MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 9-10 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, το Σαββατοκύριακο 9-10 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, η παράσταση της «Ηλέκτρας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής».Ένα σύμπαν που βουλιάζει στην διαφθορά και την αδικία. Ένας κόσμος αντιηρωικός όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία. Η φωνή της αποτελεί μια γενναία και δυναμική πράξη ενεργητικής αντίστασης που ενοχλεί διαρκώς και υπενθυμίζει ακατάπαυστα την ανάγκη για αποκατάσταση της φρικτής αδικίας. Αυτή η εμμονική προσκόλληση στις αρχές και τα ιδανικά της, θα φθείρει αναμφισβήτητα και την ίδια. *Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα, Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννης Παπαζήσης, Στρατής Χατζησταματίου, Εριέττα Μανούρη, Δαυίδ Μαλτέζε, Πάρης Λεόντιος.
Σάββατο 9/9, 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 20 € | 17 € [ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ] . Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη.

Ιππόλυτος, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

O «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά το sold out στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ολοκληρώνει τον κύκλο των παράστασεών του στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το έργο παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σε μια τολμηρή παράσταση που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων. *Παίζουν: Κόρα Καρβούνη, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς.
Κυριακή 10/9, 21:οο | 
Πρόγραμμα περιοδείας.
Εισιτήρια: 12€. Προπώληση: viva.gr.
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας – Αμφιθέατρο, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα. Τηλέφωνο: 21 0556 5613 

Οι «Τρωάδες», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο Ηρώδειο

Οι «Τρωάδες», η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, παρουσιάζεται την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Ηρώδειο. Σε αναμονή της αναχώρησής τους για την Ελλάδα, οι αιχμάλωτες γυναίκες της Τροίας θρηνούν για την άλωση της πόλης. Μαζί τους η Εκάβη, που περιμένει την ανακοίνωση για τη δική της μοίρα αλλά έρχεται αντιμέτωπη με απανωτές συμφορές: η Πολυξένη σκοτώνεται στον τάφο του Αχιλλέα και η Ανδρομάχη μαθαίνει την απόφαση των Αχαιών να θανατώσουν τον μικρό της γιο, τον Αστυάνακτα. Την ίδια ώρα, η Κασσάνδρα προμηνύει τις καταστροφές που θα βρουν τους Έλληνες στον δρόμο της επιστροφής.
Κυριακή 10/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0324 1807.

Βότκα Μολότοφ: Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, «Βότκα Μολότοφ», βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, παρουσιάζεται στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο». *Σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης. Παίζουν:Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Κατερίνα Γερονικολού, Βίβιαν Κοντομάρη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη, Χάρης Χιώτης, Τάσος Χαλκιάς.
Παραστάσεις: 9/9, 10/9, 22/9, 23/9, 24/9, 29/9, 30/9, 1/10 | Παρασκευή και Σάββατο, 21:15, Κυριακή 20:30 (10/9 στις 21:15). 

Εισιτήρια: Vip 22€, Α ζώνη 18€, Β ζώνη 15€. Ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 20 ατόμων. Προπώληση: viva.gr.
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: Τηλ: 212 254 0000.

Οιδίπους Τύραννος, σε Σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο. Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του. *Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Πανάγος Ιωακείμ.
Κυριακή 10/9, 21:00

Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»,  Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλέφωνο: 21 0760 9350.

Σφήκες, σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά

Από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου οι «Σφήκες» της Λένας Κιτσοπούλου παρουσιάζονται στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά. Με καυστικό χιούμορ και σκωπτική διάθεση  η παράσταση φωτίζει τη συστημική σαπίλα, τις κοιμισμένες άμυνες, τον ρατσισμό, τον φανατισμό, την άκαμπτη πολιτική ορθότητα της εποχής μας. «…σε καταδικάζω στην εκπομπή μου, στο κινητό μου, δημόσια, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, και προσέξτε καλά: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι φασίστας, είναι συνένοχος με τον ένοχο. Κατηγορώ, άρα είμαι κάτι. Κατηγορώ άρα υπάρχω…» σημειώνει η σκηνοθέτρια που επιχειρεί να ζωντανέψει μπροστά μας πότε τον βούρκο που μας απειλεί και πότε εκείνο το άλλο, το ιδεώδες, που μας εξυψώνει.
*Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος 14€ άνω των 65 ετών 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι*. Προπώληση: ticketservices.gr 
«Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά», Λεωφ. Αθηνών-Πειραιώς 52, Πειραιάς. Τηλ: 21 0528 8170.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αισχύλεια: Αναβάλλονται οι συναυλίες των Σταύρου Ξαρχάκου και Μιχάλη Μυτακίδη – Νέες ημερομηνίες12.09.2018

