MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

One Piece: Το θρυλικό anime έγινε live action σειρά στο Netflix – και όλοι μιλούν γι’ αυτό

Tο live action του θρυλικού anime “One Piece” ήρθε στο Netflix για να ξεσηκώσει παλιούς και νέους θαυμαστές που είναι έτοιμοι για ένα ακόμη επικό, πειρατικό ταξίδι.

author-image Σπύρος Χαϊντούτης

Από την Πέμπτη 31 Αυγούστου το live action του θρυλικού anime “One Piece” βρίσκεται στο Netflix – και έχει ήδη ξεσηκώσει παλιούς και νέους θαυμαστές που είναι έτοιμοι να φορέσουν τα ψάθινα καπέλα τους και να ακολουθήσουν το επικό ταξίδι του πειρατή Luffy και της ομάδα του.

Το μεγαλύτερο anime στον κόσμο σε live action εκδοχή

Τον Ιούλιο του 1997 ο Ιάπωνας Eiichiro Oda κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος ενός manga που ξεχώρισε αμέσως και εξελίχθηκε γρήγορα σε παγκόσμιο φαινόμενο, αφού 2 χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 1999, έκανε πρεμιέρα το πρώτο επεισόδιο του One Piece ως σειρά anime.

Σήμερα, 25 χρόνια αργότερα, το συναρπαστικό και περιπετειώδες σύμπαν που δημιούργησε ο Oda έχει κατακτήσει τον κόσμο, με πάνω από 100 τεύχη και την επιτυχημένη σειρά να μετράει πάνω από 1000 επεισόδια, κρατώντας επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου anime που υπήρξε ποτέ.

Με την περιπέτεια να μετατρέπεται σε live action σειρά, η ιστορία παίρνει εννοείται μια νέα διάσταση.

H περιπέτεια του One Piece ακολουθεί τον Monkey D. Luffy, έναν νεαρό με ελεύθερο πνεύμα και όνειρο να γίνει ο μεγαλύτερος πειρατής στον κόσμο. Συγκεκριμένα “ο βασιλιάς των πειρατών”. Ως παιδί, τρώει ένα μυστηριώδες φυτό (το Devil Fruit) που του δίνει την υπερδύναμη να τεντώνεται σαν λάστιχο. Η σειρά ξεκινά με τον Luffy να εξερευνά για πρώτη φορά τον κόσμο και αρχίζει να συγκεντρώνει ένα πλήρωμα πειρατών, με στόχο να βρουν έναν πολύτιμο θησαυρό ονόματι One Piece. Tα ιδρυτικά μέλη της πειρατικής αυτής “συμμορίας” του Luffy είναι η Nami, η πλοηγός, κι ο ξιφομάχος Roronoa Zoro (γνωστός ως Zolo), αλλά η ομάδα όλο και μεγαλώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι σειρές και οι ταινίες που θα δούμε τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Ο Luffy και το πλήρωμά του γίνονται γνωστοί ως οι Straw Hat Pirates (Πειρατές του Ψάθινου Καπέλου) και μπλεκονται σε μια σειρά από περιπέτειες σ’έναν απέραντο κόσμο. Το One Piece έχει καταφέρει να εμπνεύσει εκατομμύρια κόσμο, καθώς είναι γεμάτο με μηνύματα για τη ζωή, την φιλία, την οικογένεια και την περιπέτεια. Καθ’όλη τη διάρκεια της σειράς, ο Luffy ταξιδεύει από νησί σε νησί, το καθένα με το δικό του σκηνικό και θέμα. Ένα φανταστικό σύμπαν γεμάτο περίεργα όντα με το πλήρωμα να βρίσκεται τη μια στιγμή σε ένα χειμερινό τοπίο και την άλλη σε ένα τροπικό νησί.

