MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Once Upon A Crime: Στη νέα ταινία του Netflix οι ήρωες των παραμυθιών δεν είναι όπως τους ξέρουμε

Στο Once Upon A Crime, τη νέα ταινία του Netflix, οι ήρωες των παραμυθιών μπλέκονται σε μία απίστευτη ιστορία φόνου και μυστηρίου.

Μαριαλενα Μάλλιου | 14.09.2023

Μας αρέσουν τα παραμύθια; Ναι. Μας αρέσουν και οι ταινίες μυστηρίου; Μας αρέσουν και αυτές! Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τον ενθουσιασμό μας όταν, πριν λίγες ημέρες, συνειδητοποιήσαμε ότι έρχεται στο Netflix μία ταινία που συνδυάζει κάποια από τα αγαπημένα μας παραμύθια με ένα έγκλημα, που οι χαρακτήρες μας καλούνται να εξιχνιάσουν.

Στο Once Upon A Crime, με ελληνικό τίτλο Μια Φορά και Έναν Καιρό Ηταν Ένα Έγκλημα, παρακολουθούμε αγαπημένους ήρωες να προσπαθούν να λύσουν μία μυστήρια δολοφονία, η οποία αποκαλύφθηκε -πού αλλού, μιλάμε, άλλωστε και για τον κόσμο των παραμυθιών- στον χορό του πρίγκιπα! Μυστήριο, περιπέτεια και πολλή φαντασία μας περιμένουν στη νέα ταινία της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Τι θα δούμε στο Once Upon A Crime
Once Upon A Crime, πηγή: Netflix

Once Upon A Crime, πηγή: Netflix

Η ταινία ακολουθεί δύο από τις πιο διάσημες ηρωίδες των παιδικών παραμυθιών, την Κοκκινoσκουφίτσα και τη Σταχτοπούτα, στην προσπάθειά τους να εξιχνιάσουν έναν φόνο. Η ιστορία έχει ως εξής: η Κoκκινοσκουφίτσα, περιπλανώμενη στο δάσος και κατευθυνόμενη προς το σπίτι της γιαγιάς της, συναντά -αυτή τη φορά όχι τον κακό τον λύκο, αλλά- τη Σταχτοπούτα, ντυμένη με φτωχικά ρούχα και γεμάτη στάχτες. Την εμφάνισή της δεν θα γινόταν να μην κάνει και η νεραϊδονονά της Σταχτοπούτας, η οποία ντύνει όμορφα την κοπέλα και της δίνει το -διάσημο, πλέον- ζευγάρι με τα κρυστάλλινα γοβάκια, για να πάει στον χορό του πρίγκιπα. Σταχτοπούτα και Κοκκινοσκουφίτσα ξεκινούν μαζί για το κάστρο.

Once Upon A Crime, πηγή: Netflix

Once Upon A Crime, πηγή: Netflix

Όταν φτάνουν στο παλάτι, όμως, και ενώ η Σταχτοπούτα έχει αρχίσει ήδη να ερωτεύεται τον πρίγκιπα, έρχεται μία αποκάλυψη, η οποία πρόκειται να διακόψει τον χορό και να μετατρέψει τη γιορτή του παλατιού σε χώρο τέλεσης ενός εγκλήματος: ένα πτώμα βρίσκεται στο κάστρο. Και φτάνουμε στο σημείο που όλοι -συμπεριλαμβανομένων της Σταχτοπούτας και του πρίγκιπα- είναι ύποπτοι. Τότε, η Κοκκινισκουφίτσα καλείται να επιλύσει το μυστήριο και να εξιχνιάσει το έγκλημα, αναλαμβάνοντας ρόλο ντετέκτιβ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCopycat Killer: Είναι αυτό το πιο ανατρεπτικό αστυνομικό θρίλερ του Netflix;12.09.2018

Το βιβλίο πίσω από την ταινία
Little Red Riding Hood Meets a Corpse While Traveling Book Cover, του Aito Aoyagi

Little Red Riding Hood Meets a Corpse While Traveling Book Cover, του Aito Aoyagi

Η ταινία, η οποία ήδη μας έχει εξάψει το ενδιαφέρον, είναι βασισμένη στο βιβλίο του Aito Aoyagi, Little Red Riding Hood Meets a Corpse While Traveling. Ξεκινώντας από το πρώτο -τέτοιου είδους- βιβλίο του, Once Upon a Time, There Was a Dead Bodyο συγγραφέας άρχισε να διηγείται παραδοσιακά ιαπωνικά παραμύθια, με έναν τόνο μυστηρίου, όπως, άλλωστε, γίνεται φανερό και από τον τίτλο του βιβλίου, το οποίο έτυχε μεγάλης αποδοχής.