O Woody Allen στο Ηρώδειο

Ο Γούντι Άλεν έχει πολλές ιδιότητες: σκηνοθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας και μουσικός αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο της Τέχνης την οποία υπηρετεί από διαφορετικούς χώρους. Αυτή τη φορά θα τον δουμε στη σκιά της Ακρόπολης ως μουσικό, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας που πραγματοποιεί με την διάσημη «New Orleans Jazz Band» με Μαέστρο τον Conal Fowkes. Μια κλασσική και φημισμένη Jazz μπάντα που θα συνοδεύσει τον Woody Allen και το κλαρινέτο του. O Woody Allen μάς συστήνεται για τελευταία φορά με την άλλη του ιδιότητα, αυτή του μουσικού σολίστα. Παίζοντάς μας αυθεντική classic jazz της Νέας Ορλεάνης, γλυκιά και νοσταλγική, χαρούμενη και θλιμμένη συνάμα, όπως ακριβώς και οι ταινίες του.
Σάββατο 9/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 45€. Προπώληση: viva.gr
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0324 1807.

Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης στο Faliro Summer Theater

Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης, συναντιούνται στη σκηνή του Faliro Summer Theater το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, για να αφηγηθούν ο καθένας με τον τρόπο του τα λυρικά τους παραμύθια. Λίγο μετά το δειλινό σε χώρους μυσταγωγικούς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης δημιουργούν όνειρα, ταξίδια και παραμύθια, με την αρχή και το τέλος που νιώθει ο καθένας στην ψυχή του. Οι ιδιαίτερες ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου συναντιούνται με την μοναδική δεξιοτεχνία του Παναγιώτη Μάργαρη σε ένα πρόγραμμα που, εκτός από τα αναμενόμενα, περιλαμβάνει ανατρεπτικά κομμάτια και προκαλεί δυνατές μουσικές συγκινήσεις.
Σάββατο 9/9, 21:00
Εισιτήρια: Α’ Ζώνη: 22€ – 17€ (ΑΜΕΑ, Ανέργων, Φοιτητικό, Παιδί έως 10 ετών), Β’ Ζώνη: 17€ – 13€ (ΑΜΕΑ, Ανέργων, Φοιτητικό, Παιδί έως 10 ετών), Γ’ Ζώνη: 13€ – 10€ (ΑΜΕΑ, Ανέργων, Φοιτητικό, Παιδί έως 10 ετών). Προπώληση: viva.gr
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο. Τηλέφωνο: 21 0921 3310.

The Avener στο Roof Stage του Gazarte

O Γάλλος παραγωγός των μεγάλων επιτυχιών, The Avener έρχεται στο Roof Stage του gazarte, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, για ένα DJ set κάτω από το φεγγάρι. Ο αγαπημένος του ελληνικού ραδιοφώνου, έρχεται στην Αθήνα με αποσκευές γεμάτες με hits που θα μας κάνουν να χορεύουμε χωρίς σταματημό. Πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το 2015 με το album «The Wanderings of the Avener», το οποίο περιελάμβανε το rework του «Fade Out Lines» της Phoebe Killdeer, και το «To Let Myself Go» το οποίο τον καθιέρωσε στην electro/dance σκηνή. Μετά από 8 χρόνια, πολλά βραβεία και πλατινένια albums, έρχεται στο Roof Stage του gazarte για μια βραδιά-ωδή στην ηλεκτρονική μουσική.
Σάββατο 9/9, 22:00
Εισιτήριο: Από 22€. Προπώληση: viva.gr
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Σταθμός Κεραμεικός. Τηλ: +30 210 3460347, +30 210 3452277. Ε: [email protected].

