MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
EY ZHN

Ανάποδο περπάτημα: Τα οφέλη για την υγεία

Το νέο fitness trend του TikTok είναι το ανάποδο περπάτημα στον διάδρομο και υποτίθεται ότι θα μας αλλάξει τη ζωή.

Monopoli Team

Αν ψάχνεις διαρκώς νέους τρόπους να αθλείσαι και να βελτιώνεις τη φυσική σου κατάσταση, αυτό το άρθρο είναι για σένα. Το νέο fitness trend του TikTok είναι το ανάποδο περπάτημα στον διάδρομο και υποτίθεται ότι θα μας αλλάξει τη ζωή.

Η αλήθεια είναι πως μοιάζει αστείο. Έχει αρκετά οφέλη για την υγεία, ωστόσο, καθώς βελτιώνει την ισορροπία μας, ενώ ασιατικές κουλτούρες υποστηρίζουν ότι προλαμβάνει και την αρθρίτιδα σε ηλικιωμένους. Influencers λένε ότι με 5 μόνο λεπτά ανάποδου βαδίσματος είδαν βελτίωση στην υγεία των γονάτων τους, στον συντονισμό των κινήσεών τους και, γενικά, στις αρθρώσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Έχω ζήσει περισσότερα χρόνια της ζωής μου με ρευματοειδή αρθρίτιδα, παρά χωρίς αυτήν»12.09.2018

Είναι μία τάση μόνο για τα views ή όντως έχει νόημα;

H Νάνσι Κιρς, αντιπρόεδρος του τμήματος Επιστημών Κίνησης στο Πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσι, δήλωσε στο περιοδικό Health ότι το να περπατάς ανάποδα, πράγματι λειτουργεί. Ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα, είναι ότι ενισχύει την ισορροπία αλλά και την ικανότητά μας να αλλάζουμε κατεύθυνση παραμένοντας σταθεροί, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό διότι πέφτουμε λιγότερο. Μάλιστα, το συστήνουν κι αρκετοί φυσικοθεραπευτές σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα νευρολογικής φύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡευματοειδής αρθρίτιδα: Κάνοντας τα δύσκολα, εύκολα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Fitness
VIMA_WEB3b