MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 30 Σεπτεμβρίου – 1η Οκτωβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου – 1η Οκτωβρίου 2023.

Monopoli Team

Το Σπίτι: Ο Δημήτρης Καραντζάς ανεβάζει στη Στέγη τo πολυμεσικό πείραμά του

Το σπίτι μας. Η γωνιά μας μέσα στον κόσμο. Το κατεξοχήν καταφύγιο. Εκεί είμαστε ασφαλείς. Ή μήπως όχι; Ένα νέο έργο, ελλειπτικό και εστιασμένο κυρίως στη δράση μέσα στη σιωπή, είναι η παραβολή που συνθέτουν με πρωτότυπο κειμενικό υλικό ο Δημήτρης Καραντζάς και η ομάδα των συνεργατών του. Το Σπίτι, που κάνει πρεμιέρα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στις 30 Σεπτεμβρίου, έρχεται να μας ξεβολέψει. Με ελάχιστο λόγο, αμείωτη ένταση, υποδόριο χιούμορ και δύο ηθοποιούς, την Αλεξία Καλτσίκη και τον Φιντέλ Ταλαμπούκα, να εκτελούν την καθημερινή τελετουργία του νοικοκυριού στο σπίτι τους, έως ότου η βία του κόσμου εισβάλει εντός και ξεθεμελιώσει τα πάντα.
Παραστάσεις: 30 Σεπτεμβρίου – 19 Νοεμβρίου 2023 | ετάρτη έως Κυριακή στις 21:00
Εισιτήρια: Κανονικό: 20€, Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 16€, Παρέα 10+ άτομα: 14€, Κάτοικος Γειτονιάς: 7€, Ανεργίας, ΑμεΑ: 5€, Συνοδός ΑμεΑ: 10€. Προπώληση: tickets.onassis.org 
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα.

Ο καθένας πεθαίνει μόνος του, του Χανς Φάλαντα για 2η χρονιά στο studio Μαυρομιχάλη

Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» και το studio Μαυρομιχάλη μετά από 2 παρατάσεις και συνεχόμενα sold out την περσινή σεζόν, επαναλαμβάνει για δεύτερη χρονιά τις παραστάσεις της θεατρικής διασκευής του μυθιστορήματος του Χανς Φάλαντα«Ο καθένας πεθαίνει μόνος του». Το έργο του Φάλαντα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. Με ρεαλισμό και ειλικρίνεια στο έργο του  ο Φάλαντα περιγράφει την καθημερινή ζωή των Γερμανών πολιτών και την αντίσταση που πρόβαλαν στον ναζισμό κάποιοι -λίγοι- «συνηθισμένοι» άνθρωποι. Κεντρική ιστορία είναι αυτή των Κβάνγκελ, μια αληθινή ιστορία, την οποία ανακάλυψε ο συγγραφέας σε φακέλους της Γκεστάπο μετά το τέλος του ναζιστικού καθεστώτος.
Παραστάσεις: Από 30 Σεπτεμβρίου 2023. Κάθε Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 19.00.
Εισιτήρια: Κανονικό : 15 ευρώ, Φοιτητικό, κάτω των 25 ετών, άνω των 65 : 12 ευρώ, Άνεργοι, ατέλειες, Α.Μ.Ε.Α. : 10 ευρώ. Προπώληση: more.com
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα. Τηλέφωνα: 2106453330

Scarmface: Η σατιρική παντομιμική παράσταση του Johnny O στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ

Το Επί Κολωνώ παρουσιάζει στην Κεντρική του Σκηνή την παράσταση “Scarmface”, η οποία ξεχώρισε κατά την περσινή χειμερινή θεατρική σεζόν και επανέρχεται ακόμα πιο δυναμική και πιο μυστηριώδης. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Johnny O. Ν. Υόρκη, 1932. Ποτοαπαγόρευση…εποχή που το οργανωμένο έγκλημα και η δράση της Μαφίας είναι παγκοσμίως ξακουστή. Ο Toni Cazzo, ένας νεαρός Σικελός, με τις ευλογίες της μητέρας του θα μπλεχτεί στα πλοκάμια της Μαφίας, με μόνο σκοπό να γίνει αρχηγός της. Η αλαζονεία του και ένα.. σημάδι.. αρκεί να φέρει την καταστροφή. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών αρχίζει…
Παραστάσεις: Από 30 Σεπτεμβρίου 2023. Σάββατο και Τετάρτη, ώρα έναρξης: 21.15 (έως 7/10) Και από 11/10: Κάθε Τετάρτη στις 21.15.
Εισιτήρια: 16€, 12€ (Φοιτητικό, Ανέργων, 65+). Προπώληση: more.com
Επί Κολωνώ (Κεντρική Σκηνή), Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Αθήνα.

