MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου.

"Save The Water"
Monopoli Team

Εικαστικό εργαστήριο με θέμα “Παρατηρητικό Σχέδιο” στο ΚΠΙΣΝ

Μια σειρά εικαστικών εργαστηρίων μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν μια ποικιλία σχεδιαστικών προσεγγίσεων και τεχνικών, ανακαλύπτοντας τους τρόπους με τους οποίους η γραμμή, η σκίαση, η χειρονομία, η υφή, η σύνθεση, η αναλογία, το χρώμα και η προοπτική, μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημιουργικά στο παρατηρητικό σχέδιο. Το 1ο εργαστήριο, που πραγματοποιείται την Πέμπτη, αφορά το Πέρασμα στο Σχέδιο: Μάθετε να σχεδιάζετε με πιο κριτικό μάτι και σχεδιάστε το δικό σας σύμπαν. Είστε έτοιμοι να δείτε τον κόσμο του ΚΠΙΣΝ με έναν νέο τρόπο; Ένα δημιουργικό εργαστήριο για αρχάριους και μη, που θα ήθελαν να ξαναδούν τα βασικά στοιχεία και τις δεξιότητες του παρατηρητικού σχεδίου με αφορμή την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του ΚΠΙΣΝ. Το εργαστήριο αφορά ενήλικες και το όριο συμμετοχών ανέρχεται στις 20. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
12/10, 18.30-20.30
Παιδικό Εργαστήρι, ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠερασμένες Ζωές: Η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης που είδαμε φέτος στη μεγάλη οθόνη12.09.2018

Ανοιχτό Εργαστήριο Συντήρησης Υφάσματος στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Η εβδομάδα εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 συνεχίζεται δυναμικά. Στο πλαίσιο λειτουργίας του Ανοικτού Εργαστηρίου Συντήρησης και Αποκατάστασης Υφάσματος (Open Lab) του ερευνητικού προγράμματος MeltΟpenLab του ΜΝΕΠ παρουσιάζεται in vivo σε ομάδες των τριών ατόμων η διαδικασία συντήρησης και αποκατάστασης υφασμάτινων αντικειμένων από τις μόνιμες συλλογές του ΜΝΕΠ. Παράλληλα, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό διαθέσιμο στο infodesk του Εργαστηρίου, παρέχονται πληροφορίες για περισσότερα αντικείμενα, κάποια από τα οποία ήδη έχουν αναρτηθεί εντός των προθηκών στο πλαίσιο της επανέκθεσης των μόνιμων συλλογών του ΜΝΕΠ στην οδό Άρεως 10. Έτσι παρουσιάζεται ολιστικά ο κύκλος ζωής των αντικειμένων, από την στιγμή της ένταξής του στις συλλογές μέχρι την προετοιμασία τους για έκθεση. Η δράση απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών. *Δήλωση συμμετοχής στα 210 3223132, 210 3223107, 210 3223101
12/10, 09:30, 11:00, 12:30, 14:00 
Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, Ραγκαβά 3-5, Πλάκα

Έκθεση φωτογραφίας “Save The Water” από την ομάδα “Focus On The Soul” στο Art Foundation

Στον χώρο της γκαλερί Τ.Α.F. παρουσιάζεται η φωτογραφική έκθεση “Save The Water” της φωτογραφικής ομάδας “Focus On The Soul” κατά το διάστημα 12-22 Οκτωβρίου. Η έκθεση έχει ως επίκεντρο να επικοινωνήσει την επικινδυνότητα που κυοφορούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, στην ποιοτική και ποσοτική επάρκεια του νερού. Η Φωτογραφική Ομάδα “Focus On The Soul” από την εκκίνηση έως και το τέλος των μαθημάτων της φετινής μαθησιακής χρονιάς (Οκτώβριο 2022-Ιούνιο 2023), έθεσε ένα σοβαρό θέμα που αφορά όλο τον πλανήτη : “την έλλειψη – μόλυνση του νερού και την σημαντικότητά του”. Στόχος ήταν να εμφυσήσουν μέσω της τέχνης όλα εκείνα τα ερεθίσματα που θα προβληματίσουν τον σύγχρονο άνθρωπο και θα επαναπροσδιορίσουν την σχέση του με το νερό. Στην κεντρική αίθουσα του χώρου θα φιλοξενείται η ομαδική φωτογραφική έκθεση “Save The Water”. Στην μικρή αίθουσα θα προβάλλονται θεματικά βίντεο με εμπλουτισμένο φωτογραφικό υλικό των μελών της ομάδας. Η έκθεση είναι διαθέσιμη καθημερινά από 17:00 – 22:00.
12/10, 17:00 – 22:00
TAF (The Art Foundation), Νορμανού 5, Θησείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Δεσμοί. Ιστορίες Ανοίκειας καθημερινότητας» στο Θέατρο Φούρνος12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b