Η σειρά λοιπόν παίρνει το όνομα της από τον μεγαλύτερο στόχο του Luffy, να βρει το One Piece και να γίνει ο βασιλιάς των πειρατών. Το τι ακριβώς είναι το One Piece εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια. Το manga έχει ξεπεράσει τα 1.000 κεφάλαια και ακόμα δεν ξέρουμε. Οι θαυμαστές έχουν προσπαθήσει με πολλές θεωρίες να αποτυπώσουν το τι είναι το One Piece, χωρίς καν να επιβεβαιώνεται αν είναι ένα απτό αντικείμενο ή κάποια πιο βαθιά έννοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ δεύτερη σεζόν του Heartstopper έφτασε στο Netflix και ξέρουμε τι θα δούμε αυτό το ΣΚ12.09.2018

Η υπερπαραγωγή του Netflix

Το Netflix φαίνεται να πιστεύει πολύ στην επερχόμενη σειρά, αφού αποτελεί μια απο τις πιο ακριβοπληρωμένες παραγωγές του. Συγκεκριμένα, το Budget για κάθε επεισόδιο της σειράς φέρεται να ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια δολάρια, μεγαλύτερο και από αυτό της πιο επιτυχημένης σειράς φαντασίας, του Game Of Thrones. Η είδηση αυτή κορύφωσε τον ενθουσιασμό των θαυμαστών για την πρεμιέρα και ανυπομονούν να δουν τι φέρνει ο τίτλος στο τραπέζι. Από τους ηθοποιούς μέχρι τα σκηνικά και τα χρώματα, όλα καθαρίζονται από πολύ προσεκτικές επιλογές. Μάλιστα ο σκηνοθέτης της σειράς Marc Jobst δήλωσε ότι η διαλογή του cast αποτέλεσε “τεράστια δοκιμασία” για εκείνον, βλέποντας άτομα κυριολεκτικά από όλον τον πλανήτη.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του casting για την live action μεταφορά, ο σκηνοθέτης περιέγραψε λεπτομερώς τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισαν ο ίδιος και η δημιουργική του ομάδα κατά τη σύνθεση του δυναμικού των πρωταγωνιστών, διευκρινίζοντας τη σημασία του να βρεθούν ηθοποιοί με μεγάλο ταλέντο και φυσική χημεία μεταξύ τους, καθώς όπως είπε αυτή είναι μια “μαγεία” που “δεν μπορείς να δημιουργήσεις όσο καλός παραγωγός κι αν είσαι”.

Προέρχομαι από το θέατρο, οπότε πιστεύω ότι η δουλειά μου με τους ηθοποιούς είναι πολύ σημαντική, ειδικότερα για το πώς θέλω να αποτυπώνω σκηνές δράσης. Νομίζω ότι αυτός είναι, ίσως, ένας από τους λόγους για τους οποίους η Marvel και εγώ είχαμε μια τόσο γόνιμη σχέση, επειδή αν ξέρεις να διαλέγεις καλούς ηθοποιούς μπορείς να πάρεις δισδιάστατους χαρακτήρες και να τους κάνεις να μοιάζουν αληθινοί. Με αυτή τη λογική συνεργαστήκαμε για να βρούμε τους σωστούς καλλιτέχνες, από την πρώτη κιόλας μέρα. Μόλις με κάλεσαν για τη σειρά, είπα: “Πρέπει να ξεκινήσουμε το casting τώρα αμέσως” και έτσι έπρεπε, αφού θέλαμε ένα παγκόσμιο καστ. Ήταν πάρα πολύς κόσμος που έπρεπε να δούμε, είδαμε χιλιάδες ανθρώπους“, δήλωσε ο Marc Jobst, γνωστός για πολλές μεγάλες παραγωγές φαντασίας και δράσης.

Η σειρά φαίνεται μέχρι τώρα να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των θαυμαστών, που δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την μεταφορά των αγαπημένων τους χαρακτήρων. Στο Rotten Tomatoes έχει σκορ 94% από το κοινό και 82% από τους κριτικούς. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να φιγουράρει στο Top 10 των πιο δημοφιλών σειρών της πλατφόρμας πολύ σύντομα, αφού η σειρά έχει ήδη κερδίσει πολλούς νέους fans – αν κρίνουμε τουλάχιστον από τα σχόλια στο Twitter.

Φοράμε τα ψάθινα καπέλα μας και βυθιζόμαστε στο συναρπαστικό σύμπαν του One Piece για ένα ταξίδι με νέους προορισμούς, παρέα με τον Luffy και την ομάδα του.

Δείτε το trailer της σειράς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Witcher: 5 πράγματα που μάς απογοήτευσαν στην τελευταία σεζόν του Henry Cavill12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b