MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας που μάγεψε την Telegraph

Η Telegraph ταξιδεύει στην Αιτωλοακαρνανία και επισκέπτεται το Αιτωλικό, τη «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας.

Monopoli Team

Η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας ακούει στο όνομα Αιτωλικό και βρίσκεται 10 χλμ. βορειοδυτικά του Μεσολογγίου, καταμεσής της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Η βρετανική Telegraph ταξίδεψε εκεί και μεταφέρει στους αναγνώστες της εικόνες και εντυπώσεις.

Το Αιτωλικό είναι μια ιδιαίτερη, γραφική περιοχή με σημαντική ιστορία. Η μικρή πόλη είναι ανεπτυγμένη σε ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό και συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια μήκους 300 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑZaz: Δεν είμαι νοσταλγικός άνθρωπος. Ό,τι έζησα, το έζησα12.09.2018

Το Αιτωλικό ξεκίνησε ως ένα μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα στη μέση της λιμνοθάλασσας, όπου οι ψαράδες ένωσαν τις ακτές τους με ξύλινα γεφυράκια. Σιγά-σιγά αυτά τα νησάκια ενώθηκαν δημιουργώντας το πρώτο ενιαίο νησί. Τη σημερινή του μορφή το Αιτωλικό την πήρε το 1972 που έγιναν μεγάλες επιχωματώσεις που μεγάλωσαν την έκταση του.

Γύρω από το Αιτωλικό, η γαλήνια λιμνοθάλασσα, ένας μεγάλος και σημαντικός υγροβιότοπος που αποτελεί καταφύγιο για περισσότερα από 250 διαφορετικά είδη πουλιών, στα οποία περιλαμβάνονται πολλά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά είναι τα αγαπημένα μας φοιτητικά στέκια στην Αθήνα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b