MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TOP 10

Από Φίντσερ μέχρι Λάνθιμο: Οι 10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο 80ο Φεστιβάλ Βενετίας

Το 80ο Φεστιβάλ Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου με πολλές πρεμιέρες ταινιών που ανυπομονούμε να δούμε.

author-image Φωτεινή Νικολίτσα

To Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας κλείνει φέτος τα 80 έτη και από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, όλα τα βλέμματα παγκοσμίως θα είναι στραμμένα στο Lido και στις μεγάλες πρεμιέρες, τους διεθνείς stars και τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί.

Με το “Comandante” του Edoardo De Angelis να είναι η εναρκτήρια ταινία, αυτή αναμένεται να είναι μία πολύ δυνατή χρονιά για το φεστιβάλ.

Φέτος, ανάμεσα σε πολλές σπουδαίες επιλογές, ξεχωρίσαμε τις 10 ταινίες που μας κάνουν να ανυπομονούμε για την πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ και φυσικά να τις δούμε και οι ίδιοι στις αίθουσες.

Οι 10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας

Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Πλοκή: Η Bella Baxter επανέρχεται στη ζωή χάρη στον ανορθόδοξο επιστήμονα και κηδεμόνα της, Dr. Godwin Baxter. Όμως εκείνη έχοντας μεγάλη δίψα να ανακαλύψει τον κόσμο, το σκάει με έναν δικηγόρο, τον Duncan Wedderburn, και ταξιδεύουν από ήπειρο σε ήπειρο.

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έχει εντυπωσιάσει ήδη με τα τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει. Το καστ αποτελείται από εξαιρετικά ονόματα με πρώτη την αγαπημένη συνεργάτιδα του σκηνοθέτη, Emma Stone, αλλά και από τους Mark Ruffalo, Willem Dafoe και Ramy Youssef. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Δεκέμβριο.

The Killer του David Fincher

Πλοκή: Ένας εκτελεστής παλεύει με τα αφεντικά του αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό σε ένα ανθρωποκυνηγητό παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο επιμένει ότι δεν είναι προσωπικό.

Ο σκηνοθέτης του Seven”, τουFight Club”, του Zodiac” και πολλών ακόμη επιτυχημένων ταινιών με την προσωπική του σφραγίδα, επιστρέφει τρία χρόνια μετά την τελευταία του δουλειά -το Mank”Όπως και η τελευταία, έτσι και αυτή η ταινία θα μπει στην πλατφόρμα του Netflix, συγκεκριμένα στις 10 Νοεμβρίου. Πρωταγωνιστούν οι Michael Fassbender, Tilda Swinton, Arliss Howard, Charles Parnell, Kerry O’Malley, Sala Baker και Sophie Charlotte.

The Killer του David Fincher

The Killer του David Fincher

Priscilla της Sofia Coppola

Πλοκή: Η ζωή της έφηβης Priscilla Beaulieu αλλά και του ήδη γνωστού rock-and-roll σταρ, Elvis Presley, θα αλλάξει σημαντικά μετά τη γνωριμία τους.

Έναν χρόνο μετά την βιογραφική ταινία “Elvis” του Baz Luhrmann για τη ζωή του Elvis Presley, έρχεται η Sofia Coppola -μετά από τρία χρόνια απουσίας- για να μας φέρει στην μεγάλη οθόνη μια ταινία για τη ζωή της ανεπανάληπτης Priscilla Presley, συζύγου του Βασιλιά του Rock and Roll. Στον ομώνυμο ρόλο συναντούμε την Cailee Spaeny και στον ρόλο του Elvis τον Jacob Elordi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ80ο Φεστιβάλ Βενετίας: Οι νέες ταινίες των Γιώργου Λάνθιμου, Michael Mann και Sofia Coppola στο φετινό line-up12.09.2018

Maestro του Bradley Cooper

Πλοκή: H ζωή του Αμερικανού μαέστρο Leonard Bernstein μέσα από τη σχέση του με την γυναίκα του, Felicia Montealegre.
Βιογραφική ταινία που μεταξύ άλλων χρηματοδότησε ο Martin Scorsese και Steven Spielberg. Ο Bradley Cooper σκηνοθετεί και παίζει ταυτόχρονα για δεύτερη φορά μετά το επιτυχημένο “A Star Is Born”.  Στο πλευρό του αυτή τη φορά έχει την Carey Mulligan. Η ταινία αφού κυκλοφορήσει στις αίθουσες, αναμένεται να προστεθεί στην πλατφόρμα του Netflix στις 20 Δεκεμβρίου.

Ferrari του Michael Mann

Πλοκή: Η ζωή του Ιταλού επιχειρηματία σπορ αυτοκινήτων Enzo Ferrari.

