MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Πανέμορφες κυκλαδίτικες Χώρες που αξίζουν μία επίσκεψη και το φθινόπωρο

Ιδέες για φθινοπωρινές αποδράσεις στις Κυκλάδες, για να απολαύσετε βόλτες σε γραφικές χώρες χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού.

Photo by Despina Galani on Unsplash
Photo by Despina Galani on Unsplash
Monopoli Team

Δαιδαλώδη σοκάκια που οδηγούν σε πλατείες, εκκλησάκια και κρυφές αυλές με γεράνια και μπουκαμβίλιες. Ανεμόμυλοι και κάστρα με θέα το απέραντο πέλαγος. Μόλις φύγουν τα πλήθη του καλοκαιριού, οι πρωτεύουσες των Κυκλάδων έχουν άλλη ομορφιά. Ακολουθούν τέσσερις υπέροχες κυκλαδίτικες Χώρες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον προορισμό σας για μια φθινοπωρινή απόδραση.

Χώρα Άνδρου
Photo by Despina Galani on Unsplash

Photo by Despina Galani on Unsplash

Η Άνδρος διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια και η Χώρα της είναι από εκείνες που σου μένουν αξέχαστες. Αριστοκρατική, με υπέροχα αρχοντικά καπετανόσπιτα, μοναδικά διατηρητέα κτίσματα, ωραίες εκκλησίες και λιθόστρωτα δρομάκια. Γνωστή ως πατρίδα φημισμένων εφοπλιστών και καπεταναίων, είναι χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο που μοιάζει να κόβει τη θάλασσα στα δύο και δε θυμίζει σε τίποτα κυκλαδίτικη πρωτεύουσα.

Στην είσοδο του λιμανιού δεσπόζει ο φάρος Τουρλίτης, ένα μοναδικό αξιοθέατο καθώς πρόκειται για τον μοναδικό φάρο στην Ευρώπη που είναι χτισμένος πάνω σε βράχο. Στο βορειοανατολικό άκρο της χερσονήσου της Χώρας, πάνω σε μια νησίδα η οποία ενώνεται με τη Χώρα με ένα πέτρινο τοξοτό γεφύρι, θα δείτε τα λείψανα από το ενετικό κάστρο.

Απέναντι από το κάστρο βρίσκεται η πολυφωτογραφημένη πλατεία με το άγαλμα του Αφανή Ναύτη, αφιερωμένο σε όλους τους ναυτικούς που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Στον κεντρικό μαρμαροστρωμένο δρόμο της Χώρας θα θαυμάσετε τη Λέσχη Ανδρίων, την πλατεία Γηροκομείου, αλλά και την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Αξίζει επίσης να αφιερώσετε χρόνο στα ενδιαφέροντα μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό, το Ναυτικό και το Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης. Για τους φιλότεχνους υπάρχει πάντα το διεθνούς φήμης Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που φιλοξενεί ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λυκαβηττός που θυμάμαι: 9 guru των live ανακαλούν θρυλικές στιγμές στην ιστορία του θεάτρου12.09.2018

Ιουλίδα, Τζια

Αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές δύο λόφων με εξαιρετική θέα στο Αιγαίο, η Χώρα της Κέας είναι μία από τις ομορφότερες των Κυκλάδων. Ετοιμαστείτε για βόλτες σε έναν γραφικό οικισμό με παραδοσιακά λευκά σπίτια με κοκκινωπές κεραμοσκεπές, στενά λιθόστρωτα σοκάκια, πολυάριθμα εκκλησάκια και διάσπαρτα μαγαζάκια. Στην πλατεία της Ιουλίδας δεσπόζει το ιστορικό δημαρχείο, αμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από έναν επιβλητικό­ βράχο πάνω στα χαλάσματα του μεσαιωνικού κάστρου. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτήριο του 1902, έργο του Τσίλερ, το οποίο κοσμούν ευρήματα από τους διάφορους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

Στον ανήφορο προς την πλατεία της Χώρας βρίσκεται το Αρχαιολογικό μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία των Κυκλάδων, με μοναδικά ευρήματα από τις ανασκαφές στο νησί. Σε απόσταση περίπου 10 λεπτών με τα πόδια βορειοανατολικά της πόλης, θα βρείτε και τον περίφημο Λέοντα της Κέας. Πρόκειται για ένα αρχαϊκό γλυπτό μνημείο του 6ου -7ου αιώνα π.Χ. λαξευμένο σε ένα συμπαγή βράχο σχιστόλιθου μήκους περίπου 8 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSpetses mini Marathon: Γιατί έχει πλέον γίνει η must φθινοπωρινή συνάντηση αθλητών και μη12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b