MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Barbie: Θα υπάρξουν άλλα σίκουελ; -Τι απαντάει η Greta Gerwig;

Ο εισπρακτικός θρίαμβος της «Barbie» εγκαινιάζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις το νέο κινηματογραφικό σύμπαν της Mattel με τη δημοφιλή εταιρεία παιχνιδιών να εξετάζει το ενδεχόμενο των σίκουελ καθώς ετοιμάζεται να μας “ξανασυστήσει” στη μεγάλη οθόνη και άλλα διάσημα brands της.

Barbie: Θα υπάρξουν άλλα σίκουελ; -Τι απαντάει η Greta Gerwig;
Monopoli Team

Καθώς ο εισπρακτικός θρίαμβος της «Barbie» συνεχίζεται, η Mattel δηλώνει έτοιμη να εδραιωθεί στο Χόλυγουντ, με νέα πρότζεκτ, δημιουργώντας το δικό της κινηματογραφικό “σύμπαν”.

Σύμφωνα με το Variety, 14 brands της δημοφιλούς εταιρείας παιχνιδιών, ανάμεσα τους ο «Barney», τα «Polly Pocket» και τα «Hot Wheels», βρίσκονται στα πρώτα στάδια σχεδιασμού ώστε να μάς “ξανασυστηθούν” στη μεγάλη οθόνη σε συνεργασία με κορυφαία ονόματα. Από τα μελλοντικά αυτά σχέδια δεν θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, η επιθυμία για περισσότερα από ένα σίκουελ της «Barbie».

Πόσο πιθανό είναι ένα σίκουελ της Barbie;

Η Greta Gerwig, σε πρόσφατη συνέντευξη της στους New York Times, απέκλεισε προς το παρόν -από την πλευρά της τουλάχιστον- το ενδεχόμενο μιας συνέχειας της πρώτης ταινίας δηλώνοντας: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι άλλο», ενώ πρόσθεσε πως ,«Μετά το τέλος κάθε ταινίας, αισθάνομαι ότι δεν θα υπάρξει άλλη ιδέα και αυτό που ήθελα να κάνω, το έκανα. Δεν θέλω να διαλύσω τα όνειρα κάποιου, αλλά εγώ, τη δεδομένη στιγμή, βρίσκομαι στο μηδέν».

Ωστόσο, ο CEO της Mattel, Ynon Kreiz, ελπίζει στη δημιουργία πολλών σίκουελ από τον “κόσμο” της Barbie: «Η Barbie ως brand επιτρέπει πολυάριθμες διαφορετικές προσεγγίσεις. Τα προϊόντα της σειράς έχουν μεγάλο εύρος. Γύρω από την κεντρική φιγούρα της Barbie υπάρχει μια ολόκληρη οικογένεια και ένα σύμπαν με πάρα πολλά στοιχεία. Ένα σύμπαν πλούσιο και ευέλικτο σε ευκαιρίες». 

Αν και ο ίδιος εξήγησε πως δεν υπάρχει βιασύνη για ένα σίκουελ της Barbie στη μεγάλη οθόνη, επιλέγοντας να δοθεί χρόνος ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή ιστορία: «Δεν είπαμε ποτέ “Οκ, ας σκεφτούμε γρήγορα μια δεύτερη και τρίτη ταινία”, (είπαμε) ας γίνει η πρώτη σωστά και ας στεφθεί με επιτυχία. Αν το καταφέρεις αυτό, αν εγκαθιδρύσεις την πρώτη ταινία ως επιτυχημένη παρουσίαση ενός franchise στη μεγάλη οθόνη, οι ευκαιρίες έπειτα ανοίγονται πάρα πολύ εύκολα», «Οι επιτυχημένες ταινίες οδηγούν σε περισσότερες ταινίες», πρόσθεσε ο Kreiz, «Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε πολλά κινηματογραφικά franchise». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBarbie: Η Greta Gerwig γράφει ιστορία – Πώς πήγε η εισπρακτική «μάχη» με το «Oppenheimer»;12.09.2018

Τι να περιμένουμε από το κινηματογραφικό σύμπαν της Mattel

Από τα υπόλοιπα μελλοντικά πρότζεκτ της Mattel ξεχωρίζει ο αγαπημένος μωβ δεινόσαυρος «Barney», ο οποίος θα γίνει live action ταινία υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Daniel Kaluuya, σε ένα φιλμ που περιγράφεται ως “τύπου A24” και “σουρεαλιστικό”. Με την παραγωγό Robbie Brenner να σχολιάζει πως «Θα είναι μοναδικό – περίπου κάτι σαν “Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς” ή το “Adaptation”». Πολυαναμενόμενη ταινία, βεβαίως, και το «Polly Pocket», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Lena Dunham, με πρωταγωνίστρια την “Emily in Paris” Lily Collins. Καθώς και το «Major Matt Mason» με τον Tom Hanks να υποδύεται τον action figure αστροναύτη της Mattel που ζει και εργάζεται στο φεγγάρι.

Με πληροφορίες: Από Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b