MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 28-29 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη: Νέα παραγωγή από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει από 29 Οκτωβρίου το νέο ελληνικό έργο για παιδιά: «Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» του Ανδρέα Φλουράκη, ελεύθερα εμπνευσμένο από την «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Πρόκειται για μια συναρπαστική παραμυθένια περιπέτεια που με σύγχρονη γλώσσα και αναφορές, γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και φαντασία, επιθυμεί να μιλήσει στις καρδιές των παιδιών τόσο για τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της φιλίας, όσο και για φλέγοντα περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα. *Παίζουν: Ρένα Κυπριώτη, Λευτέρης Βασιλάκης, Μαριλένα Μόσχου, Χρήστος Σταθούσης κ.α.
Παραστάσεις: Από 29 Οκτωβρίου 2023 έως 28 Απριλίου 2024. 
Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, ομαδικές κρατήσεις 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα. Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464, 2103236732.

Τα Ξύλινα Σπαθιά του Παντελή Καλιότσου στο Θέατρο Βρετάνια

Η Ανδρομάχη Χρυσομάλη, σκηνοθέτης και θεατρολόγος, επιστρέφει ξανά από τις 29 Οκτωβρίου στο Θέατρο Βρετάνια με ένα άλλο σημαντικό έργο της Παιδικής Λογοτεχνίας, «Τα Ξύλινα σπαθιά» του Παντελή Καλιότσου, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο. Ένα βαθιά επίκαιρο αντιπολεμικό έργο, που αναδεικνύει την αλληλεγγύη, την αγάπη και την ειρήνη. Στο χωριό Μανωλίτσα, λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, όταν ακόμη οι μνήμες είναι νωπές,  ένας πονηρός έμπορος παιχνιδιών, αποφασίζει να αλλάξει την βιτρίνα του μαγαζιού του και να αντικαταστήσει  τα παραδοσιακά παιχνίδια, με κάθε λογής πολεμικά, γοητεύοντας όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τον δάσκαλο, ξεσηκώνοντάς τα και παρασύροντάς τα σε ένα ξέφρενο πολεμικό παιχνίδι με σκοπό την αύξηση του κέρδους του. Οι μαθητές, καταστρώνουν σχέδια στα διαλείμματα του σχολείου, για να κατατροπώσουν τον «εχθρό», χωρίζονται σε ομάδες και αρχίζει η δράση.  Τι θα γίνει όμως, όταν τα παιδιά θα έρθουν αντιμέτωπα με τις συνέπειες του «πολέμου»; *Παίζουν: Τάκης Βαμβακίδης, Μάκης Πατέλης, Θωμάς Χαβιανίδης, Παναγιώτης Λέκκας, Γιάννης Τσαλίδης κ.α.
Παραστάσεις: Από 29 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Κυριακή 15:00.
Εισιτήρια: 12€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα. Τηλ: 21 0322 1579.

«Ο Φύλακας της Λίμνης», του Ανδρέα Φλουράκη  στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η σκηνοθέτης Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη συναντιέται ξανά με το συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη στο νέο του έργο, με θέμα: Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον είναι κάθε χρόνο και πιο έντονη. Ο Φύλακας της Λίμνης παλεύει χρόνια να κρατήσει την ισορροπία στη λίμνη που τού έχει ανατεθεί να προστατεύει, αλλά έχει πλέον κουραστεί και ζητά από το Πνεύμα του Δάσους να αντικατασταθεί. Ο Φύλακας θέλει να ταξιδέψει στον κόσμο προτού οι κλιματικές αλλαγές κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι πολύ δύσκολο. Το Πνεύμα του Δάσους δέχεται και του στέλνει τρεις υποψηφίους, ώστε να διαλέξει τον πιο κατάλληλο. Κανείς δεν του ‘γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι’, την ίδια ώρα που μια άγνωστη κηλίδα εμφανίζεται στη λίμνη, ένας βάτραχος με σύνδρομο τουρέτ τού κάνει τη ζωή δύσκολη. *Παίζουν: Κωνσταντίνα Αργυροπούλου-Πέτροβα, Δημήτρης Ζέρβας, Θανάσης Κεφαλάς κ.α.
Παραστάσεις: Από 29 Οκτωβρίου 2023 έως 7 Ιανουαρίου 2024. Κάθε Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: 8€. Προπώληση: more.com.
Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα. Τηλ: 21 0360 0832.