Ο Michael Mann, ο σκηνοθέτης πίσω από ατμοσφαιρικά αριστουργήματα όπως το Manhunter” και το “Heat”, επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια απουσίας -τελευταία του ταινία το Blackhat”. Πρωταγωνιστεί ο Adam Driver στον ρόλο του Enzo Ferrari έχοντας στο πλευρό του, μεταξύ άλλων, την Penélope Cruz, την Sarah Gadon, τον Jack O’Connell και τον Patrick Dempsey.

Ferrari του Michael Mann

Ferrari του Michael Mann

The Beast του Bertrand Bonello

Πλοκή: Στο κοντινό μέλλον τα συναισθήματα αποτελούν απειλή. Η Gabrielle αποφασίζει να εξαγνίσει το DNA της μέσω ενός μηχανήματος που θα την βυθίσει σε προηγούμενες ζωές της, απαλλάσσοντάς την από κάθε δυνατό συναίσθημα. Ωστόσο, στη συνέχεια θα γνωρίσει τον Louis με τον οποίο θα νιώσει τέτοια σύνδεση λες και τον ξέρει από πάντα.

Αυτή η επιστημονικής φαντασίας ρομαντική ταινία ξετυλίγεται μέσα από τρεις διαφορετικές χρονολογίες: το 1910, το 2014 και το 2044. Πρωταγωνιστούν η Léa Seydoux και ο George MacKay. Η ταινία είναι ελαφρώς εμπνευσμένη από την νουβέλαThe Beast in the Jungle” του Henry James.

The Beast του Bertrand Bonello

The Beast του Bertrand Bonello

Origin της Ava DuVernay

Πλοκή: Το ανείπωτο σύστημα που διαμόρφωσε την Αμερική και καταγράφει πώς έχουν καθοριστεί σήμερα οι ζωές από μια ιεραρχία ανθρώπινων διακρίσεων.

H σκηνοθέτις Ava DuVernay γίνεται με αυτή την ταινία η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο Caste: The Origins of Our Discontents” της  Isabel Wilkerson. Πρωταγωνιστούν οι Aunjanue Ellis, Niecy Nash-Betts, Jon Bernthal, Vera Farmiga, Jasmine Cephas Jones, Nick Offerman και Connie Nielsen.

Origin της Ava DuVernay

Origin της Ava DuVernay

El Conde του Pablo Larraín

Πλοκή: Ο Χιλιανός δικτάτορας Augusto Pinochet είναι ένας βρικόλακας που μετά από 250 χρόνια ζωής αποφασίζει ότι θέλει να πεθάνει.

Πρόκειται για μια σατυρική, κωμωδία τρόμου του Χιλιανού σκηνοθέτη που αγαπά τις βιογραφικές ταινίες, έχοντας σκηνοθετήσει τις ταινίες “Neruda”, “Jackie” και “Spencer”. Στον ρόλο του Pinochet συναντάμε τον Jaime Vadell. Η ταινία αναμένεται στο Netflix στις 15 Σεπτεμβρίου.

Dogman του Luc Besson

Πλοκή: Ένας άνδρας που υπέφερε τρομερά από τον κακοποιητικό πατέρα του, βρίσκει την λύτρωση μέσα από την αγάπη του για τα σκυλιά.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης σπουδαίων ταινιών όπως το The Big Blue”το “La Femme Nikita” και το “Léon: The Professional “ παρουσιάζει αυτό το δραματικό φιλμ με πρωταγωνιστές τους Caleb Landry Jones, Jojo T. Gibbs, Christopher Denham, John Charles Aguilar και Grace Palma.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWes Anderson: Θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας12.09.2018

Evil Does Not Exist του Ryusuke Hamaguchi

Πλοκή: O Takumi ζει μια ήσυχη ζωή με την κόρη του, Hana, στο χωριό Mizubiki κοντά στο Τόκιο. Ωστόσο, η ζωή τους αλλά και των υπόλοιπων κατοίκων του χωριού θα διαταραχθεί όταν θα μάθουν για τα σχέδια διαμόρφωσης ενός πολυτελούς θέρετρου που θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες.

Ο Ιάπωνας σκηνοθέτης επιστρέφει μετά το πολύ επιτυχημένο για αυτόν έτος του 2021, μέσα στο οποίο έκαναν πρεμιέρα δύο ταινίες που σκηνοθέτησε, το “Wheel of Fortune and Fantasy” -Αργυρή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου- και το “Drive My Car” -τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Καννών και Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Evil Does Not Exist του Ryusuke Hamaguchi στο Φεστιβάλ Βενετίας

Evil Does Not Exist του Ryusuke Hamaguchi στο Φεστιβάλ Βενετίας

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b