MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Έκθεση “κάποιες φορές ακούω τόσο δυνατά το μέσα μου” στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Εγκράτειας Ρούμπου με τίτλο “κάποιες φορές ακούω τόσο δυνατά το μέσα μου”. Η χωρίς ανάσα βύθιση, οι εσωτερικές δονήσεις, το αγκομαχητό, η αδιάκοπη εσωτερική πάλη αφήνουν εκκωφαντικό αποτύπωμα στο ζωγραφικό έργο της Εγκράτειας Ρούμπου. “Η ανάγκη μου να βυθιστώ κάτω από την επιφάνεια”, σημειώνει η Εγκράτεια Ρούμπου, “η βύθιση στη λάσπη του Samuel Beckett στο Πώς Είναι, στο 4.48: Ψύχωση, στο Λαχταρώ της Sarah Kane, η κατάβαση στην κόλαση του Δάντη, αποτυπώνεται μέσα από ένα εσωτερικό σύστημα επαναλαμβανόμενων εικόνων και αναμνήσεων. Κείμενα στα οποία επεμβαίνω ζωγραφικά, ανακατεύονται και ξαναγράφονται από την αρχή. Λέξεις, φράσεις, σημάδια και στίγματα που προκύπτουν από την επαναλαμβανόμενη γραφή, μια γραφή αυτόματη, ένας εικαστικός εξαγνισμός. Τη χειρονομία, την ύλη του χρώματος, τη συνύπαρξη και την πάλη όλων αυτών των στοιχείων στην ίδια τη ζωγραφική επιφάνεια. Αυτό το “σκάλισμα”, “σκάψιμο” στα διαφορετικά επίπεδα που προκύπτουν με φέρνει αντιμέτωπη με το βάρος της ίδιας της ύπαρξης”. Ωράρια Λειτουργίας: Τετάρτη/Σάββατο 11:00 – 16:00, Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή 11:00 – 20:00
28/9, 19:00 – 22:00
Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Φεστιβάλ “Συνύπαρξη” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ “Συνύπαρξη”, με στόχο να τιμηθεί η προσφυγική ιστορία του Ταύρου. Μέσα από συζητήσεις, προβολές ταινιών, εκθέσεις, χορούς αλλά και συναυλίες θα αναδειχθεί η φιλοξενία της πόλης του Ταύρου προς τους συνανθρώπους είτε αυτοί είναι εσωτερικοί μετανάστες είτε ανήκουν στα σύγχρονα προσφυγικά ρεύματα και να γίνει φανερό ότι μέσω του πολιτισμού και των κοινών εμπειριών οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν κοντά, να ζήσουν ειρηνικά και με αλληλεγγύη. Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου θα οραγματοποιηθούν δύο προβολές ταινιών. Στις 20:30 προβάλλεται η ταινία  “Τσίχλα-Τσιγάρο” της Αντζελίκας Κατσά, ενώστις 21:00 η ταινία “La graine et le mulet (Κους Κους με Φρέσκο Ψάρι)” του Abdellatif Kechiche.
28/9, 20:30
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μουσικοθεατρική παράσταση “Τάσος Λειβαδίτης – Ποιητής του Ονείρου” στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Οι φθινοπωρινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ Κολωνού συνεχίζονται. Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται η μουσικοθεατρική παράσταση “Τάσος Λειβαδίτης – Ποιητής του Ονείρου”,  σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου, που καταγράφει το έργο, τη ζωή και την προσωπικότητα του Τάσου Λειβαδίτη, ενώ περιδιαβαίνει το υπέροχο ποιητικό του σύμπαν. Μια ποίηση εσαεί επίκαιρη, που υμνεί τον άνθρωπο και τα ιδανικά του για έναν καλύτερο κόσμο. Το ποιητικό έργο μεταφέρει στη σκηνή η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, με ομάδα ηθοποιών, σε μία εξαίσια συνάντηση με τον τραγουδιστή Γεράσιμο Ανδρεάτο, με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής του μαέστρου Νίκου Στρατηγού.
28/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Έκθεση “A Romantic Stroll in Apnea” στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Στον χώρο τέχνης Ιλεάνα Τούντα παρουσιάζεται η ατομική έκθεση του Γιώργου Σταματάκη με τίτλο “A Romantic Stroll in Apnea”. Σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης: “Η νέα εικαστική σειρά του Γιώργου Σταματάκη, με τίτλο “Ai-Zone” (2022), που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ατομική έκθεση A Romantic Stroll in Apnea, συνοψίζει πλήρως σε ένα ιδιόμορφο φορμαλιστικό κρεσέντο της καλλιτεχνικής του ρέμβης, όλες τις αμετάκλητες και ανεπίκλητες αγωνίες του ίδιου του δημιουργού. Ήδη από το 2020 — με το πολυμεσικό του πρότζεκτ, με τίτλο “The Color of Phenomenon” (που φιλοτεχνήθηκε κυρίως για το Sumida Hokusai Museum προς τιμήν των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο), όσο και στην προηγούμενή του σειρά με τίτλο “Atmosphere” (2021), όπου, μέσω μόνο δύο απέριττων χρωμάτων (Titan White και Vandyke Brown) διαγράφονταν διαισθητικώς οι ειδεχθείς συνέπειες της καταστροφικής ρύπανσης των ατμοσφαιρικών στρωμάτων— το πρωταρχικό μέλημα της οικολογικής επιβάρυνσης των βιογενών επιφανειών της Γης επανέρχεται εδώ ξανά, μέσω πλέον της εικαστικής παρατήρησης ενός ζωτικού τμήματος της πλανητικής βιόσφαιρας, κοινώς της χλωρίδας.” Ωράρια Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη 15:00 – 20:00,  Τετάρτη, Παρασκευή 12:00 – 20:00, Σάββατο 12:00 – 16:00
28/9, 19:00- 22:00

Ileana Tounta Contemporary Art Centre (Αρματωλών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Ατομική έκθεση “Mīres” στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Η εικαστικός Αλεξία Ψαραδέλη στην πρώτη της ατομική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, παρουσιάζει μία σειρά έργων αποτελούμενη από γλυπτά, σχέδια, βίντεο και μία εγκατάσταση χώρου. Τα έργα της αφορούν τη μετατροπή της γυναικείας φύσης σε δομικό υλικό και την έννοια της γυναικείας θυσίας από τη Βαλκανική λαογραφία έως τη σύγχρονη κοινωνία. “Οι Mīres της Αλεξίας Ψαραδέλη, αφηγούνται διαχρονικές ιστορίες από τις “Mοίρες των Μηρών”, και αποτίουν έναν φόρο τιμής σε όλες τις θηλυκότητες που έχουν εντοιχιστεί διαχρονικά, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Στη Βαλκανική χερσόνησο θρύλοι και παραδόσεις που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά κάνουν λόγο για θυσίες γυναικών με σκοπό να στεριώσει κάποιο οικοδόμημα.
28/9, 19:00- 22:00
Ileana Tounta Contemporary Art Centre (Αρματωλών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι)

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b