ΠασΠορτ-Μία αληθινή περιπέτεια: Η performance της Ομάδας Μικρός Νότος στο Άσυλο Ανιάτων

«ΠασΠορτ-Μία αληθινή περιπέτεια», μία χειροποίητη, site specific performance που σημείωσε μεγάλη επιτυχία την Άνοιξη που πρωτοπαρουσιάστηκε, συνεχίζει την πορεία της από τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, για λίγες παραστάσεις, στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη. Το «ΠασΠορτ – Μια αληθινή περιπέτεια» είναι η πρώτη site specific performance της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, που χρησιμοποιεί στοιχεία από το «καθηλωτικό θέατρο» (immersive theatre) ένα είδος σύγχρονου θεάτρου, που καταργεί τα θεατρικά καθίσματα και δημιουργεί/ενθαρρύνει την ανάγκη του θεατή να ανακαλύψει ο ίδιος την προσωπική του διαδρομή μέσα στη θεατρική εμπειρία. Οι θεατές περιηγούνται μέσα στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια της Πτέρυγας του Νοσηλευτηρίου του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων του Ασύλου Ανιάτων και μία αληθινή περιπέτεια ξεκινά.
Παραστάσεις: Πρεμιέρα Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και παραστάσεις 1, 2, 7, 9, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29 & 30 Οκτωβρίου. Δευτέρα/Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 14 ευρώ, Μειωμένο* 8 ευρώ (* ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Πολύτεκνοι). Προπώληση: ticketservices.gr
Άσυλο Ανιάτων – Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Αγίας Ζώνης 39, Αθήνα

Οι 12 Ένορκοι, για 9η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη

Οι θυμωμένοι άντρες του Reginald Rose (12 Angry Men) “συνεχίζουν ακάθεκτοι” να μετατρέπουν το θέατρο Αλκμήνη σε δικαστικό μέγαρο, φέρνοντας τους θεατές αντιμέτωπους με τις συνειδήσεις τους για 9η χρονιά, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Στη Νέα Υόρκη του 1957 ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για πατροκτονία. Η ζωή του βρίσκεται στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι τελικά ένοχο και η απόφασή τους θα πρέπει να είναι ομόφωνη. Στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος βρεθεί ένοχος, η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα μικρό δωμάτιο, άλλοτε συγκρούονται κι άλλοτε ταυτίζονται αντικατοπτρίζοντας τις προκαταλήψεις της κοινωνίας.
Παραστάσεις: Από 30/9 |  Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 18:00
Εισιτήρια: 15€-22€. Προπώληση: More.com 
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα, τηλέφωνο: 21 0342 8650.

Βέρθερος ή έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, από την Ομάδα 400 lbs στο Θέατρο Σφενδόνη

Η Ομάδα 400 lbs, μετά την επιτυχία στην ΠΛΥΦΑ, παρουσιάζει για πέντε μόνο Κυριακές του Οκτωβρίου στο Θέατρο Σφενδόνη την παράσταση «Βέρθερος ή έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Johann Wolfgang von Goethe «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Χαραλαμπόπουλου.  Ο ήρωας του Γκαίτε, γεμάτος ορμή και πάθος ονειρεύεται να μπορεί να ζωγραφίζει, να μην ασχοληθεί με τα νομικά τα οποία σπούδασε και να γνωρίσει τον εαυτό του και τους ανθρώπους γύρω του, να ζήσει ελεύθερος. Καταφθάνει στο φανταστικό χωριό Βάλχαιμ όπου και γνωρίζει τη Σαρλόττε Μπούφ η οποία είναι λογοδοσμένη με έναν άλλο νέο. Ο ανεκπλήρωτος έρωτάς του για εκείνη γρήγορα θα τον σπρώξει μακριά από τον τόπο αυτό, σε μια άλλη πόλη, σε μια άλλη ζωή που είναι πλήρως αντίθετες με αυτό που είναι η ίδια η φύση του.
Παραστάσεις:  1, 8, 15, 22, 29 Οκτωβρίου στις 5μμ
Εισιτήρια: 15 γενική είσοδος, 12 μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα.

