MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. To Festival Altsheimer στο ΚΠΙΣΝ

Στις 30 Σεπτεμβρίου, μήνα αφιερωμένου παγκοσμίως στην άνοια, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), διοργανώνει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ ένα ολοήμερο φεστιβάλ, με στόχο την έγκυρη ενημέρωση του κοινού γύρω από το θέμα της πανδημίας – μάστιγας του 21ου αιώνα, με τίτλο Άνοια, Πριν και Μετά. Το Festival Alzheimer 2023 διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, με στόχο την ενημέρωση ασθενών και φροντιστών για τους τρόπους υποστήριξής τους και τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας, αλλά και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με την πρόληψη της άνοιας και την μείωση του κινδύνου νόσησης. Βασικό μήνυμα του φεστιβάλ, αλλά και της Διεθνούς Εταιρείας Alzheimer για τον φετινό Παγκόσμιο Μήνα Αλτσχάιμερ, είναι ότι ποτέ δεν είναι νωρίς για να ενημερωθεί κανείς και ποτέ δεν είναι αργά για να ζητήσει βοήθεια.
Σάββατο 30/9, 11:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFestival Alzheimer στο ΚΠΙΣΝ: Ο Φάρος του πολιτισμού φωτίζει τα μονοπάτια της μνήμης12.09.2018

2. Modern Love: Τριήμερο φεστιβάλ στο ΕΜΣΤ

Μετά την επιτυχία της έκθεσης «Modern Love: Η Αγάπη στα Χρόνια της Ψυχρής Οικειότητας», και με ρεκόρ επισκεπτών που αγγίζουν τους 100.000, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανακοινώνει ένα τριήμερο φεστιβάλ, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, καθώς η έκθεση πλησιάζει στο τέλος της. Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών, πάνελ, προβολών, περφόρμανς και ξεναγήσεων, το φεστιβάλ – όπως και η έκθεση – επικεντρώνεται στη σχέση ανθρώπου και τεχνολογίας εστιάζοντας στο θέμα της αγάπης και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
30/9 & 1/10 * Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. ** Η είσοδος θα είναι ελεύθερη μόνο για το Φεστιβάλ και όχι για τις εκθέσεις του Μουσείου, για τις οποίες χρειάζεται εισιτήριο.
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑModern Love: Τριήμερο φεστιβάλ του ΕΜΣΤ για «την αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας»12.09.2018

3. Vegan Life Festival Athens στην Τεχνόπολη

Η μεγαλύτερη vegan γιορτή της Ευρώπης έρχεται ξανά στην Αθήνα. Το Vegan Life Festival Athens 2023 ανοίγει τις πόρτες του στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Τα δρώμενα του φεστιβάλ, με σύνθημα «join us on the vegan side», μάς προσκαλούν στη μεγάλη vegan γιορτή, καλύπτοντας όλους τους τομείς και τις θεματικές γύρω από τον vegan τρόπο ζωής. Ομιλίες από ειδικούς κάθε επιστημονικού κλάδου αλλά και βιωματικές εξιστορήσεις, εργαστήρια μαγειρικής από vegan chefs, μάγειρες, μαγείρισσες και food bloggers αλλά και δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας είναι μόνο κάποια απ’ όσα θα ζήσουν όσοι βρεθούν στο φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων, θα γίνει έκθεση τέχνης για τα ζώα και θα γίνει συλλογή τροφίμων για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από την οργάνωση Humanity Greece, εθελοντική αιμοδοσία αλλά και ανώνυμα τεστ HIV και Ηπατίτιδας Β και C. Οι εκπλήξεις του φεστιβάλ, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Όσοι βρεθούν σε αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν σε speed dating για νέες φιλίες και γνωριμίες, να κάνουν τατουάζ για καλό σκοπό, να παρακολουθήσουν ταινίες για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, να λάβουν συμμετοχή σε εργαστήρια και ανταλλακτικό μπαζάρ ρούχων και να παρακολουθήσουν πρωτότυπους, διασκεδαστικούς διαγωνισμούς. Και, φυσικά, θα περιηγηθούν στη μεγαλύτερη έκθεση vegan προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα.
30/9 & 1/10, 11:00-23:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

4. Οι Νύχτες Κλασικής Μουσικής επιστρέφουν στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz παρουσιάζει για μια ακόμα χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, με ελεύθερη είσοδο. To Curtis on Tour, The Nina von Maltzahn Global Touring Initiative of the Curtis Institute of Music, η παγκόσμια περιοδεία του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis, επιστρέφει στην Αθήνα σταθερά, όπως κάθε φθινόπωρο από το 2015. Το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Curtis on Tour φιλοξενεί απόφοιτους, σπουδαστές και καθηγητές του Curtis. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών εδώ.
30/9 & 1/10, 20:00
Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι
Οι συναυλίες θα μεταδοθούν και με live streaming μέσω YouTube
Είσοδος ελεύθερη με δελτίο προτεραιότητας (διαθέσιμο μία ώρα πριν την έναρξη κάθε συναυλίας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCurtis on Tour: Η νέα γενιά της κλασικής μουσικής επιστρέφει στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη12.09.2018

5. Προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους στο Cinemarian

Ο σκηνοθέτης Ανδρέας Κατσικούδης και το Cinemarian μάς προσκαλούν σε μια προβολή ταινιών μικρού μήκους στην ταράτσα του θερινού κινηματογράφου Cinemarian. Θα προβληθούν οι καλύτερες ταινίες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του κινηματογραφικού τους σεμιναρίου. Θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Κατσικούδη “Μπαγκόγκ” (2022, 10 min), όπως και η κωμωδία του “Έλληνας Γαμπρός” (2019, 12 min). Στο τέλος της προβολής θα γίνει μια μικρή συζήτηση για το πώς μπορούμε να γυρίσουμε μια ταινία χωρίς χρήματα και με όποιο εξοπλισμό έχουμε.

Πρόγραμμα:

Τα Γενέθλια, 12:30 min, 2012
Τζόκερ, 6:40 min, 2020
Τύχη, 5:00 min, 2019
Same Old Song, 4:20 min, 2019
Cineπαρμένη, 6:30 min, 2016
Η Καταδίωξη, 3:15 min, 2017
O Καλλιτέχνης, 5:50 min, 2023
Το Νόμισμα, 7:25 min, 2023
Μπανγκόκ, 10:00 min, 2022
Έλληνας Γαμπρός, 12:00 min, 2019

30/9, 20:30

6. Αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη από το Ωδείο Αθηνών στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Μια ξεχωριστή συναυλία-αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη με τίτλο «Spoudassato Moussikin» θα παρουσιάσει το Ωδείο Αθηνών στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Στη συναυλία σπουδαστές και απόφοιτοι θα ερμηνεύσουν έργα του σπουδαίου συνθέτη, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν, σε πρώτη εκτέλεση, και δύο νέα έργα σπουδαστών της τάξης Σύνθεσης του Ωδείου Αθηνών, γραμμένα ειδικά για την περίσταση.
1/10, 19:30
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, ΚΠΙΣΝ
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία διανέμονται αποκλειστικά μέσω της ticket services. 

7. Η Θαυμαστή Μπαλωματού, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Θέατρο Άννα Συνοδινού

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ”Η Εθνική Εστία” στο Ίλιον και θεατρική ομάδα ενηλίκων του “Θεατροτέχνες” παρουσιάζουν το θεατρικό έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Η Θαυμαστή Μπαλωματού» στο Θέατρο Άννα Συνοδινού του Πολυδύναμου Κέντρου Μίκης Θεοδωράκης, σε σκηνοθεσία και επιμέλεια της Έφης Καραγιάννη και με την υποστήριξη του Δήμου Ιλίου. Ένα φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι, του φτωχού Μπαλωματή και της ζωηρής συζύγου του, πέφτει στα βράχια των δυσκολιών με την γειτονιά να τους φέρνει ίντριγκες, κουτσομπολιά και κακεντρέχειες, αλλά μπλέκει όμως και στα δίχτυα της αγάπης… από που θα βγουν νικητές στο τέλος;
30/9 & 1/10, 20:30
Θέατρο Άννα Συνοδινού του Πολυδύναμου Κέντρου Μίκης Θεοδωράκης, Πωγωνίου και Ηροδότου, Ίλιον

8. Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν, με μια ξεχωριστή διαδρομή

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν, με μια ξεχωριστή διαδρομή που ξεκινάει από το ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας -το οποίο μετά την ανάπλασή του αναδεικνύεται ως χώρος γνώσης, μνήμης και πολιτισμού- και συγκεκριμένα από το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων, το νέο σύγχρονο χώρο ανάγνωσης, συνάντησης, χαλάρωσης και εκδηλώσεων με επίκεντρο το βιβλίο. Εκεί, ο βραβευμένος και δημοφιλής συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης, θα υποδεχθεί όλα τα άτομα που θα συμμετέχουν στην Αθηναϊκή Διαδρομή, θα μιλήσει μαζί τους, και θα διαβάσει αποσπάσματα από έργα του. Με οδηγό το βιβλίο “Άρια, ο κόσμος από την αρχή”, αλλά και το πρόσφατο μυθιστόρημά του “Μινώταυρος”, καθώς και τις “Ευτυχισμένες οικογένειες”, ο Δημήτρης Στεφανάκης θα κάνει την δική του ξενάγηση στη μεσοπολεμική Αθήνα με αφετηρία το Πάρκο Ελευθερίας. Στη συνέχεια η διαδρομή θα κατευθυνθεί προς την είσοδο της Βρετανικής αρχαιολογικής σχολής στην οδό Σουηδίας στο Κολωνάκι, και μέσα από την πλατεία Δεξαμενής θα οδηγηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στη Στοά Φέξη, καταλήγοντας στην περιοχή του Μουσείου.
1/10, 11:00
Πάρκο Ελευθερίας, πλησίον Μεγάρου Μουσικής
Ελεύθερη συμμετοχή με απαραίτητη προκράτηση θέσης εδώ

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b