MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Cutty Sark: Γιορτάζει 100 χρόνια παρουσίας στον χώρο των spirits με μία συλλεκτική ετικέτα

Με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα, το αγαπημένο σκωτσέζικο ουίσκι Cutty Sark γιόρτασε 100 χρόνια «περιπέτειας» και παρουσίασε τη limited edition ετικέτα του.

Cutty Sark
Monopoli Team

Από το 1923 μέχρι και σήμερα, η ισορροπημένη και ταυτόχρονα περιπετειώδης γεύση του Cutty Sark Scotch Whisky συντροφεύει τις πιο σημαντικές μας στιγμές. Φέτος, το θρυλικό αυτό σκωτσέζικο whisky κλείνει 100 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο των οινοπνευματωδών ποτών και συνεχίζει να αποδεικνύει πως κατέχει δίκαια τον τίτλο του πλέον αντισυμβατικού ποτού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνοιχτά Ζυθοποιεία 2023: Ένα απολαυστικό διήμερο δράσεων μάς μυεί στα μυστικά της μπύρας12.09.2018

Στην Ελλάδα, τα 100 χρόνια του θρυλικού αυτού brand γιορτάστηκαν με φόντο την εντυπωσιακή Αθηναϊκή Ριβιέρα. Με έμπνευση το καράβι από το οποίο πήρε το όνομα του το αιωνόβιο πλέον Cutty Sark, δημοσιογράφοι και προσκεκλημένοι επιβιβάστηκαν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση ιστιοφόρο, για μια μοναδική βόλτα, κατά τη διάρκεια της οποίας απήλαυσαν το διαχρονικό σκωτσέζικο blend.

Η συλλεκτική ετικέτα για τα 100στά γενέθλια του Cutty Sark

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσίαση της συλλεκτικής επετειακής ετικέτας των 100 χρόνων του Cutty Sark. Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την επέτειο του ιστορικού Cutty Sark, το κλασσικό πράσινο μπουκάλι του «ντύνεται» με μια συλλεκτική vintage ετικέτα, όπου φυσικά πάντα δεσπόζει το χαρακτηριστικό καράβι του brand.

Η συλλεκτική ετικέτα κυκλοφορεί ήδη και μπορείτε να τη βρείτε σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Η ιστορία πίσω από το θρυλικό καράβι του Cutty Sark

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του χαρακτηριστικού καραβιού του Cutty Sark βασιζόταν σ’ ένα ποίημα του 1791 που λεγόταν «Tam O’ Shanter», του Robert Burns. Ο ήρωας του ποιήματος, ονόματι Tam, ένα βράδυ γυρνώντας σπίτι του, είδε στον αυλόγυρο της εκκλησίας να χορεύουν τρεις μάγισσες.

Μια από αυτές, η Nannie Dee, που φορούσε κοντή πουκαμίσα (cutty sark στα γαελικά) άρχισε να τον κυνηγάει. Ο O’ Shanter, καλπάζοντας με το άλογο προσπαθούσε να ξεφύγει από την τρομερή μάγισσα. Στην κρίσιμη στιγμή τον έσωσε το ποτάμι. Το άλογο πήδησε μέσα σώζοντας τον εαυτό του και τον αναβάτη. Η  Nannie Dee, μην μπορώντας να διαβεί τρεχούμενο νερό όπως όλες οι μάγισσες, έμεινε στην όχθη και σε εμάς γνωστή ως Cutty Sark και έτσι αποτυπώθηκε στο ακρόπρωρο του θρυλικού ομώνυμου ιστιοφόρου.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b