MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 4 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 12-13 Αυγούστου 2023.

Park your Cinema και Park your Cinema Kids: Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές του ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Αύγουστο
Monopoli Team

Θέατρο

«Παραμύθι Χωρίς Όνομα» από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη

Η Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα», μια παράσταση βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Την Κυριακή 13 Αυγούστου, στις 21:00, θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης. Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο.  Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση.  Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει.  Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα. *Παίζουν: Χριστίνα Κουλουμπή, Ελένη Ζιώγα, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Γιάννης Νικολάου, Ξένια Παυλοπούλου, Μελίνα Σπετσιέρη, Νεκτάριος Φαρμάκης, Κατερίνα Γεωργάκη.
Κυριακή 13/8, 21:00
Εισιτήριο: 12€. Προπώληση: viva.gr
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μακρής, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας. Τηλ: 2294 058900.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Καπλάνι της Βιτρίνας: Η Παιδική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου “ανεβάζει” Άλκη Ζέη τον Οκτώβριο12.09.2018

Κινηματογράφος

Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στο Κτήμα Φιξ για μικρούς και μεγάλους

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής απέκτησε το Κτήμα Φιξ και ανοίγει τις πόρτες του ως πάρκο πρασίνου, ιστορίας και πολιτισμού με την επιμέλεια της ομάδας του Cinema Alive. Παράλληλα με τις βόλτες σας, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ στις 21:00  για όλο το καλοκαίρι, απολαύστε δωρεάν μία επιλεγμένη ταινία από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον γεμάτο χρώμα και ευχάριστες μυρωδιές. Κυριακή 13 Αυγούστου: «Γατο…Συμμορία. Η Αρχή»: Ο Τοπ Κατ, ένας καταφερτζής κι εγωιστής γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης, γνωρίζει τον καλοκάγαθο Μπένι και τον μπλέκει στις περιπέτειές του. Η πιο παράτολμη από αυτές είναι να κλέψουν τα διαμάντια του Κυρίου Μπιγκ, του μεγαλύτερου κακοποιού της πόλης, κάτι που δεν μπορούν να καταφέρουν χωρίς­ την υπόλοιπη γατο-συμμορία, τους Τριζάτο, Ξεφτέρη, Τρομάρα και Σιου Σιου.
Κυριακή 13/8, στις 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κτήμα Φιξ, Λεωφόρος Ηρακλείου 254, Νέο Ηράκλειο – Μεταμόρφωση.

Park your Cinema και Park your Cinema Kids: Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές του ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Αύγουστο

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Αύγουστο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στο Park your Cinema Kids, οι ταινίες που επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF), υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες. Σάββατο 12/08, 21.00, «O Βασιλιάς Γάιδαρος»: Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, κάνει τα δικά του όνειρα μέχρι που -από τύχη- καταλήγει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς που έχει τα δικά της κίνητρα και θέλει να θολώσει τα νερά της διαδοχής του λιονταριού. *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 12/8, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑδέσποτα, από την ομάδα Hippo Theatre Group στο Θέατρο Σταθμός12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρουσίαση για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Έχετε παιδιά μέχρι 12 ετών; Στο Μουσείο Ακρόπολης θα ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να ταστείλουν στο acropolismuseumkids.gr.
Από 07 Νοεμβρίου 2021  έως 29 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Κυριακή, 11:00 π.μ.
Συμμετοχή: Εγγραφή μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b