MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
02
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Προτιμούμε την δράση από την αδράνεια”: Ο Φοίβος Δεληβοριάς συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με πρωτοβουλία του καλλιτέχνη και της ομάδας πίσω από την παραγωγή, στη σημερινή συναυλία στο Θέατρο Βράχων θα γίνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στον Βόλο, τη Λάρισα και την Καρδίτσα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Όπως ανακοίνωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς στα κοινωνικά δίκτυα, για την προγραμματισμένη συναυλία του στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του καλλιτέχνη και της ομάδας πίσω από την παραγωγή, όλοι μας καλούμαστε να φέρουμε –ο καθένας στο μέτρο των δυνάμεών του– είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στον Βόλο, τη Λάρισα και την Καρδίτσα.

Ύστερα από συνεννόηση της εταιρείας παραγωγής PROSPERO με τους παραπάνω Δήμους, τις Δομές Αλληλεγγύης και εθελοντές που δρουν αυτήν την ώρα στις πληγείσες περιοχές, μπορούμε να συνεισφέρουμε με τα παρακάτω είδη, κατά προτεραιότητα με τη σειρά αναφοράς τους:

  1. συσκευασμένα νερά – μικρή ή μεγάλη εξάδα (προτεραιότητα για την περιοχή του Βόλου)
  2. συσκευασμένα χαρτικά: χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα (άμεση ανάγκη για Λάρισα και χωριά Καρδίτσας)
  3. καθαριστικά: υγρά γενικού καθαρισμού, σκούπες, σφουγγαρίστρες, συρμάτινες βούρτσες
  4. υγρά αντισηπτικά
  5. υγρά μαντιλάκια, μωρομάντιλα
  6.  πάνες ενηλίκων-ανηλίκων, σερβιέτες
  7. τρόφιμα μακράς διάρκειας
  8.  παπούτσια-παντόφλες (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση)
  9.  κάλτσες (μόνο καινούργιες)
  10. βρεφικά & παιδικά ρούχα (μέχρι 5 ετών)
  11. power banks
  12. φακοί

Η συλλογή των ειδών θα γίνει με την υπόδειξη και τη βοήθεια εθελοντών σε δύο σημεία στο Θέατρο Βράχων:

Α’ Είσοδος – σε καθορισμένο σημείο εντός του Θεάτρου Βράχων απέναντι από το κυλικείο του Θεάτρου «Άννα Συνοδινού»
Πάρκινγκ του Θεάτρου Βράχων (για όσους παρκάρουν στο μεγάλο πάρκινγκ κάτω από το θέατρο θα υπάρχει η δυνατότητα να αποθέσουν τα πράγματα σε συγκεκριμένο σημείο εκεί με την υπόδειξη και τη βοήθεια εθελοντών)

Η παραγωγή, η ομάδα επικοινωνίας και οι εθελοντές θα βρίσκονται στο Θέατρο Βράχων από τις 19.00 προκειμένου να βοηθούν στη συγκέντρωση, φύλαξη και αποθήκευση των ειδών, τα οποία θα παραδοθούν, με ανθρώπους και οχήματα που έχει ήδη δεσμεύσει η παραγωγή, στις πληγείσες περιοχές, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων και όπου υποδείξουν οι Δομές Αλληλεγγύης και οι κατά τόπους εθελοντές.

Σημειώνεται ότι οι πόρτες του θεάτρου ανοίγουν στις 19.30 για τη συναυλία, αλλά ήδη από τις 19.00 θα συγκεντρώνονται προϊόντα στο πάρκινγκ.

Φοίβος Δεληβοριάς: “Δράση, με τα μικρά όπλα που διαθέτουμε”


Κωπηλατώντας κι εγώ στα νερά της απελπισίας και του θυμού, με το ίδιο ανήμπορο πληκτρολόγιο που έχετε κι εσείς μπροστά σας, σκέφτηκα πολύ μήπως θα έπρεπε να ακυρώσω τη συναυλία της Δευτέρας, δείχνοντας έτσι τη συμπαράστασή μου σ’ εκείνους που δεν πνίγονται μόνο στον θυμό, σ’ εκείνους που έχουν άμεση ανάγκη.

