MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Αυτές είναι οι 100 καλύτερες πιτσαρίες στον κόσμο για το 2023 – Καμία ελληνική στη φετινή λίστα

Τις 100 καλύτερες πιτσαρίες στον κόσμο για το 2023 ανακοίνωσε πρόσφατα ο διεθνής οδηγός 50 Top Pizza. Η πρώτη θέση ανήκει στην Ιταλία με δύο εστιατόρια που ισοβάθμησαν ενώ η Νέα Υόρκη πήρε τη δεύτερη θέση. Δυστυχώς, ούτε μία ελληνική πιτσαρία δεν κατάφερε να μπει στη λίστα.

Πίτσα, Photo by Nik Owens on Unsplash
Πίτσα, Photo by Nik Owens on Unsplash
Monopoli Team

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι καλύτερες πιτσαρία στον κόσμο βρίσκονται στην Ιταλία. Ο διεθνής οδηγός 50 Top Pizza, ο οποίος βαθμολογεί και κατατάσσει κάθε χρόνο τις καλύτερες πίτσες σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε πρόσφατα τη λίστα του 2023. Την πρώτη θέση μοιράζονται η πιτσαρία I Masanielli στην Καζέρτα και η 10 Diego Vitagliano Pizzeria στη Νάπολη. Η πρώτη, που ανήκει στον Francesco Martucci, διατήρησε τον τίτλο της από πέρυσι, ενώ η 10 Diego Vitagliano ανέβηκε από τη θέση Νο. 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ9ο Burger Fest: Δύο τετραήμερα γεμάτα λαχταριστά burger και cocktails στο Γκάζι12.09.2018

«Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, πραγματοποιήσαμε απονομές βραβείων στη Βαρκελώνη, το Τόκιο, τη Νέα Υόρκη και τη Ρώμη και γίναμε μάρτυρες μιας συνεχούς ανόδου στην ποιότητα της πίτσας», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι επιμελητές της λίστας.

«Το 2023, ο οδηγός μας διαθέτει πάνω από 2.000 εστιατόρια, που κυμαίνονται από ανεξάρτητες πιτσαρίες μέχρι χειροποίητες αλυσίδες πίτσας. Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στους επιμελείς επιθεωρητές μας που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, επεκτείνοντας τον χάρτη μας με εξαιρετικούς προορισμούς πίτσας».

Συνολικά, η Νέα Υόρκη, η Νάπολη και η Ρώμη βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με πέντε πιτσαρίες η καθεμία. Το Τόκιο, το Λονδίνο, το Μιλάνο και η Καζέρτα είδαν το καθένα από τέσσερα σημεία να κατακτούν τη βαθμολογία, ενώ το Σάο Πάολο και η Κοπεγχάγη είχαν στην κατάταξη τρία εστιατόρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 50 χειρότερα φαγητά στον κόσμο – Ένα ελληνικό στη λίστα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b