MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 12+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Πες το Ψέματα.., από την ομάδα ContraTiempo στο Θέατρο Μπέλλος

Η ομάδα ContraTiempo αντιμετωπίζοντας τα παιδιά με αγάπη και υπευθυνότητα, παρουσιάζει την παράσταση «Πες το Ψέματα.. ». Ένα ζωντανό μουσικοθεατρικό παραμύθι που σκοπεύει να δώσει ώριμες απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, από 4 Νοεμβρίου 2023 έως 28 Απριλίου 2024, στο Θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι ανακαλύπτουν στο πατάρι του παππού τους ένα παλιό κουτί, το κοσμεί ένα περίεργο σύμβολο, που μοιάζει με τρίαινα χωρίς λόγχες. Η τρίαινα αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από το γράμμα Ψ, σήμα κατατεθέν του Βασιλιά Ψεύτατωρ, του ανθρώπου που ανακάλυψε το Ψέμα. Εκείνος μοίρασε πριν πολλά πολλά χρόνια, 194 κουτιά σε όλο το κόσμο, όσες δηλαδή οι χώρες της γης, με σκοπό όταν ανοίξει το καθένα από αυτά, να μεταδοθεί το ψέμα στην κάθε χώρα μια για πάντα. *Παίζουν: Θωμάς Θάνος , Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Ντίνος Ψυχογιός, Νατάσα Παντερμαλή.
Παραστάσεις: 4 Νοεμβρίου 2023 έως 28 Απριλίου 2024. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 14:30.
Εισιτήρια: Προπώληση 9€, Ταμείο του θεάτρου 12€. Ειδικά οικογενειακά πακέτο ( ενημερωθείτε τηλεφωνικά ). Προπώληση: more.com.
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0322 9889.

Είμαστε Πάτσι, από τη Συντεχνία του Γέλιου για δεύτερη χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο

Η νεανική ομάδα «Συντεχνία του Γέλιου» συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα με την κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Φόλκερ Λούντβιχ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι.Μια εργαζόμενη μητέρα μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της, την Τζίνα και τον Μάρκο, μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Τα δυο παιδιά είναι ζωηρά, ανοιχτόμυαλα, ανεξάρτητα και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, στο σπίτι υπάρχει ένας φιλικός, συχνά χαρούμενος τόνος. Η αμοιβαία βοήθεια είναι αυτονόητη, τα παιδιά γίνονται αποδεκτά ως συνεταιράκια, και είναι – κορίτσια και αγόρια – εξίσου υπεύθυνα για την οργάνωση και την εφαρμογή του νοικοκυριού. Μια σύγχρονη, προοδευτική οικογένεια… θα έλεγε κανείς. Ο μικρόκοσμός τους μπερδεύεται όταν μια μέρα καταφθάνει ένας νέος «μπαμπάς» που παίζει τον αφέντη του σπιτιού και απαιτεί να τον υπακούν όλοι. *Παίζουν: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου.
Παραστάσεις: Από 5 Νοεμβρίου 2023 έως 24 Μαρτίου 2024.  Κάθε Κυριακή στις 14.30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€, ΑμεΑ και συνοδών, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 10€ (με τηλεφωνική κράτηση). Ομαδικά άνω των 25 ατόμων: 8€. Προπώληση: more.com
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι. Τηλέφωνο: 21 0346 4380

Ροβινσώνας Κρούσος: Η μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια για 2η χρονιά στο Μέγαρο

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, η μουσικοθεατρική παράσταση «Ροβινσώνας Κρούσος» σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 4 Νοεμβρίου. Μια θεατρική υπερπαραγωγή για όλη τη οικογένεια, εμπνευσμένη από το ομώνυμο πολυαγαπημένο μυθιστόρημα μικρών και μεγάλων του Ντάνιελ Ντεφόε, που εξιστορεί τις περιπέτειες του διάσημου ναυαγού, ο οποίος με την ευφυΐα, την εφευρετικότητα και την ψυχική του δύναμη κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να μας διδάξει την αγάπη για τη ζωή και τη σημασία της φιλίας. *Παίζουν: Νικόλας Αλεξίου, Έλενα Βακάλη, Φάνος Θεοφάνους, Βασίλης Παναγιωτίδης.
Παραστάσεις: Από 4 Νοεμβρίου 2023 έως 9 Απριλίου 2024. Σάββατο, στις 15.00. Κυριακή στις 11.30 π.μ. και στις 15.00.
Εισιτήρια: 12 ευρώ (γενική είσοδος). Προπώληση: megaron. gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000

Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή, από την ομάδα Ονειρόδραμα στο Θέατρο Σταθμός

Η ομάδα Ονειρόδραμα, μετά τα συνεχόμενα sold out, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Σταθμός την επιτυχημένη, διαδραστική παράσταση – εργαστήρι «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!», εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο «Η Τελεία» του Πίτερ Ρέινολντς, για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών). Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δεν μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. *Παίζουν:  Σταυρούλα – Μελισσάνθη Μάκρα, Βασίλης Παπαλαζάρου / Επιμέλεια Εργαστηρίου: Χριστίνα Μουδάτσου. 
Παραστάσεις: Από 5 Νοεμβρίου 2023. Κάθε Σάββατο στις 15:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10€, Μικρή παρέα 5 έως 15 άτομα: 9€, Ομαδικά άνω των 16 ατόμων: 8€. 
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267

Μια θαυμάσια ημέρα, από την ομάδα Artika στο Studio Μαυρομιχάλη

Φωτογραφία: Σπύρος Περδίου

Artika, η ομάδα που ξεκίνησε το θέατρο για τις πολύ νεαρές ηλικίες (0-6 χρονών) στην Ελλάδα φέρνει κοντά σας για τη νέα θεατρική περίοδο, στο Studio Μαυρομιχάλη, άλλη μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ. Από πολύ νωρίς στη ζωή μας αρχίζουμε να διαμορφώνουμε συνήθειες και ρουτίνες που μας προσφέρουν ασφάλεια και την αίσθηση ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο. Κάποτε, όμως, χάνουμε τον έλεγχο και τότε είναι να σα να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μας, χάνεται η λογική, η ισορροπία, ακόμα και τα λόγια μας. Τότε, είναι η ώρα να ανακαλύψουμε ξανά τον κόσμο, τις σχέσεις, να συνδεθούμε με όσα υπάρχουν γύρω μας, με κάποια από αυτά ίσως και για πρώτη φορά.  *Παίζουν: Μαρία Μπαλούτσου, Κλεονίκη Καραχάλιου, Βασίλης Καζής.
Παραστάσεις: Από Κυριακή 5 Νοεμβρίου.  Κάθε Κυριακή στις 11:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 10€, Πολύτεκνοι/Άνεργοι: 8€. Προπώληση: ticketservices.gr
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα. Τηλέφωνα: 2106453330, 693 8384211

Οι ιστορίες του παππού Καραγκιόζη, του Κώστα Σπυρόπουλου στο Θέατρο ΝΟΥΣ

Με τη νέα παιδική παράσταση «Οι ιστορίες του παππού Καραγκιόζη» ο Κώστας Σπυρόπουλος έρχεται από τον Νοέμβριο στο Θέατρο ΝΟΥΣ. Ο παππούς Καραγκιόζης, διηγείται πασίγνωστους μύθους με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, διδάσκει και χαρίζει γέλιο και χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης πλάθει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα και η ζωντανή μουσική έχει το δικό της μερίδιο σ’ αυτό το χαρούμενο οικογενειακό θέαμα.
Παραστάσεις: Από 5 Νοεμβρίου 2023.  Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: 8 €. Προπώληση: more.com
Θέατρο Nous, Τροίας 34, Αθήνα. Τηλ: 210 8237 333.