Θα μπορούσε να γίνει κι έτσι.

Μέρα άλλη μπορεί να βρεθεί, το κάναμε άλλωστε και με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου – χτες, σχεδόν.

Και μετά σκέφτηκα, τι είδους ευαισθησία είναι αυτή; Η δουλειά που κάνουμε δεν έχει ανάγκη μεσίστιες σημαίες για να δείξει ότι είναι καθημερινά μέσα στους άλλους. Είναι σπουδαίο που μόνο οι καλλιτέχνες δείχνουν να απολογούνται για την εγκληματική ανευθυνότητα των ιθυνόντων. Έχουμε όμως κι άλλα όπλα στην τέχνη αυτή του ενός για τον άλλον.

Ζήτησα λοιπόν από τους συνεργάτες μου στην Prospero, στη Zuma Communications και από τους αγαπητούς ανθρώπους του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» η συναυλία να γίνει αφορμή να μαζέψουμε νερό, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, powerbanks και ό,τι άλλο αντέχει και χρειάζεται.

Εμείς -πέρα από τη δική μας οικονομική και υλική συνεισφορά- θα αναλάβουμε με δικά μας έξοδα τη συγκέντρωση, τη φύλαξη, τη μεταφορά και την παράδοση. Ως τη Δευτέρα θα σας πούμε όλες τις λεπτομέρειες και θα σας δώσουμε όλες τις οδηγίες.

Δεν πρόκειται ούτε για πράξη ανωτερότητας, ούτε -προς θεού- για φιλανθρωπία. Στη θέση των ανθρώπων που τώρα πλήττονται θα είμαστε αύριο εμείς. Πρόκειται για δράση, με τα μικρά όπλα που διαθέτουμε, εφόσον την μπορούμε. Και την προτιμούμε χίλιες φορές από την παραίτηση και την αδράνεια – κι εμείς και τα τραγούδια που μας ένωσαν.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Θέατρο Βράχων
Μαζί του η Νεφέλη Φασούλη

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου
Ώρα προσέλευσης: 19.30 • Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια:
Προπώληση: 15 ευρώ • Ταμείο: 17 ευρώ
Προπώληση: Ticket Services

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Kalami Festival 2026: Σκιαδαρέσες, aggelina και Billie Kark στη Νάξο
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ Στρογγύλη συνεχίζει για 9η χρονιά στην Σαντορίνη με πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Μουσικά Νέα
6ο Kournos Music Festival στη Λήμνο: Το αναλυτικό πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Δύο νέες διεθνείς δισκογραφικές κυκλοφορίες του Γιώργου Κουμεντάκη
Μουσικά Νέα
Η Marseaux κυκλοφόρησε το music video του viral «Γρανίτα Λεμόνι»
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Έρχεται το Φεστιβάλ της Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια, με δωρεάν είσοδο
Μουσικά Νέα
14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων: Κορυφαίοι σολίστ και σπουδαία έργα σε «Διαλόγους μέσα στον χρόνο»
Μουσικά Νέα
Sani Festival: Δήμητρα Γαλάνη και Ελένη Τσαλιγοπούλου σε μια μουσική συνάντηση γεμάτη μνήμες
Μουσικά Νέα
Οι BTS είπαν “όχι” στα Grammys: Μήπως η εκπροσώπηση γίνεται τελικά διαχωρισμός;
Μουσικά Νέα
Νεκρός στο Παρίσι εντοπίστηκε ο Γάλλος DJ Kavinsky
Μουσικά Νέα
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Ο Γιάννης Κότσιρας τραγουδά με ελεύθερη είσοδο στην παραλία του Μαντουδίου