MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023.

Monopoli Team

Μια άλλη Θήβα, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν, το «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο, επανέρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας. Το ενδιαφέρον είναι ότι και τους δύο ρόλους, τον Μαρτίν και τον Φεδερίκο, τους ερμηνεύει ο ίδιος ηθοποιός. *Παίζουν: Δημήτρης Καπουράνης, Θάνος Λέκκας.
Παραστάσεις: Από 2 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρες και Τρίτες στις 21:00.
Εισιτήρια: Μειωμένο από 15,00 € – Φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ. Κανονικό από 18,00 € – Γενική είσοδος. Προπώληση: more.com
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα. Τηλ: 2109212900.

«Δον Κιχώτης», από το μπαλέτο και την ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο

Μια μεγαλειώδης παράσταση κλασικού μπαλέτου έρχεται στο Ηρώδειο. Το μπαλέτο και η ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, σε πλήρη σύνθεση, με 150 συντελεστές, έρχεται και στην Αθήνα για να μας παρουσιάσει το αριστούργημα του Λούντβιχ Μίνκους«Δον Κιχώτης», το οποίο παρουσιάστηκε πρώτη φορά από τον Μαριούς Πετιπά στις 26 Δεκέμβρη του 1869 και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά έργα παγκοσμίως. Το έργο στηρίζεται σε μία από τις περιπέτειες του “Δον Κιχώτη”, που περιλαμβάνεται στο διάσημο μυθιστόρημα του Θερβάντες. Κεντρικό θέμα είναι ένα συγκεκριμένο επεισόδιο στο οποίο περιγράφεται το ειδύλλιο του φτωχού κουρέα Μπαζίλιο και της πανέμορφης Κίτρι, κόρης του πανδοχέα Λορέντζο. Αυτός ο έρωτας δεν είναι αρεστός στον πατέρα της κοπέλας, ο οποίος θέλει να παντρέψει την Κίτρι με έναν ξιπασμένο ευγενή, τον Γκαμάτσο και γι’ αυτό δεν αποδέχεται τον φτωχό Μπαζίλιο για γαμπρό του.
Δευτέρα 2/10, 21:00
Εισιτήρια: Από 50€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0324 1807

Δεσμοί. Ιστορίες Ανοίκειας καθημερινότητας, σε σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα στο Θέατρο Φούρνος

«Δεσμοί. Ιστορίες Ανοίκειας καθημερινότητας»: Ένα οδικό ταξίδι γεμάτο εκπληκτικά και σουρεαλιστικά pit stops, με χαρακτήρες που αιωρούνται στο όριο της φαντασίας και της οικειότητας.  H παράσταση, μετά από την επιτυχημένη πορεία της την περασμένη σεζόν, παρουσιάζεται στο θέατρο «Φούρνος» από 2 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου 2023. Η Εταιρεία θεάτρου Παίκτες, συνεχίζοντας την έρευνα ανάπτυξης της μικρής φόρμας στο θέατρο, παρουσιάζει τη σύνθεση διηγημάτων της βραβευμένης συγγραφέως Samantha Schweblin. Τα διηγήματα επιλέχτηκαν από το βιβλίο της «Mouthful of Birds». Η Samantha Schweblin, το έργο της οποίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τους «Παίκτες», χτίζει πυκνούς και παράξενους κόσμους, διερευνώντας την ψυχολογία των ανθρώπινων σχέσεων και τους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη και ερμηνεύουμε τον πολιτισμό, με κοφτερά δόντια και χιούμορ.
Παραστάσεις: Από 2 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου 2023. Κάθε Δευτέρα ώρα 20:30 και Τρίτη ώρα 21:00.
Εισιτήρια: 14€ (κανονικό), 12€ (άνω των 65 ετών), 10€ (φοιτητικό), 8€ (άνεργοι, αμεα, ατέλειες σπουδαστών & ηθοποιών). Προπώληση: more.com
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων. Τηλ: 210 64 60 748.