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Λαμπέτη

Η Θεατρική Ομάδα «Μυθωδία» από τον Νοέμβριο ξεκινά τη συνεργασία της με το Θέατρο «Λαμπέτη», όπου θα παρουσιάσει το σπουδαίο έργο του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;» διασκευασμένο για εφήβους και ολόκληρη την οικογένεια. Ο Κρίστοφερ ξέρει πολλά για τα μαθηματικά και τη φυσική και ελάχιστα για τους ανθρώπους. Η ιστορία του ξεκινά ως ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό τον Ουέλινγκτον, το σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο. *Σκηνοθεσία-διασκευή: Νικορέστης Χανιωτάκης. Παίζουν: Μαρία Δελετζέ, Θωμάς Θάνος, Μάχη Μακρίδου, Μάριος Μαριόλος κ.α.
Παραστάσεις: Από 5 Νοεμβρίου 2023.  Κάθε Κυριακή στις 14:30.
Εισιτήρια: Μειωμένο 10€, Κανονικό 12€. Προπώληση: more.com
έατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

Μουσική

Ζωολογικός ήχος, του Γιώργη Χριστοδούλου στο Μικρό Κεραμεικό

Ο Γιώργης Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του σας περιμένουν από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον Μικρό Κεραμεικό στο Γκάζι, όπου παρουσιάζουν την πρωτότυπη παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Ζωολογικός ήχος», με όμορφα παιδικά τραγούδια για ζώα που έχουν γραφτεί στην Ελληνική γλώσσα. Στην παράσταση «Ζωολογικός ήχος» ο Γιώργης παραδίδει μαθήματα “ζωολογίας” με τη βοήθεια, φυσικά, του κοινού. Αινίγματα και ιστορίες και… η Γαλέρα και η Γοργόνα, η Τσίχλα, οι Δεινόσαυροι, το Ελεφαντάκι, τα Δέκα Καβουράκια, το Πάντα, η Χελώνα και πολλά άλλα τραγούδια… *Παίζουν: Γιώργης Χριστοδούλου: φωνή, ukulele Μαζί του οι εξαιρετικοί μουσικοί: Alfred Ruci: φλάουτο, κιθάρα Αλέξανδρος Αβδελιώδης: πιάνο.
Παραστάσεις: Από 4 Νοεμβρίου 2023. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00 μ.μ.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54 , Τηλέφωνο: 21 0345 4831.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο για παιδιά: Ένας οδηγός με τις πιο ξεχωριστές παραστάσεις της φετινής σεζόν12.09.2018

Κινηματογράφος

Οι Ευχούληδες 3: Μαζί για Μπάντα

Μία γεμάτη δράση και χρώμα οικογενειακή επανένωση, με το νέο κεφάλαιο του επιτυχημένου μουσικού franchise της Dream Works Animation: Οι ευχούληδες 3: Μαζί για μπάντα. Μετά από δύο ταινίες πραγματικής φιλίας και ατελείωτου φλερτ, η Πόπη και ο Κλωνάρης είναι πλέον επίσημα ζευγάρι! Όσο έρχονται πιο κοντά, η Πόπη ανακαλύπτει ότι ο Κλωνάρης έχει ένα μυστικό παρελθόν. Ήταν κάποτε μέλος της αγαπημένης της boyband, των BroZone, μαζί με τους τέσσερις αδελφούς του: τον Φλόιντ, τον Τζον Ντόρι, τον Σπρους και τον Κλέι. Οι BroZone διαλύθηκαν όταν ο Κλωνάρης ήταν ακόμα μωρό, ενώ ακολούθησε και η διάλυση της οικογένειας. Από τότε ο Κλωνάρης δεν έχει δει τους αδελφούς του ποτέ ξανά. Αλλά όταν ο Βέλβετ και ο Βενίρ, δύο μοχθηροί ποπ σταρ, απαγάγουν τον αδελφό του Κλωνάρη, τον Φλόιντ, για το μουσικό του ταλέντο, ο Κλωνάρης και η Πόπη ξεκινούν ένα δύσκολο και συναισθηματικό ταξίδι για να φέρουν κοντά τα υπόλοιπα αδέλφια και να σώσουν τον Φλόιντ από την αφάνεια και όχι μόνο.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

Μπάντι ο ροκ Σταρ 3 (μεταγλωττισμένη)

