Η αλλαγή ώρας μπορεί να προκαλέσει το σύμπτωμα του «ηλιοβασιλέματος»
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΗ αλλαγή ώρας δεν προκαλεί μόνο νύστα, αλλά και στρες, πονοκεφάλους και… ψευδαισθήσεις.
Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου όλοι μας θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω, για το πέρασμα στη χειμερινή ώρα. Αν και για τους περισσότερους ανθρώπους η αλλαγή ώρας δεν είναι κάτι το αξιοσημείωτο, μπορεί ωστόσο να επηρεάσει αρνητικά ορισμένους.
Σύμφωνα με την Express, o διευθυντής πληροφόρησης του Συλλόγου για το Αλτσχάιμερ (Alzheimer’s Society), Τιμ Μπίνλαντ, προειδοποίησε σχετικά με την αλλαγή ώρας: «Για τους περισσότερους ανθρώπους, η ετήσια αλλαγή ώρας δεν αποτελεί θέμα. Αλλά για άτομα που ζουν με άνοια, μπορεί να προκαλέσει άγχος, σύγχυση και ευερεθιστότητα».
Η πάθηση είναι γνωστή ως «σύνδρομο ηλιοβασιλέματος», και προκαλεί συμπεριφορικές αλλαγές σε άτομα που πάσχουν από άνοια καθώς η μέρα προχωρά προς τη δύση του ήλιου. Σε αυτό το διάστημα, τα άτομα με άνοια μπορεί να γίνουν εξαιρετικά ευερέθιστοι και να υποφέρουν από ψευδαισθήσεις.
Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.