MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Τετάρτη 30 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Monopoli Team

“Τα δειλινά του κόσμου”: Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης, συναντιούνται στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους, στη σκηνή του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας, για να αφηγηθούν ο καθένας με τον τρόπο του τα λυρικά τους παραμύθια. Αυτά τα παραμύθια που ο ακροατής πλάθει μόνος του, ταξιδεύοντας με τη μουσική και τους στίχους. Λίγο μετά το δειλινό σε χώρους μυσταγωγικούς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης δημιουργούν όνειρα, ταξίδια και παραμύθια, με την αρχή και το τέλος που νιώθει ο καθένας στην ψυχή του. Οι ιδιαίτερες ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου συναντιούνται με την μοναδική δεξιοτεχνία του Παναγιώτη Μάργαρη σε ένα πρόγραμμα που, εκτός από τα αναμενόμενα, περιλαμβάνει ανατρεπτικά κομμάτια και προκαλεί δυνατές μουσικές συγκινήσεις. Κρατήσεις δελτίων εισόδου εδώ.
30/8, 20:30
Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τετάρτης 30 Αυγούστου12.09.2018

Παράσταση “Του τάσιν του χρυσουμίλητουν” στο Αίθριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την παράσταση “Του τάσιν του χρυσουμίλητουν”, με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη και μουσική συνοδεία, για ενήλικο κοινό και εφήβους, στον υπαίθριο χώρο του κτηρίου του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Ένα παλιό χρυσοκεντημένο ρούχο, ένα πολύτιμο κουρελάκι ταξιδεύει από γενιά σε γενιά κι αλλάζει χέρια. Όποιος το παραδίδει στον επόμενο, λέει τα ίδια λόγια, όπως του τα είπαν κι όπως τα θυμάται. Αποσπάσματα από μαρτυρίες, σπάνια παραμύθια της Μικράς Ασίας με πλούσιες εικόνες, μοναδική γλώσσα που καθρεφτίζει την καθημερινή ζωή, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί και παραδοσιακά τραγούδια δημιουργούν ένα μαγευτικό αφήγημα που ταξιδεύει το κοινό στον τόπο και τον χρόνο. Η παράσταση οργανώνεται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης “κατά τρόπον παραγωγικόν-τεκμήρια από την αποκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων”, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.
30/8, 21:00
Αίθριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Δωρίδος 2, Ταύρος

Κεφαλονιά

Παράσταση “Λύματα ή Πώς θα μας θυμούνται” στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου, στο Αργοστόλι

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Ποια είναι τα υπολείμματα του πολιτισμού μας; Τι είδους απόβλητα υπάρχουν και σε ποιες μορφές; Αποτελεί η αρχαία κληρονομιά ένα απόβλητο του παρελθόντος; Είναι τα σκουπίδια του παρόντος η πολιτιστική κληρονομιά του μέλλοντος; Τι αφήνουμε πίσω μας και πώς θα μας θυμούνται; Η παράσταση Λύματα ή Πώς θα μας θυμούνται, σε ενεργό διάλογο με τις σύγχρονες εικαστικές τέχνες, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός υβριδικού έργου τέχνης, ενός αντι-κληροδοτήματος.

Βασική δραματουργική αφετηρία αποτελεί η έννοια των λυμάτων, τόσο ως υλικής αποτύπωσης της αλλοιωτικής παρέμβασης του ανθρώπινου πολιτισμού στη φύση όσο και ως μεταφορικής αποτύπωσης όσων αφήνουμε πίσω μας στους πολιτισμούς του μέλλοντος. Στη σκηνή τοποθετούνται υλικά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αυτή τη μελλοντική κληρονομιά. Αντικείμενα, ιδέες, απόψεις, τοπικοί παράγοντες και θεϊκές λύσεις μπαίνουν σε έναν διάλογο, με τις εικαστικές τέχνες να βοηθούν στην υλική αποτύπωση αυτού που δυστυχώς (ή ευτυχώς) στο θέατρο πεθαίνει μετά το τέλος της παράστασης. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
30/8, 21:00
Κάστρο Αγίου Γεωργίου, Αργοστόλι, Κεφαλονιά

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς: Αφιέρωμα στους σκηνοθέτες Εύα Στεφανή και Λάκη Παπαστάθη

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς «Κύματα» συνεχίζει δυναμικά για τέταρτη μέρα, να προφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες πλάι στη θάλασσα. Την Τετάρτη 30 Αυγούστου διοργανώνεται μια βραδιά – αφιέρωμα στους σκηνοθέτες Εύα Στεφανή και Λάκη Παπαστάθη που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Θα παρευρεθεί η Εύα Στεφανή και η ηθοποιός και σύζυγος του σημαντικού δημιουργού Υβόννη Μαλτέζου, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν και ανάλογες ομιλίες πριν απο την προβολή. Θα προβληθεί η ταινία του Λάκη Παπαστάθη «Γράμματα από την Αμερική» και τα ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή «Αθήναι», «Οι Λουόμενοι», και «Το Κουτί».
30/8, 21:00
Δημοτικό Κτιριακό Συγκρότημα του Θαλασσόμυλου, Κεφαλονιά

Ρόδος

Παράσταση “Η φάλαινα” στον Προμαχώνα Αγίου Γεωργίου

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Μια φάλαινα ξεβράζεται και αποσυντίθεται στην ακτή μιας πόλης. Οι κάτοικοι αδιαφορούν, αλλά δυο από αυτούς, ο Πιερ και η Οντίλ, αποφασίζουν να δουν τον θάνατο αυτό από κοντά. Η μοναχική πορεία τους σε μια απέραντη παραθαλάσσια αμμουδιά με κορύφωση τη συνάντησή τους με το νεκρό ζώο είναι ένα ταξίδι συνειδητοποίησης και αναζήτησης της ευθύνης του ανθρώπου απέναντι στα ζώα και στη φύση. Στην παράσταση “Η φάλαινα” το θέατρο παντρεύεται με το εικαστικό περιβάλλον και την ατμοσφαιρική μουσική της Nalyssa Green για να μεταφερθεί επί σκηνής το πλέον αντιπροσωπευτικό έργο του Πωλ Γκαντέν και ένα από τα πρώτα βιβλία που άγγιξαν το θέμα της οικολογίας. Όπως σημειώνει και ο ίδιος ο συγγραφέας: «Είναι αλήθεια πως είμαστε πολύ μικροί. Πολύ αδύναμοι. Ωστόσο όσο μικροί, όσο ανήμποροι κι αν είμαστε, αυτό το μπορούμε. Και οι πιο μικροί άνθρωποι μπορούν να το κάνουν αυτό – μια μικρή προσπάθεια με τον εαυτό του ο καθένας». Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
30/8, 21:00

Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου, Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b