MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Αληθινή ιστορία

Μετά τη μαστεκτομή: Η γυναίκα μέσα από τα μάτια του άντρα

Η Εύη Ορφανού είναι survivor του καρκίνου του μαστού και έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή. Αυτό είναι το μήνυμά της σε γυναίκες και άντρες. Αξίζει να ακουστεί δυνατά.

Καρκίνος του μαστού μαστεκτομή
author-image Ελένη Δασκαλάκη

Τον Οκτώβριο μιλάμε για τον καρκίνο του μαστού. Μιλάμε λίγο περισσότερο απ’ ότι τους άλλους μήνες, ωστόσο δεν φτάνει. Γιατί δεν αρκεί να μιλάμε και να ενημερωνόμαστε για τον καρκίνο του μαστού, χρειάζεται και να πράττουμε. Και οι πράξεις μας περιλαμβάνουν πρόληψη και τακτικά τσεκ απ. Τώρα λοιπόν που όλες οι γυναίκες μετά τα 50 δικαιούνται δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία (για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ), δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην κλείσεις σήμερα κιόλας το ραντεβού σου.

Με αφορμή αυτό τον μήνα, θα ήθελα να σου συστήσω την Εύη Ορφανού, μια εξαιρετικά δραστήρια γυναίκα, η οποία είναι survivor του καρκίνου του μαστού και έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή. Η Εύη μου έστειλε ένα πολύ προσωπικό και inspiring κείμενο, το οποίο απευθύνεται στα ζευγάρια όπου η γυναίκα έχει κάνει μαστεκτομή, ανοίγοντας μία ακόμη πτυχή της συζήτησης για τη νόσο, την πρόληψη, την αντιμετώπιση και το ψυχολογικό φορτίο που μπορεί να έχει για τη γυναίκα.

Αυτό είναι το μήνυμα της Εύης που αξίζει να διαβάσουμε όλοι, άντρες και γυναίκες

«Μετά την μαστεκτομή … Θυμήσου, είσαι όμορφη. Η ομορφιά πηγάζει από μέσα σου!

Δυστυχώς, πολλά έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα για τους άντρες που δυσκολεύονται να αποδεχτούν την νέα εικόνα της γυναίκας τους μετά από μαστεκτομή. Κάποιοι επιλέγουν και να τις αφήσουν. Πριν το κάνετε αυτό λοιπόν, διαβάστε όλα αυτά που σας γράφω και σκεφτείτε. Αγάπα την γυναίκα σου όπως είναι, δεν την ήθελε τη μαστεκτομή. Την επέλεξε όχι γιατί το ήθελε, αλλά γιατί είναι η μητέρα των παιδιών σου, βάζοντας τον εαυτό της σε δεύτερη μοίρα, για να της απομείνει περισσότερος χρόνος μαζί σας!

Την επέλεξε γιατί φοβήθηκε ότι θα αφήσει τα παιδιά της πίσω και δεν θα προλάβει να τα δει να μεγαλώνουν!

Την επέλεξε για να μην μείνεις ΕΣΥ μόνος με τις ευθύνες!

Την επέλεξε για να είναι κοντά σας!

Είναι η ίδια γυναίκα που κάποτε ερωτεύτηκες και αγάπησες.

Είναι η ίδια γυναίκα που επέλεξες να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου μαζί της.

Είναι η ίδια γυναίκα που επέλεξες να κάνεις οικογένεια.

Θυμήσου λίγο, γιατί την ερωτεύτηκες και την αγάπησες;

Την ερωτεύτηκες και την αγάπησες για τον χαρακτήρα της!

Την ερωτεύτηκες και την αγάπησες για την προσωπικότητά της!

Την ερωτεύτηκες και την αγάπησες γιατί ήταν πάντα δίπλα σου και σου στάθηκε στα δύσκολα!

Την ερωτεύτηκες και την αγάπησες γιατί καθόταν και άκουγε τα προβλήματά σου και ας ήταν κουρασμένη!

Την ερωτεύτηκες και την αγάπησες για το μυαλό και την εξυπνάδα της!

ΔΕΝ την ερωτεύτηκες και ΔΕΝ την αγάπησες για τους όμορφους μαστούς της.

Αυτή η γυναίκα επέλεξε να κάνει το σώμα της ασπίδα για τα παιδιά σου!

Αυτή η γυναίκα επέλεξε να αγνοήσει την νέα της εικόνα μετά τον τοκετό και να ξεχάσει την ταλαιπωρία που πέρασε!

Αυτή η γυναίκα εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα ασπίδα και ομπρέλα για την οικογένεια της, βάζοντας τον εαυτό της στην άκρη!

Μην ξεχνάς, λοιπόν, πως η γυναίκα σου μπορεί να έχασε τους μαστούς της, εξακολουθεί όμως να είναι η ίδια γυναίκα που αγάπησες. Το ότι δεν έχει μαστούς δεν την κάνει λιγότερο γυναίκα, ίσα ίσα, ωρίμασε απότομα χωρίς να το θέλει. Πάλεψε, πόνεσε, έπεσε και ξανασηκώθηκε για την οικογένεια της. Πονάει και αυτή όταν βλέπει τη νέα της εικόνα στον καθρέφτη. Δεν σου το λέει, για να μην πικράνει και εσένα, αλλά να ξέρεις ότι μέσα της κλαίει.

Να της φέρεσαι ευγενικά και καλά, να τις θυμίζεις τις χάρες και την ομορφιά της, γιατί να ξέρεις, τέτοιες γυναίκες δεν τις βρίσκεις απλά παραδίπλα.

ΔΕΝ την επέλεξες, σε επέλεξε. Σου εμπιστεύτηκε τα πάντα και τα μοιράστηκε μαζί σου.

Αυτή η γυναίκα ΔΕΝ θα σε αφήσει ποτέ εάν τύχει να έρθεις στην θέση της. Θα συνεχίσει να σε αγαπάει και να σε σέβεται και με τη νέα σου εικόνα. Το να μην έχεις όρχεις δεν θα σε κάνει λιγότερο άντρα και το ξέρει αυτό.

Αγάπα την λοιπόν χωρίς όρια γιατί είναι η γυναίκα σου και είναι μοναδική!!!»

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b