MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ισραήλ: Προθεσμία 24 ωρών για την απομάκρυνση 1,1 εκατ. αμάχων από τη Γάζα

Ο ΟΗΕ κάλεσε το ισραήλ να ακυρώσει την απόφαση καθώς θεωρεί αδύνατο να γίνει η μετακίνηση μέσα σε 24 ώρες «χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Monopoli Team

Ο ισραηλινός στρατός ζητά την απομάκρυνση όλων των αμάχων από την πόλη της Γάζας προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και τους καλεί να μετακινηθούν στην περιοχή νότια της Γάζας.

Στην ανακοίνωή τους οι IDF αναφέρουν: «Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διεξήγαγε πόλεμο εναντίον του κράτους του Ισραήλ και η πόλη της Γάζας είναι μια περιοχή όπου πραγματοποιούνται στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτή η εκκένωση γίνεται για τη δική σας ασφάλεια. Θα μπορείτε να επιστρέψετε στην πόλη της Γάζας μόνο όταν γίνει άλλη ανακοίνωση που θα το επιτρέπει. Μην πλησιάζετε την περιοχή του φράχτη ασφαλείας με το κράτος του Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί μας αφορά ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή;12.09.2018

ΟΗΕ: Να ακυρωθεί η εντολή

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι ενημερώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό πως περίπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι της Γάζας διατάχθηκαν να μετακινηθούν προς τον νότιο τομέα του θύλακα εντός 24 ωρών. Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση να «ακυρωθεί» η διαταγή αυτή.

«Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες» τόνισε Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Διαβάστε περισσότερα στο SKAI.GR

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b