Αστρέλια, της Ελένης Κόντη στο Θέατρο Αλκμήνη

Μια διαδραστική παράσταση με χορό, μουσική, διαγαλαξιακές λέξεις και τον Αστέριο: τον φίλο της Αστρέλια από τον πλανήτη Κέπλερ22b, χαρακτήρας animation, που εμφανίζεται σε προβολή και αλληλεπιδρά σε ζωντανό χρόνο με το κοινό και την παράσταση. Κάθε Κυριακή στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Ξανθής Ταβουλαρέα. Ο Ήλιος και η Σελήνη έκαναν μια μικρή κόρη, την Αστρέλια. Μεγαλώνοντας, στον πλανήτη  Κέπλερ 22Β, έχει συνοδοιπόρο τον φίλο της Αστέριο, ο οποίος της κάνει δώρο ένα εισιτήριο για τη Γη με σκοπό να ησυχάσει  από τους καβγάδες ανάμεσα στους γονείς της. Στη γη, με τη βοήθεια του Αστέριου, ανακαλύπτει το διάστημα. Τις διαφορές και τις ομοιότητες των πλανητών, την αντίθεση και την εναλλαγή που συνθέτουν την απόλυτη αρμονία. *Παίζουν: Ελένη Κόντη, Κριστιάν Νίρκα κ.α.
Παραστάσεις: Από 22 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 12;00.

Εισιτήρια: 9€ κανονικό. 7€ μειωμένο (ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, άνω των 65, ατέλειες ηθοποιών). 6€ ομαδικό (άνω των 10 ατόμων). Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, τηλ. 210 3428650

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο για παιδιά: Ένας οδηγός με τις πιο ξεχωριστές παραστάσεις της φετινής σεζόν12.09.2018

Κινηματογράφος

Μπάντι ο ροκ Σταρ 3 (μεταγλωττισμένη)

Υπόθεση: Μετά την παγκόσμια περιοδεία του, ο Μπάντι παίρνει λίγο χρόνο και επιστρέφει στο χωριό του. Όταν μαθαίνει ότι η μπάντα κοριτσιών, K-9, δεν ξέρει ποιος είναι ο Άνγκους Σκάτεργουντ, αποφασίζει να λάβει μέρος στο μουσικό διαγωνιστικό σόου, Battle the Beat, για να εμπνεύσει μια νέα γενιά ροκ σταρ. Αλλά ο Μπάντι διαχειρίζεται περισσότερα από όσα μπορεί όταν ασχολείται με το τηλεοπτικό σόου, καθώς παραμελεί τους στόχους του και μετατρέπεται εν μια νυκτί σε τηλεπερσόνα.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLife in Space: Η μεγαλύτερη έκθεση για το διάστημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα12.09.2018

Εκθέσεις

Life in Space: Η μεγαλύτερη έκθεση για το διάστημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη έκθεση που αφορά το διάστημα έρχεται στην Αθήνα. Η έκθεση «Life In Space» («η Ζωή στο Διάστημα»), που έχει ταξιδέψει στα μυστικά του διαστήματος περισσότερους από 3.000.000 θεατές σε όλο τον κόσμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσγειώνεται από τις 19 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή. Μια έκθεση που φέρει την υπογραφή του Giorgio Hereleb σε συνεργασία με το Marshall Space Flight Center της NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “The U.S. Space & Rocket Center” και το Space Camp του και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI). Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Απίστευτες κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα.
Διάρκεια έκθεσης: Απο Πέμπτη 19 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023. 
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 13:00 – 21:00. Σάββατο/Κυριακή: 10:00 – 21:00.
Είσοδος: Απο 12 ευρώ
Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή, Λεωφ. Παναγιώτη Κανελόπουλου 33, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0777 1990. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVamvakou Revival: Βουνό, φύση και δραστηριότητες για όλους τον Νοέμβριο στη Βαβμβακού12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Halloween στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Ηλικίες 6+)

Μια ατμοσφαιρική, επιβλητική εμπειρία με ένα spooky Science Show, πειραματισμό με ιδιαίτερα υλικά και περιήγηση στην έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, έρχεται να σας προκαλέσει «επιστημονικές» ανατριχίλες. Πειράματα, γρίφοι, εκπλήξεις, και… πολλά ζαχαρωτά σας περιμένουν στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Η νύχτα του Halloween βρίσκεται προ των πυλών. Ζουμερές κολοκύθες, λαχταριστά ζαχαρωτά και πολλά-πολλά ακόμα υλικά, την περίοδο του Halloween, αλλάζουν μορφή και μετατρέπονται σε κάποια από τα πιο τρομακτικά πλάσματα που ξέρουμε. Οι επιστήμονες του ΚΕΤ, είναι κι αυτοί μαγεμένοι και έρχονται να προσφέρουν μια ανατριχιαστική εμπειρία επιστήμης που θα κόψει την ανάσα.  Ανακαλύψτε την επιστήμη πίσω από τις τρομερές παραδόσεις και τους θρύλους του Halloween για δύο μόνο Σαββατοκύριακα, στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Για να επιτραπεί η είσοδος σε ανηλίκους (<14 ετών) απαιτείται συνοδεία ενηλίκου.
Σάββατο 28/10 και Κυριακή 29/10, 11:00 και 16:00
Εισιτήρια: Κανονικό: 14 €. Μειωμένο: 10 €. Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο – Αθήνα, ΤΚ 17564. Τηλ. (+30) 210 9469600. email: [email protected].

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b