MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

1. Il Perugino: Έκθεση αφιερωμένη στον Pietro Vannucci στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχεται την έκθεση “Il Perugino”. Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν την έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο καλλιτέχνη της Ουμβρίας, Pietro Vannucci, γνωστό ως Il Perugino. Η έκθεση, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Α.Ε. Amb. Stefano Baldi, προωθείται με την ευκαιρία της 500ης επετείου από το θάνατο του καλλιτέχνη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 2 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής.
2/1ο, 12:00
ΕΚΠΑ, Αίθουσα Συνεδριάσεων της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής

2. Θεατρική παράσταση “Άλκηστις” του Ευριπίδη στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Ένα οπτικοακουστικό σύμπαν για την κατάδυση της ψυχής στον Άδη και τη γιορτή της ζωής. Μια παράσταση με χιούμορ που ακροβατεί ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα και που διερευνά τα όρια των παραστατικών τεχνών, του θεάτρου και της περφόρμανς. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Έλενα Μαυρίδου. Παίζουν: Έλενα Μαυρίδου και Δημήτρης Λάλος. Η παράσταση πραγματοποιείται εξ’ αναβολής από τις 27 Σεπτεμβρίου. Το κοινό θα μπορεί να προσέλθει με το δελτίο εισόδου που έχει ήδη προμηθευτεί.
2/10, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου12.09.2018

3. Έκθεση φωτογραφιών “Τοπία της Ενέργειας” της Ναταλίας Τσουκαλά στο ΚΠΙΣΝ

Τα Τοπία της Ενέργειας είναι η φωτογραφική σειρά της Ναταλίας Τσουκαλά που καταγράφει το αποτύπωμα της παραγωγής και της κατανάλωσης ενέργειας στο τοπίο της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος 112 Climate Tone με ανάθεση του ΝΕΟΝ για το διεθνές δίκτυο World Weather Network στο οποίο συμμετέχει ο ΝΕΟΝ ιδρυτικά. 29 επιλεγμένες φωτογραφίες από τη σειρά αυτή παρουσιάζει η φωτογράφος με αφορμή το SNFCC Green Weekend 2023 στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Πώς παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια και πώς αυτό αφήνει τα αποτυπώματά του στο τοπίο; H υπερεκμετάλλευση των πρώτων υλών, η παραγωγή αποβλήτων και αερίων θερμοκηπίου, καθώς και η παραγωγή και κατανάλωση εμπορευμάτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το ενεργειακό τοπίο: δύο αλληλοενισχυόμενα και αλληλοεξαρτώμενα πεδία.
2/10, 18:00
Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

4. Απογεύματα ποίησης στο Café Merlin

Στο Café Merlin διοργανώνονται απογεύματα ποίησης, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούνται συναντήσεις με σύγχρονους ποιητές. Οι ποιητές διαβάζουν ποιήματά τους και συνομιλούν με το κοινό, την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. Επιμέλεια: Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, φιλοξενείται ο Θανάσης Νιάρχος. Ανάγνωση ποιημάτων: Λυδία Κονιόρδου, Μάνος Καρατζογιάννης. Σύντομη εισήγηση: Γιώργος Χρονάς
2/10, 18:00
Café Merlin, Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου12.09.2018

5. Ομαδική έκθεση “*cringe*” στο HGW std. Supporting Queer Arts

Η έκθεση με τίτλο ” *cringe* “ καλεί το κοινό να εντρυφήσει στον συναρπαστικό κόσμο της ψηφιακής κουλτούρας και πιο συγκεκριμένα στο ίδιο το cringe. Μια έννοια με πολλαπλές προεκτάσεις, κατανοήσεις ταυτόχρονα μια έννοια που έχει καταφέρει να ενώσει διάφορες ταυτότητες ανθρώπων που είναι ετερόκλητες μεταξύ τους. Το “cringe” έχει γίνει κεντρικό στοιχείο της διαδικτυακής κουλτούρας και η έκθεση στοχεύει να εξερευνήσει αυτό το σύνθετο και οικουμενικό συναίσθημα. Από εγκαταστάσεις μεικτών μέσων έως καθηλωτική βιντεοτέχνη, η έκθεση φιλοδοξεί να πυροδοτήσει σκέψεις επηρεασμένες από τη σύγχρονη ψηφιακή και φυσική μας ύπαρξη. Η έκθεση είναι διαθέσιμη καθημερινά από 16:30 – 20:30.
2/10, 16:30
HGW std. Supporting Queer Arts, Μαυρομιχάλη 138, Εξάρχεια

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b