MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Πεντανόστιμα ντόνατς από την food blogger My kitchen snaps

Μια συνταγή για λαχταριστά, σπιτικά και τραγανά ντόνατς!

Monopoli Team

Για 20 ντόνατς:
  • 2 αυγά
  • 250ml γάλα χλιαρό
  • 90γρ βούτυρο λιωμένο
  • 700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 70γρ νωπή μαγιά
  • 60γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanana bread από το blog food24_skg12.09.2018

Εκτέλεση:

Αν χρησιμοποιήσουμε ξηρή μαγια:

Ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου τα υγρά υλικά και μετά τα στερεά. Η ζύμη μπορεί να γίνει και στο χέρι.

Άν χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά:

Στον κάδο του μίξερ με το γάντζο προσθέτουμε το μισό γάλα (χλιαρό προς ζεστό,όχι να καίει),την νωπή μαγιά, 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι (30γρ) και 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη (15γρ). Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε για 10′. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά υλικά και έπειτα τα στερεά.

Βάζουμε το μίξερ στην μεγαλύτερη ταχύτητα και ζυμώνουμε για τουλάχιστον 5′.Το ζυμάρι θα είναι έτοιμο όταν παίρνουμε μικρή ποσότητα του ,την τραβάμε μαλακά και δεν σκίζεται.Επίσης μπορούμε να δούμε μέσα από το ζυμάρι όταν το τραβάμε.

Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί αν το βάλουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς.

Αφού φουσκώσει ανοίγουμε το ζυμάρι με πλάστη σε πάχος 1,5-2 δάκτυλα.Κόβουμε με κουπάτ σχήματα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.Τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε μέγεθος πάλι.

Τα ψήνουμε σε καυτό λάδι σε μικρές δόσεις και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να ρουφήξει το λάδι.Μπορούν να ψηθούν και στο φούρνο για πιο υγιεινό αποτέλεσμα.

Διακοσμούμε με ζάχαρη-κανέλα ή λιωμένη κουβερτούρα.

Καλή επιτυχία!

Δείτε περισσότερες συνταγές της food blogger My kitchen snaps εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b