MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

2023 Ελευσίς: Ανοικτό κάλεσμα σε ερευνητές αρχαιολογίας και παραστατικών τεχνών

Η ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ερμηνευτές/τριες και ερευνητές/τριες έχει καταληκτική ημερομηνία στις 17 Οκτωβρίου 2023.

@John Kouskoutis
Monopoli Team

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αναζητά ερευνητές/τριες και ερμηνευτές/τριες με ενδιαφέρον στο ευρύτερο πεδίο της Αρχαιολογίας και των Παραστατικών Τεχνών για τους νέους κύκλους της δράσης Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία, που θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας τον Νοέμβριο 2023, καθώς και κατά τη διάρκεια του 2024.

Το Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία ξεκίνησε την πορεία του τον Φεβρουάριο του 2022. Πρόκειται για ένα ερευνητικό έργο σε εξέλιξη, με παραστατικό χαρακτήρα, και μία από τις σημαντικότερες δράσεις – μοντέλα του προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στον εμβληματικό Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Προσεγγίζοντας μεθοδολογικά εργαλεία καλλιτεχνικών και ερευνητικών έργων που έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία στην Ιταλία, σε συνεργασία με την αρχαιολογική εταιρεία της Φλωρεντίας και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, καλλιτέχνες – ερευνητές από διαφορετικά πεδία των τεχνών, των ανθρωπιστικών επιστημών και της Αρχαιολογίας, ξεκίνησαν μια μακρά, εξελικτική διαδικασία, στο πλαίσιο μιας επιτόπιας συνομιλίας με τον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας και σε αγαστή συνεργασία με τους αρχαιολόγους που εργάζονται σε αυτόν.

Credit: John Kouskoutis

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά: εικαστικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες-ιδες, συνθέτες/τριες, αρχαιολόγους, ξεναγούς  με ερευνητικό ενδιαφέρον για την Αρχαιολογία και τις Παραστατικές Τέχνες.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει:

  • Να είναι άνω των 22 ετών
  • Να είναι απόφοιτοι/ες σχολής ή πανεπιστημίου στους παραπάνω τομείς
  • Να έχουν επάρκεια στην αγγλική γλώσσα
  • Να εδρεύουν στην περιοχή της Αττικής και να μπορούν να μετακινούνται στην Ελευσίνα

Ενθαρρύνεται η συμμετοχή κατοίκων της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας υποβολής, επισυνάπτοντας βιογραφικό σημείωμα, ολόσωμη φωτογραφία και μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στη δράση (έως 500 λέξεις). Ενδέχεται να ζητηθούν συμπληρωματικές πληροφορίες κατά τη φάση αξιολόγησης των ενδιαφερομένων/ουσών.

Για πιθανές διευκρινίσεις: [email protected] | Υποχρεωτική αναγραφή της ένδειξης M20 και ονοματεπώνυμο στο θέμα του mail (παράδειγμα: M20_Maria_Papadopoulou)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα πολλά “Πρόσωπα” της Ελευσίνας μέσα από πολυμεσική έκθεση12.09.2018

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η συμμετοχή στο Μυστήριο 20  Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία απαιτεί δια ζώσης καθημερινή παρουσία στην Ελευσίνα σε τρεις χρονικές περιόδους εντός 2023 & 2024. Κάθε χρονική περίοδος διαρκεί δύο έως τρεις εβδομάδες και αποτελείται από έρευνα, επιτόπιες πρόβες και παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων σε κοινό και επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου.

Η χρονική δέσμευση από πλευράς των συμμετεχόντωνουσών αφορά το παρακάτω δεδομένο διάστημα εντός του 2023 και τα προς περαιτέρω διαμόρφωση εντός του 2024:

1-12 & 17-19 & 24-26 Νοεμβρίου 2023
Μάιος 2024 (οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα)
Σεπτέμβριος ή/και αρχές Οκτωβρίου 2024 (οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα)

Credit: John Kouskoutis

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Η υποβολή των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 17 Οκτωβρίου στις 23:00.

ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ

Η διαδικασία της προεπιλογής θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως με βάση το υλικό που θα κατατεθεί από κάθε ενδιαφερόμενο/η από τους:

Μιχαήλ Μαρμαρινό, Γενικό Καλλιτεχνικό Διευθυντή της 2023 Ελευσίς
Gemma Hansson Carbone, Επιμελήτρια & Σκηνοθέτιδα
Ηλιάνα Καλαδάμη, Συνεργάτιδα Σκηνοθέτιδα

ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί μέσω δια ζώσης ακρόασης στην Ελευσίνα και η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθεί απευθείας στους υποψήφιους πριν την έναρξη του πρώτου κύκλου του έργου.

ΑΜΟΙΒΗ

Η συμμετοχή είναι αμειβόμενη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b