MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο εξορκιστής: Η αληθινή ιστορία του 14χρονου που ενέπνευσε την ταινία – Οι «10 δαίμονες» και η δουλειά στη NASA

Το «δαιμονισμένο» αγόρι, η ιστορία του οποίου ενέπνευσε τους δημιουργούς του κλασσικής ταινίας τρόμου «Ο Eξορκιστής» το 1973, όχι μόνο ήταν υπαρκτό πρόσωπο και δόθηκε το όνομά του στη δημοσιότητα.

Monopoli Team

Οι εξορκισμοί έχουν αποτελέσει… αγαπημένο θέμα εκπομπών στην τηλεόραση και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον κινηματογράφο.

«Ο Εξορκιστής του Βατικανού» είναι η τελευταία ταινία με θέμα τους εξορκισμούς και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023. Αδιαμφισβήτητα, η ταινία που όλοι φέρνουν στο μυαλό τους όταν ακούνε τη λέξη «εξορκισμός» είναι του 1973.

Το «δαιμονισμένο» αγόρι, η ιστορία του οποίου ενέπνευσε τους δημιουργούς του κλασσικής ταινίας τρόμου «Ο Eξορκιστής» το 1973, όχι μόνο ήταν υπαρκτό πρόσωπο και δόθηκε το όνομά του στη δημοσιότητα.

Το αμερικανικό περιοδικό Skeptical Inquirer υποστήριξε ότι το τότε 14χρονο αγόρι, παλαιότερα γνωστό ως Ρόλαντ Ντόι, ήταν στην πραγματικότητα ο Ρόναλντ Έντουιν Χάνκελερ.

Ο 14χρονος είχε υποβληθεί σε εξορκισμούς στο Κότατζ Σίτι του Μέριλαντ και στο Σεντ Λούις του Μιζούρι το 1949.

Τελικά πέθανε το 2020, ένα μήνα πριν από τα 86α γενέθλιά του, αφού υπέστη εγκεφαλικό στο σπίτι στο Μάριοτσβιλ του Μέριλαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Helen Mirren είναι αγνώριστη ως Ισραηλινή πρωθυπουργός στο trailer της ταινίας “Golda”12.09.2018

Η απώλεια της θείας και ο «πίνακας πνευμάτων»

Γεννημένος το 1935 και μεγαλωμένος από μια μεσοαστική οικογένεια στο Κότατζ Σίτι, ο Χάνκελερ έχασε τη θεία του σε ηλικία 13 ετών. Το σοκ ήταν τόσο μεγάλο που χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Όταν γύρισε σπίτι του, ασχολήθηκε μανιωδώς με έναν «πίνακα πνευμάτων» προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί της. Τότε οι γονείς του παρατήρησαν κάποια ανεξήγητα φαινόμενα υποστηρίζοντας πως το ταβάνι έτρεμε και απόκοσμοι ήχοι έβγαιναν από τους τοίχους.

Ο Χάνκελερ άρχισε να βιώνει παραφυσικές δραστηριότητες στα 14 του, όταν ανέφερε ότι άκουγε ήχους χτυπημάτων και γρατσουνιών πίσω από τους τοίχους του υπνοδωματίου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Ομπάμα μέχρι τη Μέρκελ: Πώς θα έμοιαζαν οι πολιτικοί εάν πρωταγωνιστούσαν σε διάσημες ταινίες τρόμου;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b