MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

4 λόγοι για να τρως περισσότερο τόφου

Το τόφου είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο πιάτο σας, είτε τρώτε τακτικά κρέας είτε όχι.

Monopoli Team

Με 10 γραμμάρια πρωτεΐνης σε 100 γραμμάρια, το τόφου είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι ένας λόγος που όσοι ακολουθούν μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή προτιμούν το τόφου ως εναλλακτική λύση αντί για το κρέας.

Επίσης ενώ μια μερίδα τόφου έχει 5 γραμμάρια λίπους, είναι κυρίως πολυακόρεστα λίπη . Αυτά τα λίπη είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 λόγοι για να τρως περισσότερα ροδάκινα12.09.2018

Τόφου και οφέλη για την υγεία

Το τόφου παρέχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου, μαγγανίου, σιδήρου και βιταμίνης Β5, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διάσπαση των υδατανθράκων και του λίπους για ενέργεια. Επιπλέον περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας. Είναι επίσης κύρια πηγή ισοφλαβονών – ένα είδος φυτικού φλαβονοειδούς με μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων.

Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Η σόγια και τα προϊόντα σόγιας όπως το τόφου είναι πλούσια σε ισοφλαβόνες. Αυτά τα φλαβονοειδή (χημικές ουσίες φυτικής προέλευσης) βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης και προσφέρουν πολλά οφέλη για την προστασία της καρδιάς. Μια μελέτη του 2020 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν μια μερίδα τόφου κάθε εβδομάδα είχαν 18% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων από εκείνους που δεν το έκαναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBrain Fog: 5 βασικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση του12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b