MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Sebastian Fitzek: 5 συναρπαστικά βιβλία για τους fans των ψυχολογικών θρίλερ

Σήμερα κλείνει τα 52 χρόνια του ο Sebastian Fitzek, ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς ψυχολογικών θρίλερ της γενιάς του, και εμείς ξεχωρίζουμε τα 5 καλύτερα βιβλία του, που θα σας συναρπάσουν.

Sebastian Fitzek
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Σήμερα, 13 Οκτωβρίου, γιορτάζει τα 52 του χρόνια ο Γερμανός συγγραφέας Sebastian Fitzek, ο οποίος θεωρείται ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία, με το πρώτο του μυθιστόρημα, που κυκλοφόρησε το 2006, να γίνεται αμέσως best seller. Έκτοτε, τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 24 γλώσσες.

Στην Ελλάδα, έγινε γνωστός το 2018, όταν κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα το βιβλίο του με τίτλο “Το δέμα”, που έκανε τους λάτρεις των ψυχολογικού θρίλερ να παραμιλούν, για το νέο λογοτεχνικό ταλέντο που μόλις είχαν ανακαλύψει.

Λίγους μόλις μήνες μετά από αυτή την πρώτη και ένθερμη γνωριμία, οι εκδόσεις παρουσίασαν στο ελληνικό κοινό και ένα δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα – στην πραγματικότητα βέβαια ήταν το πρώτο πόνημά του – με τίτλο “Η θεραπεία”, το οποίο γνώρισε την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, επιτυχία και έτσι αποδείχθηκε πως ο Sebastian Fitzek είχε έρθει για να μείνει.

Πλέον, μετράμε 12 βιβλία του – όλα μεταφρασμένα στα ελληνικά – από τις Εκδόσεις Διόπτρα, τα οποία πάντα βρίσκουν άμεσα τη θέση τους στα ράφια χιλιάδων βιβλιοθηκών και λαμβάνουν αβίαστα τον τίτλο των best-seller. Πιο πρόσφατο από αυτά είναι το “Επιβάτης 23”, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και ήδη έγινε ένα από τα αγαπημένα μας.

Αν λοιπόν ψάχνετε ένα ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο αγωνία και ανατροπές, η πένα του Fitzek είναι η ιδανική, και είμαστε σίγουροι πως ένα – αν όχι παραπάνω- από τα 5 βιβλία του συγγραφέα που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω, θα σας συναρπάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBookTok #1: 5 viral στο TikTok βιβλία που ξεχωρίσαμε από τις εκδόσεις Διόπτρα12.09.2018

Επιβάτης 23 (2023)

Ο “Επιβάτης 23” μπορεί να συστήθηκε στο ελληνικό κοινό πριν από μόλις 1 εβδομάδα, αλλά ήδη έχει καταφέρει να το γοητέψει με την ξεχωριστή και γεμάτη σασπένς πλοκή του. Εξάλλου, όταν υπάρχει η υπόνοια για ένα τέλειο έγκλημα, οι λάτρεις των αστυνομικών και ψυχολογικών θρίλερ γνωρίζουν πως η συνέχεια θα είναι καθηλωτική.

Πιο συγκεκριμένα, το “τέλειο” αυτό έγκλημα σημειώνεται εδώ και πολλά χρόνια, στη μέση της… θάλασσας. Χωρίς μάρτυρες και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία όμως, κανένας δεν μπορεί να αποδείξει πως στο κρουαζιερόπλοιο “Sultan of the seas” εδώ και χρόνια χάνονται δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Κανένας πέρα από τον Μάρτιν Σβαρτς βέβαια, ο οποίος έχει έναν ανοιχτό λογαριασμό με αυτό το μυστηριώδες πλοίο, το οποίο του στέρησε την οικογένεια πριν από 5 χρόνια. Τώρα, χωρίς να έχει πλέον τίποτα να χάσει, θα επιβιβαστεί και αυτός στο μοιραίο κρουαζιερόπλοιο και θα μάθει πάση θυσία όλα τα σκοτεινά και φρικιαστικά μυστικά που κρύβονται εκεί, μήπως και μπορέσει να ρίξει επιτέλους φως στην ιστορία εξαφάνισης των αγαπημένων του προσώπων.

Το τελεσίγραφο (2023)

Λίγους μήνες πριν από τον “Επιβάτη 23”, οι εκδόσεις Διόπτρα μάς είχαν συστήσει και “Το τελεσίγραφο“, ένα από τα ίσως πιο ανατριχιαστικά και σκληρά θρίλερ του συγγραφέα για γερά… στομάχια, το οποίο όμως δε μπορούσε παρά να μας εντυπωσιάσει και να μας κρατήσει σε αγωνία, μέχρι την αποκάλυψη της ιστορίας και της μεγάλης ανατροπής που πάντα αγαπά να μας κρατά για το τέλος ο συγγραφέας.

Στην ιστορία αυτή, ένας σαδιστής δολοφόνος σκορπά τον πανικό αφήνοντας στα μελλοντικά θύματά του σημειώματα με την ακριβή ημερομηνία θανάτου τους. Θα γνωρίσουμε τον Τζουλς, ο οποίος δουλεύει σε μία γραμμή βοήθειας για γυναίκες και θα έρθει αντιμέτωπος με την περίπτωση της Κλάρα, η οποία φαίνεται να είναι το επόμενο θύμα του δολοφόνου. Θα καταφέρουν άραγε να δράσουν πριν να είναι αργά;

Ο τρόφιμος (2020)

Ο τρόφιμος” είναι ένα από τα βιβλία του Sebastian Fitzek που πραγματικά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και για αυτό το αγαπάμε! Άλλη μία φορά, η πένα του συγγραφέα είναι καθηλωτική και απρόβλεπτη, ακριβώς αυτό που ψάχνουμε σε ένα ψυχολογικό θρίλερ δηλαδή!

