MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αθώος ο Kevin Spacey για τις κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Κέβιν Σπέισι ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο τη στιγμή της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας, η οποία τον απάλλαξε και από τις εννέα συνολικά κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Monopoli Team

Ο  64χρονος, βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Κέβιν Σπέισι ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο όταν άκουσε πως πλέον είναι αθώος για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο του Λονδίνου τον αθώωσε και για τις εννέα συνολικά κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων, μεταξύ 2001 και 2013, σε βάρος τεσσάρων ανδρών.

Μιλώντας στη συνέχεια, ο Σπέισι δήλωσε “ευγνώμων” απέναντι στους ενόρκους – οι οποίοι συνεδρίαζαν επί 12 ώρες και 26 λεπτά – και τους ευχαρίστησε. Έξω από το δικαστήριο ο Αμερικανός ηθοποιός, ανακουφισμένος πια, πρόσθεσε πως αποδέχεται “με ταπεινότητα την ετυμηγορία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKevin Spacey: Tιμήθηκε από το Ιταλικό Μουσείο Κινηματογράφου – και αυτή είναι η πιο άβολη είδηση της μέρας12.09.2018

Ο Κέβιν Σπέισι αθωώθηκε για επτά κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, μία κατηγορία πρόκλησης προσώπου σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση, καθώς και μία κατηγορία πρόκλησης προσώπου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση. Αφού διαβάστηκε η ετυμηγορία, έβαλε το χέρι στο στήθος του, κοίταξε τους ενόρκους και είπε δύο φορές “ευχαριστώ” πριν εκείνοι αποχωρήσουν από την αίθουσα. Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στα σκαλιά του δικαστηρίου ο Σπέισι δήλωσε πως έχει πολλά να επεξεργαστεί τώρα.

“Θα ήθελα να πω ότι είμαι εξαιρετικά ευγνώμων απέναντι στους ενόρκους που αφιέρωσαν χρόνο για να εξετάσουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία και όλα τα γεγονότα προτού καταλήξουν στην απόφασή τους”, είπε μεταξύ άλλων.

Ο Σπέισι, ο οποίος μάλιστα είχε και γενέθλια την Τετάρτη (26/7), την ημέρα της δίκης, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί εναντίον του ήταν “αδύναμοι”, “μια τρέλα” και “μαχαιριά στην πλάτη”. Σε ερωτήσεις του δικηγόρου του, Πάτρικ Γκιμπς KC, οι καταγγέλλοντες, από την πλευρά τους, αρνήθηκαν όλοι ότι είτε επεδίωκαν οικονομικό όφελος, είτε προσπαθούσαν να προωθήσουν την καριέρα τους, είτε έδιναν ψευδείς καταθέσεις στους ενόρκους.

Η δίκη διήρκεσε σχεδόν τέσσερις εβδομάδες και οι ένορκοι άκουσαν πολλούς μάρτυρες – συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Σπέισι.

Στους μάρτυρες υπεράσπισης περιλαμβάνονταν ο Sir Elton John, ο οποίος εμφανίστηκε μέσω βιντεοκλήσης από το Μονακό, καθώς και ο σύζυγος του Sir Elton, David Furnish.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Κέβιν Σπέισι πρέπει να δώσει 31 εκατ. δολάρια στο «House of Cards»12.09.2018

Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός είχε κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού το 2000 για το American Beauty και το Όσκαρ Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου το 1995 για το The Usual Suspects. Είχε διατελέσει επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου μεταξύ 2004 και 2015. Η καριέρα του Σπέισι σταμάτησε το 2017 μετά από μια σειρά κατηγοριών για ανάρμοστη συμπεριφορά που διατυπώθηκαν εναντίον του. Εκείνη την περίοδο είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Φρανκ Άντεργουντ στο πολιτικό δράμα του Netflix, House of Cards, τον οποίο τελικά έχασε, εξαιτίας των κατηγοριών για αδικήματα εναντίον τριών ανδρών τον Μάιο του 2022. Πρόσθετες κατηγορίες από έναν τέταρτο καταγγέλλοντα προστέθηκαν τον Νοέμβριο του 2022.

Με πληροφορίες από BBC.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b