MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Google αναπτύσσει εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθάει τους δημοσιογράφους να γράφουν τα άρθρα τους

Οι New York Times αποκάλυψαν ότι συμμετέχουν στο σχέδιο, όπως και η Washington Post, η Wall Street Journal κι άλλες επιχειρήσεις του Τύπου.

Monopoli Team

Η Google αναπτύσσει ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που θα βοηθάει τους δημοσιογράφους να γράφουν τα άρθρα τους, σε συνεργασία με μεγάλα ονόματα του Τύπου, επιβεβαίωσε χθες, Πέμπτη, ο κολοσσός του διαδικτύου.

Οι New York Times αποκάλυψαν την πληροφορία, διευκρινίζει ότι συμμετέχει στο σχέδιο, όπως και η Washington Post, η Wall Street Journal κι άλλες επιχειρήσεις. «Βρισκόμαστε σε φάση διερεύνησης ιδεών για την παροχή δυνητικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθούν τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυγγραφείς στις ΗΠΑ καλούν τις εταιρείες AI να μην χρησιμοποιούν τα έργα τους12.09.2018

«Τα εργαλεία αυτά δεν σχεδιάζονται για, και δεν μπορούν, να αντικαταστήσουν τον ουσιαστικό ρόλο που έχουν οι δημοσιογράφοι στην συλλογή και την επαλήθευση πληροφοριών και τη σύνταξη άρθρων», διευκρίνισε.

Η ιδέα αφορά τον σχεδιασμό λειτουργιών βοήθειας γραφής παρόμοιων με αυτές που υπάρχουν στο Gmail ή το Google Docs, αλλά ειδικά για τους δημοσιογράφους, όπως να προτείνονται διαφορετικοί τίτλοι ή ύφος γραφής.

Σύμφωνα με τους New York Times, επικεφαλής μέσων ενημέρωσης περιέγραψαν το σχέδιο της Google, που ονομάστηκε εσωτερικά «Genesis» (Γένεσις), «ενοχλητικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Congress: H «προφητική» ταινία του 2013 που ενσαρκώνει τους φόβους των ηθοποιών για την Τεχνητή Νοημοσύνη12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b