Ηuman Requiem In Eleusis: Μια site specific παράσταση στην Ελευσίνα με τη συμμετοχή της Rundfunkchor Berlin

Το «Μυστήριο 14 Human Requiem In Eleusis», η πολυαναμενόμενη site specific παράσταση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε σκηνοθεσία του Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου. Αποτελεί μια ανασύνθεση του «Human Requiem» (Ανθρώπινο ρέκβιεμ), ειδικά σχεδιασμένη για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με βάση το έργο του Johannes Brahms Ein Deutsches Requiem (Γερμανικό ρέκβιεμ). Το αρχαίο ιερό της Ελευσίνας μεταμορφώνεται σε ανοιχτό δημόσιο χώρο συλλογικής κάθαρσης, όπου το κείμενο και το σώμα, ο χώρος και ο ήχος συνενώνονται σε ένα ενιαίο έργο τέχνης. Δεν πρόκειται για νεκρώσιμη ακολουθία, αλλά για μια τελετή εορτασμού της ζωής.
Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 1 Οκτωβρίου | Ώρα προσέλευσης: 18.30
Εισιτήρια: 25 € γενική είσοδος, 15 € φοιτητικό, 65+, άνεργοι, ΑμεΑ & συνοδοί (στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο). Προπώληση: ticketservices.gr
Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας (κεντρική είσοδος), Ελευσίνα. https://2023eleusis.eu/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη12.09.2018

Το Philip Glass Ensemble στο Ηρώδειο για μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο εμβληματικό Koyaanisqatsi

Koyaanisqatsi: Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 ένα πολυθέαμα με διαχρονικό και πανανθρώπινο μήνυμα παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Το εμβληματικό έργο Koyaanisqatsi: Life out of Balance συμπληρώνει 40 χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση και θα παιχτεί στην ολότητα του. Μία ταινία προφητική σε παραγωγή του Francis Ford Coppola, μουσική του μινιμαλιστή συνθέτη Philip Glass και σκηνοθεσία Godfrey Reggio. Τo soundtrack της ταινίας θα ερμηνεύσει το Philip Glass Ensemble, καλλιτεχνικό όχημα του Philip Glass, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται η συγκλονιστική ταινία. Με το Philip Glass Ensemble θα συμπράξει η Academia Athens Youth Choir. Υπό τη διεύθυνση του Michael Riesman.
Σάββατο 30/9, 21:00
Εισιτήρια: 30€ – 65€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0324 1807

Plissken 2023: Οι Idles για πρώτη φορά στην Αθήνα

Οι εκρηκτικοί Idles, από τις πιο σημαντικές και συζητημένες rock μπάντες αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Plisskën Festival, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2023. Σε κάθε βήμα τους, οι IDLES συγκεντρώνουν πλήθος αφοσιωμένων ακροατών και συγκαταλέγονται, σήμερα, στα γκρουπ εκείνα της σύγχρονης rock σκηνής, που μέσω της μουσικής τους έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τις ανθρώπινες ζωές. Οι στίχοι τους δημιουργούν στον ακροατή την επιθυμία να συμμετάσχει και να προσπαθήσει να κάνει τον κόσμο καλύτερο.
Παρασκευή 29/9, Σάββατο 20/9, στις 17:30
Εισιτήρια: Από 44€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλέφωνο: 21 0760 9350.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Πέτρας

Μετά από ένα καλοκαίρι με ένα sold out Καλλιμάρμαρο και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ολοκληρώνει τη μεγάλη γιορτή για τα 50 του χρόνια στο ελληνικό τραγούδι με μια τελευταία συναυλία στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Με πυξίδα τη λυρική, δυναμική, βαθιά αισθαντική φωνή του Βασίλη και συνοδοιπόρους τους σπουδαιότερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος- θα ταξιδέψουμε στους πιο σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του, στα εμβληματικά του τραγούδια, στις συνεργασίες του που έγραψαν ιστορία.
Σάββατο 30/9, 21:30
Εισιτήρια: Προπώληση: 15€, Ταμείο: 18€. Προπώληση: more.com 
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη. ΤΗΛ +302105012402