H Ματούλα Ζαμάνη στην Τεχνόπολη

Η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, για ένα μοναδικό live στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Όπως δηλώνει η ίδια «θα ακουστούν: τραγούδια για εραστές του ωραίου, δροσερούς αγρότες, τρυφερούς μελισσοκόμους, περιπατητές σε ολόφωτα λιβάδια, ονειροπόλους κολυμβητές και πιθανά ακροβάτες ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη δημιουργία ενός πιο μαγικού και ελεύθερου κόσμου».
Κυριακή 10/9, 21:00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 Αθήνα Αττική Ελλάδα, Τηλέφωνο: 2130109300

Η Μελίνα Κανά στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Η Μελίνα Κανά, πιο ανανεωμένη από ποτέ, μετά από έναν κύκλο συνεχόμενων sold out εμφανίσεων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, παρέα με τον Αλέξανδρο Δάικο, έρχεται να μας διασκεδάσει τις καλοκαιρινές μας νύχτες. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, υπόσχεται να μας οδηγήσει και πάλι σ’ έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά κι αερικά, με σαλαμάνδρες κι αφρισμένες μπύρες, σ’ έναν κόσμο που «Αξίζει» κι έχει «Σπίθα», όπως η νέα της δισκογραφική δουλειά σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Στις αποσκευές της φέρνει ακόμα τραγούδια – σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα και τα πολυτιμότερα δείγματα της δισκογραφίας της, παρέα με κλασικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου.
Σάββατο 9/9, 21:30
Εισιτήρια: 13€. Προπώληση: viva.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην Αθήνα: Όλες οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Σεπτέμβριο12.09.2018

«Synthespian»: Εικαστική έκθεση της Κλεοπάτρας Χατζηγιώση στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Στο Καφέ του Μουσείου παρουσιάζεται η έκθεση της Κλεοπάτρας Χατζηγιώση με τίτλο: «Synthespian» (synthetic+Thespis)/ART-CHAEOLOGY. «Πώς μια δισδιάστατη αναπαράσταση γίνεται τρισδιάστατη εμπειρία; Πώς ένα αρχαιολογικό εύρημα δύναται να παράγει ένα έργο σύγχρονης τέχνης; Πώς ένα ακατάληπτο κείμενο πάνω σε ένα κομμάτι πηλού ηλικίας 3.700 ετών μεταφράζεται σε γλυπτικές μορφές, σε εικαστική γλώσσα; Με το πρότζεκτ «Synthespian» η Κλεοπάτρα Χατζηγιώση προσεγγίζει ένα από τα άλυτα μυστήρια της αρχαιολογίας, τον περίφημο Δίσκο της Φαιστού. Η εργασία της Χατζηγιώση συνίσταται στη δραματοποίηση των 45 εικονογραμμάτων του Δίσκου, μετατρέποντας το αρχαιότερο μνημείο σε μια πρωτότυπη γλυπτική εγκατάσταση. Φτιαγμένα από πηλό σε διαστάσεις 30Χ40 εκ. τα επιζωγραφισμένα γλυπτά της ζωντανεύουν με πιστότητα τις αντίστοιχες δισδιάστατες μορφές χωρίς καμία διάθεση αποκρυπτογράφησης του μηνύματος του αινιγματικού δίσκου και του νοήματος της οπτικής γραφής του. Η Χατζηγιώση δεν επιχειρεί να λύσει τον γρίφο, αλλά να μας εξοικειώσει με την αρχαία τέχνη αναδεικνύοντας τις εικονοποιητικές δυνατότητες ενός αρχαιολογικού ευρήματος που εξάπτει τη φαντασία»,  αναφέρει μεταξύ άλλων ο επιμελητής της έκθεσης Χριστόφορος Μαρίνος.
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 17:30 – 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 6 Σεπτεμβρίου 2023 – 5 Οκτωβρίου 2023
Ωράριο: Καθημερινά 8 π.μ. – 19.00 (εκτός Τρίτης: 13.00-19.00)
Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Καφέ, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44, Αθήνα. Τηλ: 213214 4800, -485.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b