MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι 8 πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ελλάδας

Το WorldAtlas παρουσιάζει τις 8 ωραιότερες μικρές πόλεις της Ελλάδας που κάθε ταξιδιώτης αξίζει να ανακαλύψει.

Μονεμβασιά, Photo by Evangelos Mpikakis on Unsplash
Μονεμβασιά, Photo by Evangelos Mpikakis on Unsplash
Monopoli Team

Επιβλητικά κάστρα που ατενίζουν τη θάλασσα, λαβύρινθοι από λιθόστρωτα καλντερίμια, γειτονιές που μοιάζουν σταματημένες στον χρόνο, εκλεκτά τοπικά προϊόντα και φυσικά αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους. Το WorldAtlas έφτιαξε μια λίστα με τις 8 πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ελλάδας για τους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν τα κρυμμένα «διαμάντια» της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝΕΟΝ: 10 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό με Τέχνη προσβάσιμη σε όλους12.09.2018

Ναύπλιο

Η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας παραμένει αρχοντική, γοητεύοντας τους επισκέπτες με τη ρομαντική παλιά πόλη της, τα πλακόστρωτα στενά, τα πανέμορφα νεοκλασικά και τα κάστρα της. Το Ναύπλιο είναι μια πόλη που έχει τα πάντα για να σε χαλαρώσει, να σε ταξιδέψει στο χρόνο και να σε κάνει να επιστρέψεις πολλές φορές. Χαθείτε στα στενά, απολαύστε τη θαλασσινή αύρα και χαλαρώστε στα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης. Για να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, θα πρέπει να ανεβείτε τα 999 σκαλοπάτια (στην πραγματικότητα είναι λίγο λιγότερα) μέχρι το Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο.

Μονεμβασιά

Στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνίας, μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς βρίσκεται μία από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες της Ελλάδας. Προστατευμένη από το «Μικρό Γιβραλτάρ της Μεσογείου», όπως αποκαλούν τον επιβλητικό βράχο της, η διάσημη καστροπολιτεία με τις 40 βυζαντινές εκκλησίες και τα δαιδαλώδη καλντερίμια είναι ένα παραμυθένιο μέρος που σε μαγεύει με την πρώτη ματιά. Μπαίνοντας στο βράχο από τη μοναδική είσοδο – «μόνη έμβαση» – αρχίζει το ταξίδι στο χρόνο. Λιθόστρωτα καλντερίμια, παλιά αρχοντικά και εκκλησίες που συνυπάρχουν αρμονικά με παραδοσιακούς ξενώνες και καταστήματα, συνθέτουν το σκηνικό στον άψογα διατηρημένο μεσαιωνικό οικισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMάνος Καρατζογιάννης: Υπέμεινα ρατσισμό κι αναγκάστηκα ν’ ανοίξω δρόμους για μένα12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b