MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γάζα: Συνεχίζεται μαζικά η εκκένωση από τον βορρά προς τον νότο ενώ έληξε η διορία του Ισραήλ (φωτογραφίες)

Μαζική μετακίνηση του πληθυσμού παρατηρεί ο ΟΗΕ – Ολόκληρα «καραβάνια» αμάχων προσπαθούν να φύγουν για να σωθούν από την ισραηλινή χερσαία επίθεση που είναι προ των πυλών.

Monopoli Team

Η εντολή-προθεσμία που δόθηκε από το Ισραήλ στους περίπου 1,1 εκατομμύριο κατοίκους στη βόρεια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας να φύγουν προς τα νότια προκάλεσε τη «μαζική μετακίνηση» πληθυσμού εντός του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ σφυροκοπά την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας ενώ η διορία που είχε δοθεί στους άμαχους παλιστίνιους για να ακολουθήσουν έναν «ασφαλή διάδρομο» έληξε σήμερα στις 13.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙσραήλ: Προθεσμία 24 ωρών για την απομάκρυνση 1,1 εκατ. αμάχων από τη Γάζα12.09.2018

Από το πρωί της Παρασκευής, παρατηρείται μια συνεχής ροή υπερφορτωμένων αυτοκινήτων, φορτηγών και κάρων προς τα νότια, καθώς ολόκληρα «καραβάνια» αμάχων – όσοι έχουν γλιτώσει μέχρι τώρα από τους βομβαρδισμούς – προσπαθούν να φύγουν για να σωθούν από την ισραηλινή χερσαία επίθεση που είναι προ των πυλών.

Εν τω μεταξύ χθές, σε αεροπορική επιδρομή σε κομβόι αμάχων που εγκατέλειπαν τα βόρεια της Γάζας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 70 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, με την Χαμάς και το Ισραήλ να αλληλοκατηγορούνται για το χτύπημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτους 2.269 οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη – Ανάμεσά τους 724 παιδιά12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b