Once Upon A Crime, πηγή: Netflix

Once Upon A Crime, πηγή: Netflix

Συνεχίζοντας, λοιπόν, σε αυτή τη “ρότα”, προχωράει στο επόμενο βιβλίο του, Little Red Riding Hood Meets a Corpse While Travelingστο οποίο, αυτή τη φορά, χρησιμοποιεί δυτικά παραμύθια. Σε αυτό το βιβλίο, διάφορα παραμύθια της Δύσης, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα (όπως, άλλωστε, φανερώνει και ο τίτλος του βιβλίου), η Σταχτοπούτα, η Ωραία Κοιμωμένη, οι Χάνσελ και Γκρέτελ, το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα και άλλα, μπλέκονται σε απίστευτες ιστορίες μυστηρίου, παντρεύοντας τη φαντασία με την περιπέτεια και τον, κατά  μία έννοια, “ασφαλή” κόσμο των παραμυθιών, με το έγκλημα και την εξιχνίασή του και δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Natalie Portman συμπρωταγωνιστεί με τη Julianne Moore στην ταινία “May December”12.09.2018

Σε αυτό το δεύτερο βιβλίο παραμυθιών μυστηρίου του Aito Aoyagi, λοιπόν, βασίζεται και το Once Upon A Crime, και πιο συγκεκριμένα, όπως είναι ήδη κατανοητό, στην ιστορία της Σταχτοπούτας. Εμείς, προς το παρόν, ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε αν η ταινία θα είναι εξίσου καλή με τα βιβλία!

To crew και το cast
Once Upon A Crime, πηγή: Netflix

Once Upon A Crime, πηγή: Netflix

Το crew και το cast της ταινίας αποτελούνται, κατά κύριο λόγο, από Ιάπωνες συντελεστές. Το σενάριο, όπως προαναφέρθηκε, είναι του Aito Aoyagi, ενώ τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Yûichi Fukuda, γνωστός για τις sci-fi κωμωδίες του. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, της Κοκκινοσκουφίτσας, της Σταχτοπούτας και του Πρίγκιπα, θα απολαύσουμε τους Kanna Hashimoto, Yuko Araki και Takanori Iwata, αντίστοιχα, ενώ σε μιρκότερους ρόλους θα δούμε τους Natsuna, Yumi Wakatsuki, Mirei Kiritani, Tsuyoshi Muro, Masaki Kaji, Tomoharu Hasegawa, Atsuhiro Inukai, Mizuki Yamamoto, Midoriko Kimura, Miki Maya και Jiro Sato.

Κλείνοντας…

Όπως ήδη αναφέραμε, τα παραμύθια μας αρέσουν πάρα πολύ, μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία και μας εντάσσουν μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο, στο οποίο μπορούμε να φανταστούμε, να ονειρευτούμε και να ταξιδέψουμε για λίγο μακριά από τα προβλήματά μας. Από την άλλη μας αρέσουν πολύ και τα μυστήρια, ένα “καλό έγκλημα” που τίθεται προς επίλυση και πυροδοτεί έναν κύκλο ερευνών, αναζητήσεων, αμφισβήτησης και υποψίας και, κατ’ επέκταση, αβεβαιότητας, μέχρι να έρθει η επίλυσή του.

Αυτός, νομίζω είναι και ο λόγος για τον οποίο βρήκαμε τον συνδυασμό παραμυθιού και φόνου τόσο ενδιαφέροντα. Το πάντρεμά τους φέρνει την αβεβαιότητα σε ένα -κατά τα άλλα- ασφαλές πλαίσιο και αντίστροφα, την ασφάλεια σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πλαίσιο, στο οποίο δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανένας και διαρκώς “κοιτάς πίσω από την πλάτη σου”.

Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε να δούμε την ταινία για να ανακαλύψουμε αν η απόδοση είναι τόσο καλή όσο η ιδέα και οι προσδοκίες που αυτή μας έχει ήδη δημιουργήσει.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b