O Πάνος Βλάχος στο Faliro Summer Theater

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

Ο Πάνος Βλάχος έρχεται με τα τραγούδια του, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Faliro Summer Theater, για μια μοναδική συναυλία.
Σάββατο 30/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 13€. Προπώληση: more.com 
Faliro Summer Theater, Παλαιό Φάληρο. Τηλέφωνο: 21 0921 3310.

Shelter Me – Music for those who love [us] unconditionally: Μια συναυλία για καλό σκοπό στο Θέατρο Ρεματιάς

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ρεματιάς τέσσερα συγκροτήματα ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία συναυλία για την ενίσχυση του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας “Τα Φιλαράκια”. Τη βραδιά ανοίγουν οι Bound Affairs. Ακολουθούν οι Dance with Invisible Partners, το προσωπικό project του Κωστή Γαρδίκη που λίγο πριν την κυκλοφορία του 3ου τους άλμπουμ. Καθώς η νύχτα θα πέφτει στο Χαλάνδρι οι εντάσεις θα ανεβαίνουν με τους Sebia. Η μουσική βραδιά θα κλείσει με τους The Buzz Dealers.
Σάββατο 30/9, 19:50
Εισιτήρια: 5 ευρώ: Treat [Εισιτήριο ενίσχυσης- ΔΕΝ εξασφαλίζει είσοδο στο χώρο. No admission], 7 ευρώ: Meal, 10 ευρώ: Medi-Care/
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία, Τηλέφωνο: 2106825335.

Οι Swingin’ Cats στο Gazarte Roof Stage

Το Gazarte Roof Stage αποχαιρετά τον Σεπτέμβριο παρέα με τους Swingin’ Cats, οι οποίοι μας υπόσχονται μια βραδιά με μουσική και χορό μέχρι τελικής πτώσεως. Με την εντυπωσιακή σκηνική τους παρουσία και την αστείρευτη ενέργεια τους, οι Swingin’ Cats ζωντανεύουν μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο, με μοναδικό στόχο να σας ξεσηκώσουν. Rock ‘n’ roll, jazz και παλιά ελληνικά αγαπημένα κομμάτια γίνονται το ιδανικό soundtrack για μια αξέχαστη βραδιά στην ταράτσα του Gazarte.
Σάββατο 30/9, 21:30
Εισιτήριο: 8€. Προπώληση: more.com 
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0346 0347

O Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Κατράκειο

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και μετά την ενημέρωση της πολιτικής προστασίας για περιορισμό των μετακινήσεων η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων (27/9) αναβλήθηκε και μεταφέρεται στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Στο τραγούδι οι: Alkyone, Γιάννης Λίταινας, Αλέξανδρος Κτιστάκης. Οι μουσικοί: Δημήτρης Μυστακίδης, Γιώργος Αγγελάκης, Φοίβος Άνθης, Θανάσης Βόλλας, Αποστόλης Γιάγκος, Νίκος Δημηνάκης, Λεωνίδας Κυρίδης, Κωσταντής Πιστιόλης.
Κυριακή 1/10, 21:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15€. Προπώληση: more.com
Κατράκειο Θέατρο, Μάνου Κατράκη, και Κυρά Της Ρώ, Νίκαια. Τηλ: 21 3207 5289.

