MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ισραήλ: Συγκέντρωση δυνάμεων για τη «σαρωτική» χερσαία επιχείρηση

Όλα δείχνουν ότι η χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, για την εξουδετέρωση των κέντρων διοικήσεων της Χαμάς, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Monopoli Team

Τους 1.200 έφτασαν οι νεκροί στο Ισραήλ, ενώ στη Γάζα ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 900, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό μετά την επίθεση της Χαμάς το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας, πλήττοντας πάνω από 200 στόχους μόνο σε μια συνοικία της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.600 έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο.

Συνολικά οι νεκροί είναι πάνω από 2.000.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ετοιμασίες πριν τη μεγάλη, «σαρωτική» όπως τη χαρακτήρισε η κυβέρνηση, χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποιούν οι ισραηλινές δυνάμεις, συγκεντρώνοντας χιλιάδες εφέδρους και ειδικές μονάδες στα σύνορα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξασφάλισε την έγκριση της Βουλής για την αύξηση στον αριθμό των εφέδρων, από 300.000 σε 360.000, την ίδια στιγμή που στα σύνορα με τη Γάζα έχουν ήδη λάβει θέσεις τουλάχιστον 35 τάγματα πεζικού.

Διαβάστε περισσότερα στο SKAI.GR

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b