MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Έργο Δύο προσώπων, του Τένεσι Ουίλιαμς στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Αλίκη Κατσαβού́ σκηνοθετεί́ και παίζει, σε πανελλήνια πρώτη το την παράσταση του Τενεσί Ουίλιαμς «Έργο Δυο Προσώπων» στο Θέατρο Αλκμήνη.

Monopoli Team

Η Αλίκη Κατσαβού σκηνοθετεί και παίζει, μαζί με τον Ιάσονα Λαγουτάρη, σε πανελλήνια πρώτη το την παράσταση του Τενεσί Ουίλιαμς «Έργο Δυο Προσώπων» στο Θέατρο Αλκμήνη.

Το έργο κάνει πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου 2023 ο Τενεσί Ουίλιαμς είχε μεγάλη αδυναμία στο συγκεκριμένο έργο λέγοντας ότι είναι «το πιο όμορφο έργο μου μετά το Λεωφορείο ο Πόθος». (πηγή: Wikipedia, Λήμμα Τενεσί Ουίλιαμς)

Είναι ένα έργο για την πορεία προς τη λύτρωση δυο ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τις ψυχικές επιπτώσεις της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης στις ήδη εύθραυστες ψυχές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒέρθερος ή έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, από την Ομάδα 400 lbs στο Θέατρο Σφενδόνη12.09.2018

Υπόθεση

Δυο αδέλφια, η Κλερ κι ο Φελίς, που είναι ηθοποιοί, βρίσκονται παρατημένοι από τον θίασό τους σε ένα θέατρο της επαρχίας, σε ένα μέρος που ονομάζεται Νέα Βηθεσδά. Αντιμέτωποι (ίσως) από ένα κοινό που περιμένει μια παράσταση, αλλά περισσότερο για να λυτρωθούν από τον φόβο που προκαλεί ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση, ερμηνεύουν το «Έργο δυο προσώπων». Πρόκειται για μια ψευδαίσθηση μέσα σε μια ψευδαίσθηση, μια «κραυγή» από την απομόνωση, τον πανικό και τον φόβο. Μέσα σε αυτή τη διπλή πλοκή με τη σύμβαση ενός έργου μέσα σε ένα έργο, οι χαρακτήρες της Κλερ (Clare) και του Φελίς (Felice) είναι ψυχολογικά κατεστραμμένοι από το να είναι μάρτυρες της τραυματικής δολοφονίας/αυτοκτονίας των γονιών τους. Από το περιστατικό παρέμειναν κλεισμένοι στο σπίτι της οικογένειας και προσπαθούν να κάνουν διστακτικές επαφές με τον έξω κόσμο. Ταυτόχρονα, καθώς οι ηθοποιοί βυθίζονται μέσα και έξω από την παράσταση, αυτοσχεδιάζοντας μέρη που δεν έχουν απομνημονευτεί ή δεν έχουν γραφτεί ακόμη, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διαφοροποιηθούν οι ηθοποιοί από τους χαρακτήρες και η πραγματικότητα από την ψευδαίσθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜακριά από παιδιά, του Γιωργή Τσουρή στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τενεσί Ουίλιαμς
Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού

Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος
Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική: Μιχάλης Σδούγκος

Παίζουν: Αλίκη Κατσαβού, Ιάσων Λαγουτάρης

Διάρκεια: 120 (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 15€ (γενική́ είσοδος), 12€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, άνω 65), ειδικές τιμές για γκρουπ
Πληροφορίες: Αλίκη Κατσαβού 6932434375 - 2109025025 (Θεατρομάθεια)
Παραστάσεις: Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 18:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαρία Παγώνη
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/ergo-dyo-prosopon/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι
Φωτογραφίες: Μαρία Παγώνη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b