Σε Βυζαντινά Ίχνη: Δημήτρης Μπάσης, Βασίλης Σκουλάς και Σοφία Μάνου στο Ηρώδειο

Μια ιδιαίτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 στο Ωδείο Ηρώου Αττικού, που θα επιχειρήσει να συνδέσει την παράδοση της βυζαντινής μουσικής, το «βυζαντινό μέλος», με την σύγχρονη ελληνική δημιουργία, με επίκεντρο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Ο τίτλος της συναυλίας «Σε Βυζαντινά Ιχνη-Δυο Χιλιετίες Ελληνικής Μουσικής, από το Βυζάντιο στο Μουσικό Σύμπαν του Μίκη Θεοδωράκη» επικεντρώνεται στον Έλληνα συνθέτη που αντλεί έμπνευση και πνευματική δύναμη σε μέγιστο  βαθμό από τη Βυζαντινή Μουσική Παράδοση. Στα βυζαντινά ίχνη θα μας οδηγήσουν με τις φωνές τους ο Δημήτρης Μπάσης, ο Βασίλης  Σκουλάς και η Σοφία Μάνου. 
Κυριακή 1/10, 20:30
Εισιτήρια: 12, 15, 20, 25, 35, 40,50, 58 ευρώ. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα . Τηλ: 210 32 41 807

Ο Monsieur Minimal στο Gazarte

O Monsieur Minimal επιστρέφει για μια “meta-καλοκαιρινή”, δροσερή και ανανεωμένη εμφάνιση στο Roof Stage του Gazarte, την Κυριακή 01 Οκτωβρίου. Μαζί του η Μαρία Παπαγεωργίου. Παρέα με το νέο single του, το «Desert in your eyes», θα μας παρασύρει στο μουσικό του κόσμο, έναν κόσμο γεμάτο με όλες τις αγαπημένες “Easteriκες” επιτυχίες του.
Κυριακή 1/10, 21:00
Εισιτήρια: 12€. Προπώληση: more.com
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Σταθμός Κεραμεικός. Τηλ: +30 210 3460347.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 5 ταινίες που αξίζει να δεις στην TV αυτό το ΣΚ12.09.2018

29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

«May December»

Η σπουδαία κινηματογραφική γιορτή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει για 29η χρονιά, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου, στους κινηματογράφους Άστορ, Άστυ, Δαναός 1 & 2, Ιντεάλ καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Παλλάς. 12 μέρες, 3 Διαγωνιστικά Τμήματα, 150 ταινίες, 35 καλεσμένοι, 5 παράλληλες εκδηλώσεις και 8 πάρτυ στο επίσημο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.
27/9 – 9/10
Για περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα εδώ.
Εισιτήρια: 5€ – 7€. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ταινίες σπουδαίων δημιουργών στην έναρξη και τη λήξη της φετινής διοργάνωσης12.09.2018

Χθόνιο και Ανθρωπόκαινος: Μια νέα ομαδική έκθεση “συνομιλεί” με την περιοχή του Ελαιώνα

Η εικαστική έκθεση «Ελαιώνας ‘23 – Χθόνιο και Ανθρωπόκαινος» φιλοξενεί τα έργα 41 καλλιτεχνών, συνοδευόμενη από ένα πλούσιο δημόσιο πρόγραμμα, performances και άλλες δράσεις. Εστιάζει στο Χθόνιο στοιχείο και την Ανθρωπόκαινο εποχή μέσα από την σύγκρουση αλλά και την συνομιλία τους, με την περιοχή του Ελαιώνα να αποτελεί το πεδίο μελέτης και το σημείο τέλεσης και αναφοράς. Η έκθεση με τα έργα, τις ομιλίες και τις δράσεις του πρότζεκτ έχει ως στόχο να αναδείξει τις κρίσιμες και σύνθετες καταστάσεις που έχει προκαλέσει η διαχρονική συνομιλία αλλά και σύγκρουση Φύσης και Ανθρώπου, τα δίπολα που κυριαρχούν στην περιοχή σαν αποτέλεσμα του σκληρού ανθρώπινου αποτυπώματος, την σχέση του παρελθόντος με το παρόν και αντιστρόφως.
Διάρκεια έκθεσης: 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Δεκέμβριου 2023
Ωράριο: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 14:30 – 20:30
Εκθεσιακοί χώροι: Εσωτερικοί χώροι σταθμού Μετρό Ελαιώνα | Εργοτάξιο Μετρό – Χώρος ΣΤΑ.ΣΥ, Μαρκόνι 1 | Αρχαιά γέφυρα στον Κηφισό ποταμό (τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού), Σταθμός Μετρό Ελαιώνα | Souzy Tros, Μαρκόνι 8 | Γειτονιά Μαρκόνι, επί των οδών Μαρκόνι & Μαδάρων | Εργοτάξιο B – είσοδος από γειτονιά Μαρκόνι.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b