Δε φάιναλ θολούθιον, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Ρουμελιώτη στο Θέατρο Πόρτα

Η παράσταση «Δε φάιναλ θολούθιον», βασισμένη σε κείμενα των Κωστάκη Ανάν και Suyako και σκηνοθεσία Σωτήρη Ρουμελιώτη, παρουσιάζεται, από τις 2 Οκτωβρίου, στο  Θέατρο Πόρτα. Επτά σύγχρονοι άνθρωποι σταματούν πάνω στις γραμμές ενός τρένου. Αναμένοντας τον επικείμενο θάνατό τους, επιδίδονται σε μια επείγουσα ενδοσκόπηση, καθώς –όπως συνηθίζουμε να λέμε– όλη η ζωή τους περνάει μπροστά από τα μάτια τους. Με βάση τη δραματουργική αυτή συνθήκη, ο νεαρός σκηνοθέτης Σωτήρης Ρουμελιώτης μαζί με μια δυνατή ομάδα νέων ηθοποιών, δημιουργούν μια σουρεαλιστική σκηνική σύνθεση, βασισμένη στα ιδιαίτερα κείμενα των Κωστάκη Ανάν και Suyako. *Παίζουν: Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Ιωάννης Καμπούρης, Ερατώ Καραθανάση, Ανδρομάχη Μπάρδη, Γκαλ Ρομπίσα, Γιάννης Σαμψαλάκης, Βάσια Τσιαούση.
Παραστάσεις: Από 2 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Εισιτήρια: Μειωμένο από 15,00 € – Φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ. Κανονικό από 18,00 € – Γενική είσοδος. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0771 1333.

Where are you my love?, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη στο Θέατρο Σφενδόνη

Η παράσταση «Where are you my love?», σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, παρουσιάζεται, από τις 2 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Σφενδόνη. Τι κινεί την καρδιά να κινεί το αίμα να κινηθεί το σώμα; Καταρχάς από που κρατάει η σκούφια μας; Τι μας ζητάει η ποίηση; Ποια είναι η όψη της; Από που κρατάει η σκούφια μας ; Ποια είναι η όψη της αγάπης μου; Από που κρατάει η σκούφια μας;  Ο Σαίξπηρ στη Δύση και ο Σεφέρης εδώ . Ρωτάνε τη θάλασσα. Τι μορφή έχει η αγάπη;  Ένα κείμενο βασισμένο στα ημερολόγια του Σεφέρη και στο Ρωμαίο και Ιουλιέττα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη.
Παραστάσεις: Από 2 έως 17 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Ακρόπολη, Αθήνα.

Η ανάσα του κόσμου, από την ομάδα YELP danceco. στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Το νέο χορογραφικό έργο της Μαριέλας Νέστορα / YELP danceco., «Η Ανάσα του Κόσμου»η οποία παρουσιάζεται, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ρεματιάς, εστιάζει στην αναπνοή ως τη πρωταρχική σχέση του σώματος με τον κόσμο. Χορευτές και μουσικοί συνθέτουν τον εφήμερο οργανισμό της παράστασης, ο οποίος γίνεται αντιληπτός ως μέρος ενός άλλου μεγαλύτερου οικοσυστήματος. Η χορογραφία διερευνά την λειτουργία της αναπνοής ως κόμβο βιολογικό, ψυχολογικό και πνευματικό που συνδέει διαφορετικά είδη και πολιτισμούς. Η ανάσα του κόσμου ενεργοποιεί την ενσυναίσθηση και προτείνει την εμπειρία μας παράστασης ως σύναξη διαφορετικών ειδών.
Δευτέρα 2/10, 21:00
Εισιτήριο: 12 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

Andy, του Δημήτρη Αγιοπετρίτη–Μπογδάνου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου – Δώμα

