MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Vamvakou Revival: Βουνό, φύση και δραστηριότητες για όλους τον Νοέμβριο στη Βαβμβακού

Βουνό, φύση, ηρεμία, αλλά και χορός, τεχνολογία, μουσική και ατέλειωτες δραστηριότητες για όλους μάς περιμένουν, αυτόν τον Νοέμβρη, στη Βαμβακού Λακωνίας, με την ομάδα της Vamvakou Revival.

Vamvakou Revival: Βουνό, φύση και δραστηριότητες για όλους τον Νοέμβριο στη Βαβμβακού
Monopoli Team

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Τρίπολη και τη Σπάρτη, αλλά και μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, «κρεμασμένο» στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα και κρυμμένο μέσα στα έλατα, βρίσκεται το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας.

Ένα χωριό που αναγεννάται τα τελευταία πέντε χρόνια, μέσα από δραστηριότητες στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της καινοτομίας, της αγροδιατροφής και της επιχειρηματικότητας. Ένας τόπος που σας καλεί κάθε μήνα, ολόκληρο τον χρόνο, να τον γνωρίσετε μέσα από εκδηλώσεις, εργαστήρια και δραστηριότητες για όλους, που διοργανώνει η ομάδα της Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

Οι δράσεις του Νοεμβρίου

Μία νέα συνεργασία έρχεται αυτό το φθινόπωρο, 25 και 26 Νοεμβρίου, στη Βαμβακού. Η Vamvakou Revival και η ομάδα Κινητήρας Ω (Ώριμη ηλικία) καλούν τους ηλικιακά ώριμους κατοίκους της Βαμβακούς και της ευρύτερης περιοχής αλλά και τους επισκέπτες του χωριού να λάβουν μέρος σε ένα μοναδικό και διαφορετικό εργαστήριο κίνησης και τραγουδιού για άτομα ηλικίας 65+, σε συντονισμό των Αντιγόνης Γύρα και Αλίκης Αβδελοπούλου.

Αυτόν τον Νοέμβρη, μαζί με τα παιδιά θα ακολουθήσουμε το ταξίδι του χειμώνα των κατοίκων του βουνού, θα ανακαλύψουμε τη χρυσή ελιά, φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι του λαδιού, και θα συμμετάσχουμε στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι γνώσεων και ταχύτητας (04 και 05/11). Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), το κέντρο STEAM που λειτουργεί στο χωριό εδώ και τέσσερα χρόνια, υποδέχεται τους επίδοξους προγραμματιστές και μικρούς μηχανικούς σε ένα σαββατοκύριακο (11 και 12/11) αφιερωμένο στη ρομποτική και τη 3D σχεδίαση και εκτύπωση. Ακόμη, θα εξερευνήσουμε τον μαγικό κόσμο των δέντρων και θα ξεδιπλώσουμε το μυστήριο των συναισθημάτων τους, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, το θεατρικό παιχνίδι και την επαφή με τη φύση, και θα γίνουμε όλοι παιδιά, ελεύθερα και ξένοιαστα σε ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα (18 και 19/11).

Φωτογραφία: Ευτυχία Βλάχου

Κι αν αναρωτιέσαι τι άλλο μπορείς να κάνεις, στη Βαμβακού θα βρεις πολλά ακόμα

Η ελληνική δισκογραφία ξεδιπλώνεται μέσα από λαϊκές, ρεμπέτικες και έντεχνες μελωδίες σε δύο μουσικές βραδιές (11 και 18/11) στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο με το μουσικό σχήμα «Γραμμές». Αλλά και τι καλύτερο από μία πεζοπορία ή μία ποδηλατάδα στη φύση ξεφεύγοντας από την πίεση της καθημερινότητας; Tα σηματοδοτημένα μονοπάτια της Βαμβακούς, που συνθέτουν ένα δίκτυο δύο πεζοπορικών και τριών ποδηλατικών διαδρομών πέριξ του χωριού, αλλά και ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE, σας περιμένουν για ατέλειωτες βόλτες στο κατάφυτο δάσος. Φυσικά, στο σχολείο του χωριού μπορείτε να βρείτε ταχύτατο διαδίκτυο και άνετους χώρους για να εργαστείς απομακρυσμένα, μπάλες όλων των ειδών και γήπεδο μπάσκετ, ping pong, χειροτεχνίες, σπάνια βιβλία, καθώς και ατέλειωτες εικονικές βόλτες με τα Oculus Quest του V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Ωνάση: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς12.09.2018

Η ελληνική αυθεντική φιλοξενία στον ξενώνα «Ρούγα της Βαμβακούς», αλλά και στον «Παραδοσιακό Ξενώνα Βαμβακούς» θα συμπληρώσουν τη μοναδική σου εμπειρία στο χωριό. Και μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα υπέροχα προϊόντα (γραβιέρα, καρύδια, μέλι, λάδι, ελιές) από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βαμβακούς Parnon Poèma.

Κι αυτόν τον Νοέμβρη, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο χωριό. Ελάτε να ζήσετε την εμπειρία της Βαμβακούς.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b