MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Dune – Μέρος 2: Το λαμπερό καστ και ό,τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το συναρπαστικό σίκουελ

Η ημερομηνία πρεμιέρας του «Dune: Μέρος 2» του Denis Villeneuve μεταφέρθηκε για τον Μάρτιο του 2024 εκτοξεύοντας την περιέργεια μας στα ύψη για το τι θα παρακολουθήσουμε στο πολυαναμενόμενο all star-cast σίκουελ.

Dune - Μέρος 2
Monopoli Team

Το καστ

Οι Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Charlotte Rampling, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård και Javier Bardem θα επιστρέψουν, μαζί με τις νέες προσθήκες, τους Florence Pugh, Léa Seydoux, Christopher Walken και Austin Butler.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το πολυαναμενόμενο σίκουελ θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 15 Μαρτίου 2024.

Πλοκή

Η ιστορία αναμένεται να συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε η πρώτη ταινία Dune, ακολουθώντας την άνοδο του Paul Atreides στην εξουσία και την επακόλουθη εξέγερσή του κατά του αυτοκράτορα Shaddam IV.

Τα trailer

Όσοι επέζησαν θα επιστρέψουν

Ο Timothée Chalamet θα επαναλάβει τον ρόλο του Paul Atreides, του κληρονόμου ενός ευγενούς οίκου που προαναγγέλλεται ως Μεσσίας, ενώ η Rebecca Ferguson, ο Javier Bardem, ο Stellan Skarsgård και ο Dave Bautista θα τον πλαισιώσουν ως Lady Jessica, Stilgar, Baron Harkonnen και Glossu Rabban, αντίστοιχα (ο Duke Leto Atreides του Oscar Isaac “χάθηκε” δυστυχώς στην πρώτη ταινία).

Επιστρέφουν επίσης; Η Zendaya ως Chani, μία από τις άγριες Fremen του πλανήτη Arrakis που εμφανίζεται στα οράματα του Paul και διασταυρώνεται για πρώτη φορά με τον δρόμο του προς το τέλος του πρώτου Dune. Μετά τα μόλις επτά λεπτά που είχε στην πρώτη ταινία, η Zendaya θα έχει μεγαλύτερο ρόλο στη συνέχεια. Αν ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve μείνει πιστός στο υλικό της πηγής, το ομώνυμο best-seller μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Frank Herbert, θα τη δούμε να καθοδηγεί και να προστατεύει τον Paul και τελικά να αναδεικνύεται σε “ρομαντικό” συπρωταγωνιστή.

«Όταν έκανα το κάστινγκ για τον χαρακτήρα της Chani, συνάντησα πολλές ηθοποιούς», δήλωνε ο Denis Villeneuve στη La Repubblica τον Αύγουστο του 2021. «Η Zendaya ήθελε να περάσει από οντισιόν και σήμερα, μετά τα γυρίσματα της ταινίας και βλέποντας πόσο υπέροχη ηθοποιός είναι, λυπάμαι που την έκανα. Ήταν απλά επειδή δεν την ήξερα. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα με εντυπωσίασε και όταν έφυγε από το στούντιο ήξερα ότι η Τσάνι ήταν αυτή, η νεαρή τίγρης της ερήμου. Είναι τιμή μου να παρουσιάζω δύο τόσο εκρηκτικά ταλέντα στην οθόνη [τον Chalamet και τη Zendaya] και ανυπομονώ να γυρίσω το δεύτερο μέρος του Dune για να τους ξανασυναντήσω γνωρίζοντας ότι στο επόμενο κεφάλαιο η Zendaya θα είναι η [γυναίκα] πρωταγωνίστρια της ιστορίας».

Η Florence Pugh ως Πριγκίπισσα Irulan Corrino

Οι νέες προσθήκες στο καστ

Στις 8 Μαρτίου 2022, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Florence Pugh θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Irulan, την κόρη του αυτοκράτορα που παντρεύεται τον Paul για πολιτικούς λόγους. Η Pugh και ο Chalamet έχουν, βέβαια, υποδυθεί το ζευγάρι και στο παρελθόν, στη συγκινητική διασκευή των «Μικρών Κυριών» από τη Greta Gerwig. Ενώ στις 10 Μαρτίου, ακολούθησαν και άλλα νέα: Ο Austin Butler, ο οποίος γνώρισε μεγάλη φήμη μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Elvis» του Baz Luhrmann, στην οποία ερμήνευσε τον ομώνυμο «Βασιλιά του Rock ‘n’ Roll» θα υποδυθεί τον Feyd-Rautha Harkonnen, τον κακόβουλο ανιψιό του βαρόνου Harkonnen και εκλεκτό κληρονόμο του.

