MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
30
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023: Ένα απολαυστικό διήμερο δράσεων μάς μυεί στα μυστικά της μπύρας

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της ανανεώνουν για μια ακόμη χρονιά το ετήσιο ραντεβού τους με το ζυθόφιλο κοινό, για να μοιραστούν την κοινή τους αγάπη για την μπύρα.

Monopoli Team

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τις χρονιές 2018, 2019 και 2022.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της ανανεώνουν για μια ακόμη χρονιά το ετήσιο ραντεβού τους με το ζυθόφιλο κοινό για να μοιραστούν την κοινή τους αγάπη για την μπύρα. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν μεγάλα και μικρά ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ, από όλη τη χώρα, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ζύθων από όλες τις κατηγορίες.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό, να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας.

Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να μάθουν για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη ζυθοποίηση, να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και κυρίως να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας και να μάθουν ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Τα ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ που συμμετέχουν στη δράση για φέτος είναι τα εξής:
 • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
 • Ελιξη ΑΕ
 • Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ
 • Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ
 • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
 • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
 • Μικροζυθοποιία Local streets beer
 • Μικροζυθοποιία Septem OE
 • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ
 • Siris Craft Brewery

Είδος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της δράσης στα ζυθοποιεία:

(κάθε ζυθοποιείο επιλέγει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει)

 • Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων
 • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα
 • Παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας
 • Γνωριμία με τους ζυθοποιούς και άμεση επικοινωνία μαζί τους
 • Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ζυθοποιείων που συμμετέχουν εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών www.ellinikienosizithopoion.gr.

Για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών και υπενθυμίζεται ότι καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα.

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 17 μέλη, που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτές να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα, με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης, είναι η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την κουλτούρα της μπύρας και ενημερώνει για την ασφάλεια του προϊόντος, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων ζύθου και  συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
Ελεύθερη είσοδος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b