MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση εντός και εκτός Αθηνών

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο εντός κι εκτός Αθηνών.

Monopoli Team

Αθήνα

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico Live στο Θέατρο “Κατίνα Παξινού”

Η πλούσια μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων ξεδιπλώνεται και αναβιώνει μέσα από τις σύγχρονες “αναγνώσεις” της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico. Τραγούδια από τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα υφαίνουν ένα πολυποίκιλο μουσικό χαλί, μία γοητευτική μουσική περιπλάνηση στη μεγάλη θάλασσα των πολιτισμών. Βασισμένοι στην παράδοση κυρίως της Μεσογείου, η Σαβίνα Γιαννάτου και το μουσικό σύνολο Primavera en Salonico καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ήχου, μέσα από το συνδυασμό της Ανατολής και της Δύσης, του σύγχρονου και του παραδοσιακού καθώς και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Ερμηνεύοντας σε διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους η Σαβίνα Γιαννάτου χρησιμοποιεί τη σπάνια φωνή της ως ένα επιπλέον όργανο, δίνοντας έμφαση στην έκφραση της “μουσικής” του κάθε γλωσσικού ιδιώματος. Και οι Primavera en Salonico αξιοποιούν στο έπακρο τον ιδιοσυγκρασιακό ήχο τους, διερευνώντας συχνά τα όρια των δυνατοτήτων τους. Για την είσοδο θα είναι απαραίτητη η υπόδειξη δελτίου εισόδου.
9/9, 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους”Κατίνα Παξινού”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 9-10 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Παράσταση ”Μαράν Αθά” στο Μοσχάτο

Η παράσταση “Μαράν Αθά”, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, (από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα) με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη, χαρακτηρίστηκε από την κριτική ως πνευματικό γεγονός και σταθμός στα θεατρικά μας πράγματα. “Η Γιασεμί Κηλαηδόνη σ’ έναν υποκριτικό άθλο δυόμιση ωρών υποστασιοποιεί όλα τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του, τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του, όταν σταλμένος απ’ αυτόν σ’ ένα απόμακρο χωριό της Θεσσαλίας να παρακολουθήσει τις μυστικές τελετουργικές συναντήσεις εννέα γυναικών, των Ταρσών, μυείται άθελά του στην γυναικεία απόκρυφη γνώση και του αποκαλύπτεται ένα άγνωστο γοητευτικό σύμπαν που τον οδηγεί στον αληθινό έρωτα και την αγάπη του για μια Ταρσή. Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης είναι τα εσώτερα μοτίβα της παράστασης.”
9/9, 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου

Social Ballroom Festival στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

To Social Ballroom Festival, το καθιερωμένο πλέον χορευτικό φεστιβάλ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιστρέφει και φέτος στην Αγορά στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται ένα αξέχαστο τριήμερο με dancehall, tango και boogie woogie ρυθμούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτά μαθήματα χορού, εντυπωσιακά χορευτικά σόου, συναυλίες και dj sets και προσκαλεί όλους τους λάτρεις του χορού, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, σε μια τριήμερη γιορτή.Στο πρώτο μέρος της κάθε βραδιάς, που ξεκινά στις 19.30, δάσκαλοι και χορευτές αποκαλύπτουν τα μυστικά ενός διαφορετικού χορού κάθε μέρα, ενώ στις 21.00 ξεκινούν μοναδικά χορευτικά πάρτι. Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου η βραδιά έχει άρωμα Tango. Στις 19.30-21.00 πραγματοποιείται μάθημα χορού με τους Tangopolis, ενω στις 21.00-23.00 στήνεται ξέφρενο πάρτι με ζωντανή μουσική: Κώστας Βλαχόπουλος (μελωδική φυσαρμόνικα) και Herman Mayr (κιθάρα, πιάνο, φωνή). Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το βράδυ οι ρυθμοί αλλάζουν και σειρά έχει το boogie woogie, ένα είδος χορού rock ‘n’ roll. Το μάθημα αναλαμβάνουν οι Rollin’ Foxes, (οι Μάνος Κουβάκης και Ρόδη Καγγελάρη) πρωτοπόροι στη διάδοση και τη διδασκαλία του boogie woogie στην Ελλάδα. Η βραδιά κορυφώνεται με τους Hirolles , το μουσικό σχήμα του κοντραμπασίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Χρήστου Ζώη, που υπόσχονται να παρασύρουν όλους τους συμμετέχοντες σε ένα ξέφρενο πάρτι.
9, 10/9, 19:30
Αγορά, ΚΠΙΣΝ