O θρασύς, εμβληματικός καλλιτέχνης της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, με την αδιαμφισβήτητη επιδραστικότητα, τα πλέον αναγνωρίσιμα, αναπαραγμένα έργα, τα διαχρονικά αποφθέγματα και τις αναρίθμητες συνεντεύξεις, ξεδιπλώνεται, έναν αιώνα σχεδόν μετά τη γέννησή του, σ’ ένα βιογραφικό θεατρικό κείμενο του Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνου, το οποίο και παρουσιάζεται, για δεύτερη χρονιά, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. *Παίζουν: Μιλτιάδης Φιορέντζης
Παραστάσεις: Από 2 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρες και Τρίτες στις 21:15.
Εισιτήρια: Μειωμένο από 14,00 € – Φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ. Κανονικό από 16,00 € – Γενική είσοδος. Προπώληση: more.com.
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα. Τηλ: 2109212900.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣάιμον ΜακΜπέρνι: Τα εγκλήματα κατά της φύσης έχουν χαρακτήρα γενοκτονίας12.09.2018

Ο Σωκράτης Mάλαμας στο Κατράκειο

Ο Σωκράτης Mάλαμας τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου επιστρέφει στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας για την τελευταία συναυλία της καλοκαιρινής περιοδείας του. Με την Ιουλία Καραπατάκη, τον Πέτρο Μάλαμα και τη μπάντα του θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που έχει όλα όσα αγαπάμε από τον Σωκράτη αλλά και επιλογές από όσα αγαπάει κι εκείνος από την ελληνική δισκογραφία και δεν έχει σταματήσει να τραγουδάει όλα αυτά τα χρόνια.
Δευτέρα 2/10, 21:00
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 15€. Προπώληση: more.com
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Μάνου Κατράκη, Κυρά Της Ρώ &, Νίκαια Άγιος Ιωάννης Ρέντης. Τηλέφωνο: 21 3207 5289.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τη Νέα Υόρκη έως τη Σεούλ: Ένας εικαστικός “γύρος του κόσμου” μέσα από 14+1 εκθέσεις12.09.2018

29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

«Όπως Κυλάει το Ποτάμι»

Η σπουδαία κινηματογραφική γιορτή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει για 29η χρονιά, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου, στους κινηματογράφους Άστορ, Άστυ, Δαναός 1 & 2, Ιντεάλ καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Παλλάς. 12 μέρες, 3 Διαγωνιστικά Τμήματα, 150 ταινίες, 35 καλεσμένοι, 5 παράλληλες εκδηλώσεις και 8 πάρτυ στο επίσημο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.
27/9 – 9/10
Για περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα εδώ.
Εισιτήρια: 5€ – 7€. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #82: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Οι απαρχές της γλυπτικής: Αρχαιολογικά ευρήματα από τον Παλαιό Κόσμο και τη Λέσβο στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση «Οι απαρχές της γλυπτικής. Αρχαιολογικά ευρήματα από τον Παλαιό Κόσμο και τη Λέσβο 2,5 εκατομμύρια έως 50.000 χρόνια πριν από σήμερα» παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1), ανοίγει για το κοινό την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024. Η έκθεση περιλαμβάνει λίθινα εργαλεία αλλά και «μορφές σε λίθο» που εικονίζουν πτηνά, πρόσωπα και σώματα και προέρχονται από διάφορες θέσεις της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το αρχαιότερο έχει ηλικία γύρω στα 2,5 εκατ. χρόνια και το πιο πρόσφατο είναι μόλις 50.000 ετών.
Διάρκεια Έκθεσης: 27 Σεπτεμβρίου 2023 έως 7 Ιανουαρίου 2024
Ωράριο: Δευτέρα/Τετάρτη/Παρασκευή/Σάββατο: 10:00 – 18:00. Πέμπτη: 10:00 – 00:00. Κυριακή: 10:00 – 16:00
Είσοδος: € 9, € 7
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας. Τηλ: 210 367 1000. E-mail: [email protected] | https://www.benaki.org/index.php?lang=el

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b