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν τη δυνατότητα υιοθέτησης ενός νέου θεσμού, τους όρους και τις συνθήκες λειτουργίας του, ο οποίος θα στοχεύει ισότιμα στην πολιτιστική ανάπτυξη όλων των περιφερειακών πόλεων, ανεξαρτήτως μεγέθους ή πρόθεσης διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. To Σάββατο το πρόγραμμα περιέχει δημιουργικά εργαστήρια, την κεντρική ομιλία του Nan Van Houte,  «Ζωντανή τέχνη σε έναν κόσμο που καταρρέει. Όχι και τόσο αστεία υπόθεση», το εργαστήριο – επίσκεψη στο μουσείο του Λαογραφικού Συλλόγου Μικρασιατών, (αναχώρηση από X-Bowling Art Center, 17:00), η εικαστική εγκατάσταση με μικτά υλικά “Μυστήριο 171 Η Ουτοπία των Ονείρων”, καθώς και ένα ξέφρενο party με εικαστικά δρώμενα, performances & DJ Set. Την Κυριακή το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του με ένα βιωματικό εργαστήριο ” Μυστήριο 85 Μοτίβα της Πόλης”, έναν αλλιώτικο περίπατο στον χώρο και στον χρόνο “Η Ελευσίνα για μικρούς και μεγάλους”, καθώς και ένα αποχαιρετηστήριο γεύμα.
11, 12/11, 10:30 – 23:55, 10:00 – 15:30
X-Bowling Art Center (Χαριλάου 12, Ελευσίνα)

4. Συναυλία “Όταν η Ποίηση γίνεται Τραγούδι” στο Πνευματικό κέντρο Αγίου Στεφάνου

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό -Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Στεφάνου, Δήμου Διονύσου , ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Στεφάνου σε συνεργασία με τον Δήμο Διονύσου διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά όπου η μουσική και η μελοποιημένη ποίηση χαράσσουν «περάσματα με θέα» μέσα από την ματιά της Πηγής Λυκούδη και άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Σπανού, Χατζηνάσιου, Κουγιουμτζή, Τσιτσάνη κ.α) με τίτλο: «Όταν η ποίηση γίνεται τραγούδι». Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα των Γ. Ρίτσου, Ν. Βρεττάκου, Κ. Παλαμά , Γ. Σεφέρη, Α. Σικελιανού, και σύγχρονων ποιητών Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Μιχάλη Γκανά, Φίλιππου Γράψα, Γιάννη Π. Ιωαννίδη κ.α. Ένα οδοιπορικό ταξίδι με πλοηγό την μελοποιημένη ποίηση και την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει στην ζωή μας. Τα τραγούδια ερμηνεύουν φωνές της νέας γενιάς ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης και η Γεωργία Αγγέλου.
12/11, 19:30
Πνευματικό -Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Στεφάνου, Ευάγγελου Πεντζερίδη 1, Άγιος Στέφανος

5. Reverb Festival: DJ set και ηλεκτρονική μουσική στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης συνεχίζει και τον Νοέμβριο με ένα πρόγραμμα για όλους. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στήνεται ενα DJ set με σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική. Τα Reverb Sessions έχουν σκοπό να αναδείξουν την αυθεντική εναλλακτική κουλτούρα της Αθήνας μέσα από τις διαφορετικές μορφές τέχνης, την διαφορετικότητα των συντελεστών, την ποικιλομορφία και πολυφυλετικότητα.
12/11, 17:30 – 23:30
Δημοτική Αγορά Κυψέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 βιβλία του Καζούο Ισιγκούρο που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b