Αυτή τη φορά, ο συγγραφέας μας παρουσιάζει τον Τιλ Μπέρκοφ, ο οποίος κοντεύει να χάσει τα λογικά του, όχι μόνο επειδή ένας μανιακός δολοφόνος απήγαγε τον γιο του, αλλά επειδή αυτό χρειάζεται για να τον βρει. Σε μία πτέρυγα υψίστης ασφαλείας ενός ψυχιατρείου πάντως, θα έλεγε κανείς πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να αποκαλυφθεί ένα ειδεχθές έγκλημα, ειδικά αν ο πιθανός δολοφόνος αρνείται να μιλήσει. Όμως με το ψυχικό σθένος και την αποφασιστικότητα ενός πατέρα, λίγοι μπορούν να τα βάλουν και να βγουν νικητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: 5+1 σχετικά βιβλία που αξίζει όλοι να διαβάσουμε12.09.2018

Το πείραμα (2019)

Το 2008 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 3ο βιβλίο του Sebastian Fitzek, “Το Πείραμα“, το οποίο σύντομα χαρακτηρίστηκε ως ένα εξαιρετικά πετυχημένο και άρτιο ψυχολογικό θρίλερ. Όπως ήταν λογικό, όταν 11 χρόνια μετά ήρθε και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Διόπτρα, αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό. Πέρα από την κλασικά ανατρεπτική του πλοκή βέβαια, αυτό που σε κάνει να “παγώσεις” για λίγο και να νιώσεις μέρος της ιστορίας, είναι μία μικρή… έκπληξη που κρύβει στο τέλος του. Αξίζει λοιπόν να το διαβάσετε, για να την ανακαλύψετε και εσείς.

Σχετικά με την πλοκή πάντως, μας ταξιδεύει κάπου έξω από το Βερολίνο, μία μέρα όπου η χιονοθύελλα έχει “επιβληθεί” στους εργαζόμενους και τους ασθενείς μίας κλινικής και δεν τους έχει αφήσει περιθώριο επιλογής. Μπορούν μόνο να μείνουν εκεί κλεισμένοι, μέχρι να ξημερώσει, παρέα βέβαια με έναν εξαιρετικά παρανοϊκό ψυχασθενή, τον Ψυχοθραύστη, γνωστό για την ικανότητά του να αφήνει “κενούς” τους ανθρώπους που διαλέγει για πειραματόζωα, σε ένα πείραμα φρικιαστικό και χωρίς κανόνες. Το ζήτημα τώρα είναι να καταφέρουν ενωμένοι να σταματήσουν το τρελό πείραμά του και να λύσουν τους γρίφους που τόσο αγαπά. Πώς όμως θα τα καταφέρουν, αν δεν μπορούν να εμπιστευτούν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό;

Η θεραπεία (2018)

Το βιβλίο που καθιέρωσε τον Sebastian Fitzek στο λογοτεχνικό στερέωμα ήταν “Η θεραπεία“, την οποία παρουσίασε στο κοινό το 2006. Η πρώτη αυτή επαφή αναγνωστών και συγγραφέα ήταν απόλυτα επιτυχημένη, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους, καθώς το δυναμικό αυτό μυθιστόρημα μετράει 10.000.000 αντίτυπα σε 29 χώρες. Στην Ελλάδα, οι εκδόσεις Διόπτρα μας το σύστησαν το 2018, όταν ήδη είχαμε γνωρίσει τον συγγραφέα από το “Δέμα” του, λίγους μήνες πριν, και ήδη η εθιστική γραφή του είχε αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές.

Στο συγκεκριμένο ψυχολογικό θρίλερ, ο Fitzek καταφέρνει να μας κάνει να ανατριχιάζουμε και να αγωνιούμε με την ιστορία της Γιόζι, η οποία κατά τη διάρκεια μίας επίσκεψής της στον γιατρό, εξαφανίστηκε από προσώπου γης χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω της. Τί σχέση όμως μπορεί να έχει με αυτή τη μυστηριώδη εξαφάνιση μία νεαρή συγγραφέας με σχιζοφρένεια; Ο συντετριμμένος πατέρας της 12χρονης άτυχης κοπέλας πάντως, θα κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει τί πραγματικά της συνέβη, ακόμα και όταν η θεραπεία που θα εφαρμόσει, αρχίσει να παίρνει μία πιο σκοτεινή μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJo Nesbo: 5 νέα βιβλία του “βασιλιά” του αστυνομικού που αξίζει να διαβάσουμε12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλα τα βιβλία του Sebastian Fitzek κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα. Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς του monopoli.gr για να κερδίσετε αντίτυπα αυτών των βιβλίων, εδώ.

Επιβάτης 23

Σελίδες: 480
Τιμή: 15,93€

Το τελεσίγραφο

Σελίδες: 448
Τιμή: 15,93€

Ο τρόφιμος

Σελίδες: 432
Τιμή: 15,93€

Το πείραμα

Σελίδες: 336
Τιμή: 14,94€

Η θεραπεία

Σελίδες: 344
Τιμή: 14,94€

 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b