Έλενα Παπαρίζου Live στην Πλατεία Νέας Πεντέλης

Και το φετινό καλοκαίρι η μοναδική, pop star, Έλενα Παπαρίζου σε μία συναυλία στην Πλατεία Νέας Πεντέλης θα ερμηνεύσει τις μεγάλες της επιτυχίες αλλά και τραγούδια που αγαπά. Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους, η Έλενα έρχεται με τo Number One set-list να μας κάνει να χορεύουμε αδιάκοπα σε Mambo ρυθμούς. Κρατήστε την θέση σας εδώ.
9/9,  20:00
Πλατεία Νέας Πεντέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Συναυλία “Συμφωνικό Ρεμπέτικο” στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Στα πλαίσια του φεστιβάλ Κολωνού 2023, θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων με τραγούδια των σημαντικότερων εκπροσώπων του Ρεμπέτικου (Βαμβακάρης, Νταλκάς, Σκαρβέλης, Γκόγκος, Χατζηχρήστος, Παπαϊωάννου, Τούντας, κ.α.), από το 1935 έως το 1950, την χαρακτηριστικότερη περίοδο του είδους, σε καλλιτεχνική επιμέλεια και ενορχήστρωση του Γιάννη Μπελώνη. Τραγουδούν: Κίτρινα Ποδήλατα, Μπέττυ Χαρλαύτη και Σπύρος Κλείσσας, Καλλιτεχνική επιμέλεια & ενορχήστρωση: Γιάννης Μπελώνης, Μουσική διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης. Η είσοδος στις εκδηλώσεις πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο με δελτία εισόδου.
9/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Μουσική Παράσταση “Έξω Φρενών” της Σοφίας Κουρτίδου στις Φθινοπωρινές Γιορτές Αγίου Δημητρίου

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, η Σοφία Κουρτίδου μας παρουσιάζει τον δικό της πλανήτη, μέσα από ένα απολαυστικό one woman show. Εκεί που όλα τα απίθανα… είναι πιθανά. Σε αυτό τον κόσμο ο βήχας γίνεται μελωδία και μαγειρικά σκεύη μετατρέπονται σε μουσικά όργανα. Όλα είναι διαφορετικά. Ακόμη και ο Michael Jackson ή η Shakira μπορεί να τραγουδούν σε ένα ελληνικό παραδοσιακό γλέντι. Μια «φανταστική» μπάντα, οι Αφανείς, παίρνουν ζωή μέσα από την φωνή και τη φαντασία της Σοφίας Κουρτίδου που μας καλωσορίζει σε έναν εξωπραγματικό πλανήτη που δεν υπάρχει. Μια συναυλία χωρίς μουσικά όργανα όπου με live looping και ζωντανά εφέ η Σοφία δημιουργεί ολοκληρωμένα μουσικά σύνολα, ηχογραφώντας ζωντανά τη φωνή της, ήχους και ό,τι ταιριάζει στον κόσμο της. Είναι stand up comedy; Είναι μουσική παράσταση; Είναι ότι πρέπει ή ότι να ‘ναι; Σίγουρα είναι κάτι που δεν έχεις ξαναδεί.
10/9, 20:30
Πλατεία Παναγούλη, Άγιος Δημήτριος

«Μαλλιά Κουβάρια» του Νικολάου Λάσκαρη στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Στα πλαίσια του Φθινοπωρινού Φεστιβάλ Κολωνού 2023, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, “Μαλλιά Κουβάρια”. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του περασμένου αιώνα, που αποπνέει όλη την ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής Αθήνας. Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Χρήστος Σταθούσης, Φοίβος Μαρκιανός, Σοφία Μανωλάκου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Γιάννης Δενδρινός, Δημήτρης Καλαντζής και Λήδα Καπνά.
10/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Θεατρικό Δρώμενο “Οι πέτρες μιλούν” στην Αρχαία Αγορά

