MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 9-10 Σεπτεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Θέατρο

Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

Οι «Αισωπομαχίες», η παράσταση για παιδιά της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, παρουσιάζεται, αυτό το καλοκαίρι, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. 5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Η παράσταση παρουσιάζεται την Κυριακή 10/9, στις 11:00, στο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis. *Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Oμάδα Μικρός Νότος.
Διάρκεια περιοδείας: 10 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου 2023.
Εισιτήρια: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis,
Τροίας 1, Βριλήσσια. Τηλ: 21 0689 2276.

«Η Μεγάλη Γιορτή», από τις Μορφές Έκφρασης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού» γίνεται παράσταση-παιχνίδι για παιδιά 3-8 ετών, σε σκηνοθεσία-διασκευή της Άννας Σεβαστής Τζίμα. Μια φορά κι έναν καιρό, ένα άρρωστο, γέρικο λιοντάρι πεινούσε, μα δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Έτσι, με τον πιστό του υπηρέτη, το κοράκι, καταστρώνουν ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατ’ ευθείαν στο πιάτο του! Θα καλέσει όλα τα ζώα σε μια «Μεγάλη Γιορτή». Όμως, ένα μικρό αλεπουδάκι, που δεν ήταν σαν όλα τα ζώα, θυμήθηκε τι έλεγαν οι μεγαλύτερες αλεπούδες: «Παρατήρησε, σκέψου κι εμπιστεύσου αυτό που νιώθεις». Έτσι, κατάλαβε την παγίδα και γλίτωσε από τα δόντια του λιονταριού, γιατί ήξερε, όχι μόνο να ακούει, αλλά και να βλέπει. *Παίζουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Κωστής Παπάζογλου, Γιώργος Χουσάκος.
Παραστάσεις: Από 10 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου. Κάθε Κυριακή στις 11:30.
Προπώληση: 10€ γενική είσοδος. 8€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, ομαδικά (10 άτομα και άνω) | Προπώληση: ticketservices.gr.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι. Τηλέφωνο: 21 0581 1557.

Μάγια η Μέλισσα, σε σκηνοθεσία Μπίλιως Κωνσταντοπούλου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση για παιδιά, «Μάγια η Μέλισσα», σε κείμενο των Μπίλιως Κωνσταντοπούλου, Νίκου Λημνιού και Αντώνη Ζιώγα και σκηνοθεσία Μπίλιως Κωνσταντοπούλου, παρουσιάζεται, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:05, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Η Μάγια η μέλισσα λατρεύει την περιπέτεια και θέλει να τη ζήσει έξω από την κυψέλη. Προσπαθεί να πείσει τον κολλητό της φίλο Βίλλυ να την ακολουθήσει όταν….σπάει κατά λάθος την κυψέλη.Θα προλάβουν να την φτιάξουν προτού γυρίσουν οι υπόλοιπες μέλισσες? *Παίζουν: Τάσος Αθανασέλος, Όλια Μήτσιου, Μαρία Προδρόμου, Θοδωρής Τυροπώλης, Ευτυχία Ψωμά, μαζί τους η circus performer Ξένια Παυλίδου.
Κυριακή 10/9, 20:00
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλέφωνο: 21 0422 6330.

Ο Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. Ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Το Σάββατο 9/10, στις 18:30, η παράσταση παρουσιάζεται στον Κινηματογράφο Αλεξάνδρα, στο Χαλάνδρι.*Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος.
Διάρκεια παραστάσεων: 10 Ιουνίου – 29 Οκτωβρίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων της περιοδείας εδώ.
Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ | Εισιτήρια:  ticketservices.gr. 

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, Κινηματογράφος Αλεξάνδρα, Ηρ. Πολυτεχνείου 27, Χαλάνδρι. Τηλέφωνο: 21 0677 7708. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCycladic Kids Festival: Το πρώτο παιδικό φεστιβάλ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι γεγονός12.09.2018

Κινηματογράφος

The Ellinikon Experience Park: Κινηματογραφικές προβολές για όλη την οικογένεια

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει για όλη την οικογένεια στο The Ellinikon Experience Park με την υπογραφή της «Μικρόπολις» – του μεγαλύτερου φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς. Από τις 20 Ιουνίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Α του Πάρκου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε θεματικά αφιερώματα σε βραβευμένους δημιουργούς της μεγάλης οθόνης, κωμωδίες και πρόσφατα blockbuster, αλλά και αγαπημένες, κλασσικές ταινίες. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο και θα ενισχυθεί με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις για όλους. Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου: Προβολή της ταινίας «Toy Story 4». Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου: Προβολή της live action ταινίας για όλη την οικογένεια «Ντάμπο».
Σάββατο 9/9 και Κυριακή 10/9, στις 20:45
Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Α, The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 30 2162020900. https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖοζεφίνα, έχεις μήνυμα: Οι Μορφές Έκφρασης στο Κηποθέατρο Παπάγου με μια παράσταση για παιδιά12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

DIY. Φτιάχνω τα Δικα μου Παιχνίδια: Εργαστήριο για παιδιά στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Η απ’Ουσία προτείνει ένα εικαστικό εργαστήρι γύρω από τη δημιουργία DIY παιχνιδιών χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά για γονείς και παιδιά. Πώς από υλικά που έχουμε στο σπίτι φτιάχνουμε μουσικά όργανα; Πώς φτιάχνουμε το δικό μας κουκλοθέατρο από ανακυκλώσιμα υλικά και κούκλες που το πλαισιώνουν με παλιές ξύλινες κουτάλες; Μάσκες από αυγοθήκες; Στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από την επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων και η γνωριμία με την έννοια της βιωσιμότητας μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες.
Σάββατο 9/10, 12:00 – 15:00
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες/εγγραφές: Τηλ. 210 3661055,  Ε: [email protected]
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b