MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Red Jasper Cabaret Theatre: Όλα όσα θα δούμε τη νέα φθινοπωρινή/χειμερινή σεζόν

Παραστάσεις, live, μουσικά και χορευτικά events και θεματικά πάρτι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της νέας σεζόν του Red Jasper Cabaret Theatre.

Red Jasper Cabaret Theatre: Όλα όσα θα δούμε τη νέα φθινοπωρινή/χειμερινή σεζόν
Monopoli Team

Το Red Jasper Cabaret Theatre επιστρέφει δυναμικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές με  live, παραστάσεις, μουσικά, χορευτικά events και θεματικά πάρτι.

Red Jasper Cabaret Theatre: Όλα όσα θα δούμε τη νέα φθινοπωρινή/χειμερινή σεζόν

Το πρώτο live της σεζόν

Το Σάββατο 30/9 η εναλλακτική καμπαρέ σκηνή της Κυψέλης διοργανώνει το πρώτο live της σεζόν με ένα exciting line-up.  Ο Λόλεκ – Γιάννης Αναγνωστάτος– που έχει στο ενεργητικό του τέσσερα άλμπουμ,  παρουσιάζει στη σκηνή του Red Jasper τραγούδια από το «Άγρια», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς και από τα προηγούμενα άλμπουμ του. Η Δεσποινίς Τρίχρωμη τινάζει την άμμο από τα πράγματά της κι έρχεται στην Κυψέλη για να παίξει 45 λεπτά παλιών και νέων επιλογών από τη δισκογραφία της.

Ο post-punk/ necro-pop Eddie Dark, λίγο νεκρός, λίγο πληγωμένος, 100% άβολος, με εξειδίκευση στις επιληπτικές χορευτικές κινήσεις αποχωρισμού, παίζει για τους θλιμμένους μακάβριους νέους, για τους χαμένους έρωτες και τα βαμπίρ τις Αθήνας. Η Challice, που γράφει και συνθέτει τη δική της μουσική, πιστή στις απόκοσμες μελωδίες που κυμαίνονται από την ηλεκτρονική pop ως το baroque και το epic metal , παρουσιάζει κομμάτια από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο «Custom Made Prisons».

Red Jasper Cabaret Theatre: Όλα όσα θα δούμε τη νέα φθινοπωρινή/χειμερινή σεζόν

Οι παραστάσεις του χειμώνα

Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο 2023, θα παρουσιαστούν στη σκηνή του Red Jasper οι τρεις παραστάσεις που κέρδισαν στο διαγωνιστικό τμήμα του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ (Ιούνιος 2023)

Από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και για έξι παραστάσεις, η πρωτοεμφανιζόμενη performer Κωνσταντίνα Μαρία Σπυροπούλου (drag persona Destiny Poulos) παρουσιάζει την παράσταση «Ρίζες ή πως να στολίσεις τη στάμνα σου με γκλίτερ» που κέρδισε το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ. Η Destiny καταθέτει στη σκηνή προσωπικά της βιώματα που σχετίζονται με τις Θεσσαλικές ρίζες της, καθώς και άλλων Βλάχων, Καραγκούνηδων και Σαρακατσάνων Θεσσαλίας, και μέσω της εκρηκτικής της performance που  συνδυάζει θέατρο, stand-up, χορό και drag, διερευνά το θέμα της ταυτότητας σε σχέση με τα τοπικά μας βιώματα.

Τις Κυριακές του Νοεμβρίου, η ομάδα Sunny&Blue, που αποτελείται από τους ηθοποιούς/μουσικούς Γρηγορία Μεθενίτη και Αντώνη Αντωνιάδη, ανεβάζει στη σκηνή του Red Jasper τη μουσική performance «K and the travelling doll (SouPsi)», που επιλέχθηκε στις τρεις καλύτερες παραστάσεις του Φεστιβάλ. Οι δύο κομπέρ- περφόρμερς αφηγούνται στο κοινό στιγμές από τα ταξίδια της κούκλας Σούπσι στον χώρο και στον χρόνο, μέσα από τη μουσική, το χορό, τα ακροβατικά, την ποίηση και το καμπαρέ, με αφορμή μια ιστορία που βασίζεται σε συνάντηση του συγγραφέα Φραντς Κάφκα το 1923 με ένα κοριτσάκι που είχε χάσει την κούκλα του.

Τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου, η ομάδα Huevolve ( Mυρτώ Ασφή, Ειρήνη Δαμιανίδου, Νεφέλη Μπένου, Δήμητρα Στυλιανού) παρουσιάζουν τη φεμινιστική μουσικο-θεατρική παράσταση «Οι Στρίγγλες» που πήρε το δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ  και στην οποία πρωταγωνιστούν κάποιες από τις σημαντικές ηρωίδες των έργων του Σαίξπηρ, προκειμένου να επανατοποθετηθούν και να ξαναγράψουν την ιστορία τους.

«Το Καμπαρέ της Καγγέλας»

Την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, η drag queen Kangela Tromokratisch, γνωστή για τα εκρηκτικά Cabaret Shows και performances σε Ελλάδα και εξωτερικό, διοργανώνει στο Red Jasper «Το Καμπαρέ της Καγγέλας», όπου προσκαλεί αγαπημένες της υπάρξεις από τη queer καλλιτεχνική σκηνή για να μοιραστούν με το κοινό τρελές ιστορίες, να τραγουδήσουν, κι ό,τι άλλο ήθελε προκύψει. Την Πέμπτη 5/10 καλεσμένη είναι η εμβληματική drag queen Chraja, ενώ στις 2/11 η Kangela υποδέχεται τον μουσικό Kristof.

Θεματικά πάρτι

Burlesque & Cabaret βραδιές έχουν την τιμητική τους και αυτή τη σεζόν στο Red Jasper, με πρώτο event το «Le Cabaret Extraordinaire – The dark art», το Σάββατο 21/10 που διοργανώνει η Josephine Ivanova και το «Ministry of Tease Production».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Σταθμός: Οι παραστάσεις που θα δούμε τον χειμώνα – Το αναλυτικό πρόγραμμα12.09.2018

Τον Δεκέμβριο ανεβαίνει στην καμπαρέ σκηνή της Κυψέλης και ο μουσικός/performer Ody Icon που θα παρουσιάσει μουσικές βραδιές με guests μέσα στην εορταστική περίοδο.

Αυτά και πολλά άλλα events, καθώς κι επαναλήψεις παραστάσεων που αγαπήθηκαν από το κοινό, έχουν προγραμματιστεί για τη φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν στο αγαπημένο underground μουσικό-θεατρικό στέκι της Αθήνας που αγαπάει την αυθεντικότητα, την απενοχοποιημένη τέχνη και τις ανατρεπτικές καλλιτεχνικές προτάσεις.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b