MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

H Σάρα Τόμας κολυμπά χιλιόμετρα για την ευαισθητοποίηση και την έρευνα του καρκίνου του μαστού

Ultra marathon swimmer και επιζήσασα καρκίνου του μαστού κολύμπησε 84 χιλιόμετρα για να ευαισθητοποιήσει και να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα. Η Σάρα Τόμας βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει όσες βρίσκονται στη θέση που κάποτε βρέθηκε εκείνη.

Monopoli Team

Ο μήνας Οκτώβριος κάθε χρόνο βάφεται ροζ, καθώς είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Η Σάρα Τόμας έβαλε το δικό της λιθαράκι στην κινητοποίηση για ευαισθητοποίηση, κολυμπώντας 84 χιλιόμετρα κατά μήκος της λίμνης Μιντ (Lake Mead) για τη δράση Swim Across America και ενάντια στον καρκίνο.

H Σάρα Τόμας λατρεύει τη μαραθώνια κολύμβηση και διατηρεί την υπογραφή της στο παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου, αδιάκοπου κολυμπιού σε ουδέτερες συνθήκες, χωρίς βοήθεια και χωρίς ειδικό μαγιό, που έχει κάνει ποτέ άνθρωπος. Η απόσταση αυτού του ρεκόρ είναι 168.34 χιλιόμετρα σε διάστημα 67 ωρών, στη λίμνη Σαμπλέιν των ΗΠΑ, τον Αύγουστο του 2017. Λίγο μετά από εκείνο το ρεκόρ, διαγνώστηκε με μία επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, στα 35 της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν μαστογραφίες στην αυλή του Προεδρικού Μεγάρου12.09.2018

Όσο υποβαλλόταν σε αρκετά επιθετική θεραπεία για τον καρκίνο, με χημειοθεραπείες, επεμβάσεις και θεραπείες με ακτινοβολίες, δεν ξέχασε ποτέ το όνειρό της: να διασχίσει τη Μάγχη σε τέσσερα σημεία, σε 54 ώρες και 10 λεπτά. Πράγμα που έκανε έναν χρόνο μετά τις θεραπείες της για τον καρκίνο.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b