“Οι πέτρες” αρχίζουν και πάλι να “μιλούν”, αυτή τη φορά στην Αρχαία Αγορά και για την ακρίβεια, στη Στοά του Αττάλου, σε έναν από τους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, μεταδίδοντας στους επισκέπτες της πόλης το κύρος και τη λάμψη της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Η πολιτιστική δράση “Οι πέτρες μιλούν” διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού επιδιώκοντας να φέρει τους επισκέπτες της Αθήνας σε επαφή με το πνεύμα της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της πόλης. Ο λόγος σπουδαίων ποιητών, φιλοσόφων και ιστορικών, όπως ο Όμηρος, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Σοφοκλής, ο Αριστοφάνης, και ο Θουκυδίδης ακούγεται από νέους ηθοποιούς σε ένα είδος θεατρικών δρώμενων, σκηνοθετημένων ειδικά για τις απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου από την σκηνοθέτιδα Έφη Θεοδώρου.
9, 10/9, 11:00-13:00
Αρχαία Αγορά Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Έκθεση “Synthespian” (synthetic-Thespis)/Αrt-Chaelogy στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Στο Καφέ του Μουσείου εγκαινιάζεται το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, η έκθεση της Κλεοπάτρας Χατζηγιώση με τίτλο: “Synthespian” (synthetic+Thespis)/Αrt-Chaelogy. “Με το πρότζεκτ “Synthespian” η Κλεοπάτρα Χατζηγιώση προσεγγίζει ένα από τα άλυτα μυστήρια της αρχαιολογίας, τον περίφημο Δίσκο της Φαιστού. Η εργασία της Χατζηγιώση συνίσταται στη δραματοποίηση των 45 εικονογραμμάτων του Δίσκου, μετατρέποντας το αρχαιότερο μνημείο σε μια πρωτότυπη γλυπτική εγκατάσταση. Φτιαγμένα από πηλό σε διαστάσεις 30Χ40 εκ. τα επιζωγραφισμένα γλυπτά της ζωντανεύουν με πιστότητα τις αντίστοιχες δισδιάστατες μορφές χωρίς καμία διάθεση αποκρυπτογράφησης του μηνύματος του αινιγματικού δίσκου και του νοήματος της οπτικής γραφής του. Η Χατζηγιώση δεν επιχειρεί να λύσει τον γρίφο, αλλά να μας εξοικειώσει με την αρχαία τέχνη αναδεικνύοντας τις εικονοποιητικές δυνατότητες ενός αρχαιολογικού ευρήματος που εξάπτει τη φαντασία.”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο επιμελητής της έκθεσης Χριστόφορος Μαρίνος.” Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως και τις 5 Οκτωβρίου. Ωράρια: Δευτερα, Τετάρτη-Κυριακή: 08:00 – 20:00, Τρίτη: 13:00 – 20:00.
9, 10/9,  17:30 – 20:00
Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Ύδρα

Έκθεση του Παναγιώτη Παπανικολάου “Όψεις της Υδρας”  στην Ύδρα

Στην Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών Μελίνα Μερκούρη στην Ύδρα παρουσιάζεται η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του αρχιτέκτονα και εικαστικού Παναγιώτη Παπανικολάου, με θέμα “Οψεις της Ύδρας”. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμη έως και τις 15 Σεπτεμβρίου. Η θεματική ενότητα που παρουσιάζεται αποτελεί ένα ταξίδι εξερεύνησης της σχέσης μεταξύ της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του νησιού, του Ελληνικού φωτός, της θάλασσας και του σκληρού τοπίου της Ύδρας. Αρχιτεκτονικά στοιχεία, αθέατες όψεις κτιρίων καθώς και χρώματα και αποσπάσματα του νησιού επανατοποθετούνται στο ζωγραφικό καμβά, συνθέτοντας με αφαιρετική διάθεση και λιτότητα τις ‘Όψεις της Ύδρας’, ενώ παράλληλα φευγαλέες στιγμές της ημέρας, όπως το ξημέρωμα, το απογευματινό δειλινό και το σούρουπο αποκτούν κυρίαρχο ρόλο στις συνθέσεις, αποκαλύπτοντας το ιδιαίτερο φως της Ύδρας και ταυτόχρoνα αμβλύνοντας τα όρια μεταξύ αρχιτεκτονικής και τοπίου. Ωράρια λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 12:00 και 18:00 – 22:00.
9/9, 20:00
Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών Μελίνα Μερκούρη,Ύδρα

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b