Άλλοι ηθοποιοί που αναμένεται να “προσγιεωθούν” στον Arrakis; Ο Christopher Walken, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του αυτοκράτορα Shaddam IV, του ηγεμόνα που ένιωσε να απειλείται από τον Leto Atreides και έτσι συνωμότησε με τον οίκο Harkonnen για να στείλει αυτόν και την οικογένειά του στον έρημο πλανήτη, η Léa Seydoux ως Lady Margot, μέλος των Bene Gesserit και σύμμαχος του Paul, η Ελβετίδα ηθοποιός Souheila Yacoub ως αρχηγός της ομάδας Fremen Shishakli και ο Tim Blake Nelson σε έναν ρόλο που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

Αγνώριστος ο Austin Butler ως Feyd-Rautha Harkonnen

Περισσότερες λεπτομέρειες για την πλοκή

Οι θαυμαστές του μυθιστορήματος του Herbert έχουν επισημάνει ότι το «Dune» κάλυψε μόνο τα δύο τρίτα περίπου του τόμου, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει άφθονο υλικό για τη συνέχεια. Η πρώτη ταινία τελείωσε με τον Paul να εντάσσεται στους Fremen με σκοπό να φέρει την ειρήνη στον Arrakis, οπότε, αν υποθέσουμε ότι η δεύτερη ταινία συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, τότε θα πρέπει να παρακολουθήσουμε την άνοδο του Paul στην εξουσία. Όταν η φήμη για το μεγαλείο του φτάνει στον Baron Harkonnen και τον Αυτοκράτορα, συγκεντρώνουν στόλους γύρω από τον έρημο πλανήτη και ο Paul οδηγεί τους Fremen στη μάχη πάνω σε γιγαντιαία σκουλήκια υπό την κάλυψη μιας ηλεκτρικής καταιγίδας.

Η επίσημη σύνοψη έχει ως εξής: «Αυτό το σίκουελ θα εξερευνήσει το μυθικό ταξίδι του Paul Atreides καθώς ενώνεται με την Chani και τους Fremen ενώ βρίσκεται σε ένα πολεμικό μονοπάτι εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Αντιμέτωπος με μια επιλογή ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και τη μοίρα του σύμπαντος, προσπαθεί να αποτρέψει ένα τρομακτικό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει». 

«Dune» (Μέρος 1ο)

Το” θρίλερ” με την επικείμενη πρεμιέρα…

Στις 7 Νοεμβρίου 2021, το Collider ανέφερε ότι η παραγωγή του «Dune: Μέρος 2ο» θα ξεκινούσε στις 18 Ιουλίου 2022, με την ταινία να φτάνει στις αίθουσες στις 20 Οκτωβρίου 2023. Η πρεμιέρα αργότερα μεταφέρθηκε για τις 17 Νοεμβρίου και στη συνέχεια ελαφρώς προς τα πίσω, για τις Νοεμβρίου 2023. Ωστόσο, στις 24 Αυγούστου 2023, ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων απεργιών των ηθοποιών και των σεναριογράφων του Χόλυγουντ, η ταινία αποφασίστηκε να βγει στις αίσθουσες στις 15 Μαρτίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDune 2: Αναβάλλεται για το 2024 η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου sequel12.09.2018

Θα υπάρξει και τρίτη ταινία;

Αν και ο Villeneuve έχει δηλώσει πως θέλει να αφηγηθεί την ιστορία σε δύο μέρη, αποκάλυψε επίσης στο Entertainment Weekly ότι «πάντα οραματιζόταν τρεις ταινίες» και ότι θα τον ενδιέφερε να διασκευάσει το επόμενο sequel του Herbert, το «Dune Messiah» (1969).

Πηγή: Vogue

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b