Υπόθεση: Μετά την παγκόσμια περιοδεία του, ο Μπάντι παίρνει λίγο χρόνο και επιστρέφει στο χωριό του. Όταν μαθαίνει ότι η μπάντα κοριτσιών, K-9, δεν ξέρει ποιος είναι ο Άνγκους Σκάτεργουντ, αποφασίζει να λάβει μέρος στο μουσικό διαγωνιστικό σόου, Battle the Beat, για να εμπνεύσει μια νέα γενιά ροκ σταρ. Αλλά ο Μπάντι διαχειρίζεται περισσότερα από όσα μπορεί όταν ασχολείται με το τηλεοπτικό σόου, καθώς παραμελεί τους στόχους του και μετατρέπεται εν μια νυκτί σε τηλεπερσόνα.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖωολογικός ήχος, του Γιώργη Χριστοδούλου στο Μικρό Κεραμεικό12.09.2018

Εκθέσεις

«Στο Παλάτι του Θυμού!»: Διαδραστική έκθεση στο Μουσείο Συναισθημάτων

Μια έκθεση που συνδυάζει τη συναισθηματική καλλιέργεια και την εξερεύνηση του θυμού με τη διασκέδαση, το παιχνίδι και τα παραμύθια. Όλη η οικογένεια και οι φίλοι μπορούν να παίξουν με τα διαδραστικά εκθέματα, να ανακαλύψουν τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από το θυμό, να γράψουν ένα γράμμα στο Θυμό τους, να φτιάξουν το θυμόμετρο και πολλά άλλα.
Κάθε Σαββατοκύριακο. Ωρες λειτουργίας έκθεσης: 10π.μ. έως 1μ.μ.
Για ενήλικες, εφήβους και παιδιά 5 – 105 ετών
Εισιτήριο: 5€
Μουσείο Συναισθημάτων: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, Αθήνα. Τηλ: (+30) 210 9218323

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Εικαστικές δράσεις για όλη την οικογένεια στο πλαίσιο της έκθεσης «Τρεις ήπειροι, τρεις φίλοι. Σχέδια 1993-2023»12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Δημιουργώντας ανάγλυφους χάρτες: Εικαστικό εργαστήριο στην ΕΒΕ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει μία νέα σειρά εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά με θέμα τη δημιουργία ανάγλυφων χαρτών. Με αφετηρία ηφαιστειακά τοπία του Αιγαίου αλλά και πειρατικούς χάρτες νησιών, οι συμμετέχοντες παρατηρούν χάρτες και τρισδιάστατα μοντέλα και με ποικίλα μέσα δημιουργούν ανάγλυφες φόρμες, βουνά και χαράδρες που ανοίγονται μπροστά τους. Τον Νοέμβριο οι συμμετέχοντες ημιουργούν τρισδιάστατους χάρτες από αυθεντικούς πειρατικούς χάρτες, με στοιχεία που εμπνέονται από την πειρατική κληρονομιά της Ελλάδας.
Σάββατο 4/11, 17.30-19.30. Κυριακή 26/11, 12.00-14.00.
Για παιδιά 7 έως 12 ετών
Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας
ΕΒΕ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364 |https://www.snfcc.org/

«Πρωινοί Σελιδοδείκτες»: Δράση για παιδιά στο Σχεδία Home

Τι πιο όμορφο να ξεκινάς το Κυριακάτικο πρωινό σου ακούγοντας παραμύθια ή φτιάχνοντας πρωτότυπες καλλιτεχνικές κατασκευές και απολαμβάνοντας ένα νόστιμο δεκατιανό; Με διάθεση παιχνιδιάρικη και λιχούδικη το περιοδικό δρόμου «σχεδία», παρουσιάζει κάθε πρώτη και τρίτη Κυριακή κάθε μήνα, στις 11:00 τους «Πρωινούς Σελιδοδείκτες», μια δράση για παιδιά 5-11 ετών που συνδυάζει την φιλαναγνωσία με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό με σοκολατένιες αυγοφέτες από βιολογικά αυγά και χυμό. Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, 11:00 (Παραμύθια, για παιδιά 5-8 ετών): Με τη δύναμη της αγάπης παίρνουμε το μαγικό, αόρατο κλειδί και ξεκλειδώνουμε την πόρτα των παραμυθιών.
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, 11:00
Εισιτήριο: 12€. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κράτηση απαραίτητη: [email protected] & 213 0231220.
Σχεδία Home, Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b