MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
03
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θεόδωρος Τερζόπουλος: Στην Επίδαυρο με την “Ορέστεια” για το Εθνικό Θέατρο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη και δάσκαλο Θεόδωρο Τερζόπουλο που θα σκηνοθετήσει την Ορέστεια του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου τον Ιούλιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

@Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης ανεβάζει για πρώτη φορά την εμβληματική τριλογία του Αισχύλου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2024 και η παράσταση αναμένεται ως ένα από τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα του 2024.

Η ταυτότητα της παράστασης θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεόδωρος Τερζόπουλος: Έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα, έως και τη δική μου ύπαρξη12.09.2018

Σημείωμα του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Γιατί η Ορέστεια συνεχίζει να ασκεί τρομακτική έλξη; Μια πιθανή απάντηση θα μπορούσε να είναι: επειδή στον άνθρωπο υπάρχει η ανάγκη για μια βαθύτερη σχέση με τον Μύθο.

Ο μύθος της Ορέστειας είναι επικίνδυνος, ανήκει στον κόσμο του ανοίκειου και του παράξενου, προκαλεί τον τρόμο, επειδή αποκαλύπτει το ατίθασο, το βίαιο και τους νόμους του βάθους που δεν μπορούν να δαμαστούν. Η Κλυταιμνήστρα μας καλεί να σπάσουμε μαζί τον καθρέφτη, για να γεννηθεί από τα θραύσματά του μια νέα εφιαλτική εικόνα, που ωστόσο θα διατηρεί τις σκοτεινές ρίζες του μύθου.

Πρόθεσή μας είναι η μελέτη του βάθους του μύθου της Ορέστειας και η αναζήτηση του απρόβλεπτου, του ασυνήθιστου, του παράδοξου. Τα πρόσωπα προσφέρουν τα σώματά τους στο θυσιαστήριο του ανοίκειου, θέτουν διαρκή ερωτήματα και διλήμματα. Η αισθητική της παράστασης προκύπτει από τη δυναμική σχέση του Σώματος με τον Μύθο, τον Χρόνο και τη Μνήμη. Θέτουμε ξανά το θεμελιώδες οντολογικό ερώτημα «περί τίνος πρόκειται», ένα ερώτημα που δεν επιδέχεται οριστικές απαντήσεις, αλλά διαρκώς μας ενεργοποιεί προς την κατεύθυνση της ολοένα βαθύτερης έρευνας της ρίζας του ήχου, της λέξης, των πολλαπλών διαστάσεων του ανθρώπινου αινίγματος και της ανακατασκευής ενός νέου Μύθου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Μεσοτοιχίες: Επιπλέον ημερομηνίες για τη νέα παράσταση της Εύας Οικονόμου-Βαμβακά στην Καβάλα
Θεατρικά Νέα
Μια Ιλιάδα: Σύγχρονη σκηνική εκδοχή του ομηρικού έπους με την Πέγκυ Τρικαλιώτη σε όλους τους ρόλους
Θεατρικά Νέα
Τρωάδες: Νέα παράσταση καθολικής προσβασιμότητας στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Θεοδώρα, Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου: Η νέα ελληνική όπερα στο Θέατρο Ολύμπια
Θεατρικά Νέα
Ακυρώθηκαν οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο λόγω των πυρκαγιών στην Αργολίδα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Θεατρικά Νέα
Σύγχρονο Θέατρο: Νέα σεζόν με τρεις παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό
Θεατρικά Νέα
«Για Τρία Ψυγεία και Ένα Πλυντήριο»: Η παράσταση-ντοκουμέντο που συγκλόνισε το Λονδίνο έρχεται το Νοέμβριο στην Αθήνα
Θεατρικά Νέα
«Γίγαντας»: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το εκρηκτικό πολιτικό έργο του Mark Rosenblatt
Θεατρικά Νέα
I-ONE: Ιβάν Βιριπάγεφ και Γκαλίν Στόεφ φέρνουν στη Μικρή Επίδαυρο μια Μήδεια του 21ου αιώνα
Δραστηριότητες
Ο Τόπος μου: Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός της Γενναδείου Βιβλιοθήκης
Θεατρικά Νέα
170 Τετραγωνικά (moonwalk): Το οικογενειακό “ρινγκ” του Γιωργή Τσουρή επιστρέφει για 8η χρονιά