MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Με την πένα της συγγραφέως: Ειρήνη Βαρδάκη, «Ο εραστής της»

Η Ειρήνη Βαρδάκη μάς παρουσιάζει το νέο της ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο «Ο εραστής της», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Ειρήνη Βαρδάκη
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Αισθάνθηκα ότι ανήκω από την πρώτη στιγμή στο ψυχολογικό θρίλερ.

Είναι το σπίτι μου, κάτι που λατρεύω. Πάντα και παντού βέβαια υπάρχουν δυσκολίες, το ίδιο συμβαίνει και στην έκδοση ενός μυθιστορήματος. Το ζητούμενο όμως εν προκειμένω είναι να φτάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων και στα χέρια των αναγνωστών, ένα ουσιαστικά καλό βιβλίο.

Μέσα από την συγγραφή κερδίζω ζωές.

Απατηλές ή μη, δεν έχει σημασία, γιατί τις βιώνω στο έπακρο. Το ίδιο και την αγάπη του κοινού, η οποία είναι το μεγαλύτερο δώρο ενός συγγραφέα, και είναι αμοιβαία.

Δυο εραστές, ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής και αυστηροί κανόνες που έχουν να κάνουν με τις αποστάσεις, η πλοκή του «Ο εραστής της».

Η αισθαντικότητα και οι ανατροπές είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν σε όλο το έργο. Υπάρχει και ένα φαινομενικά “τέλειο έγκλημα”, για το οποίο θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά φοβάμαι πως θα προδώσω ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια του βιβλίου. Η αφορμή πάντως για την έμπνευση αυτής της ιστορίας, ήταν ίσως η γυμνή μάχα του Γκόγια.

Ξέρετε, ποτέ δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρη για το τί είναι τελικά εκείνο που γεννά μια ιστορία.

Δεν γνώριζα απολύτως τίποτα στην αρχή για την ιστορία μου. Ξεκίνησα τη γραφή της χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα για το πού θα με οδηγήσει. Παράτολμη τακτική ομολογουμένως, όμως άξιζε το κάθε λεπτό, η εμπειρία ήταν μοναδική.

Η ιστορία κύλησε σα να την είχα ήδη βιώσει, οι ήρωες ήταν μέσα μου ολοζώντανοι από το πρώτο λεπτό.

Αστυνόμος Σταθάκης, Μάξιμος, Πέλλος, Μιχελάκης, Άρης και Έρρικα.

Πρωταγωνιστές στην ίδια ιστορία, ο καθένας με τον δικό του τρόπο βέβαια. Πριν βρεθούν στο χαρτί ήταν γύρω μου, δίπλα μου, μπροστά μου. Από τον μισογύνη Μαξ μέχρι τον υπερευαίσθητο Πέλλο. Τους ξέρω αυτούς τους τύπους. Όλοι τους ξέρουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε την πένα της συγγραφέως: Φιλομήλα Λαπατά, “Επικίνδυνες λέξεις”12.09.2018

Με τον Αστυνόμο Σταθάκη, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.

Θα τον συναντήσουμε και σε επόμενη ιστορία. Από όλους αυτούς τους χαρακτήρες όμως, στην καρδιά μου ξεχώρισε ο Πέλλος και η ιστορία του, για πολλούς λόγους.

Ο έρωτας και η φιλοδοξία των ηρώων του «Ο εραστής της» κινούν τα πάντα,

όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Είναι στοιχεία που καθόρισαν την ιστορία της ανθρωπότητας. Αρκεί ένας φιλόδοξος τρελός για να έρθουν τα πάνω κάτω σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η ανατροπή είναι κύριο συστατικό του ψυχολογικού θρίλερ.

Ακόμη και η απουσία της θα μπορούσε να σταθεί από μόνη της ως μία μεγάλη ανατροπή για το εν λόγω είδος. Ωστόσο, δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός. Υπάρχουν πολλά βιβλία που πέρα από την ανατροπή δεν έχουν να δώσουν τίποτε άλλο. Είναι φτωχά σε επίπεδο τέχνης, λόγου, ηρώων και αλήθειας. Το να βγάλω στον αναγνώστη την τελευταία στιγμή έναν λαγό από το καπέλο είναι πολύ εύκολο… πολύ συνηθισμένο, και καθόλου -μα καθόλου- εντυπωσιακό.

Στους επίδοξους συγγραφείς, θα έδινα την εξής συμβουλή…

να μην ακούν συμβουλές! Γεμίσαμε με ειδικούς και αδειάσαμε από καλούς συγγραφείς. Τα γνήσια, πηγαία ταλέντα όμως πάντα θα βρίσκουν το δρόμο τους έστω και μέσα από πολλά εμπόδια, και τρικλοποδιές των «ειδικών».

Όσο για τα επόμενα λογοτεχνικά μου βήματα…

δουλεύω ήδη το επόμενο ψυχολογικό θρίλερ, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ την άνοιξη του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε την πένα του συγγραφέα: Τεύκρος Μιχαηλίδης, “Εικασία 3ν+1”12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το ψυχολογικό θρίλερ της Ειρήνης Βαρδάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Ο εραστής της
Σελίδες: 472
Τιμή: 16,92€

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b