MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Πώς ο καύσωνας μπορεί να επηρεάσει τα άτομα με διαβήτη

Η ζέστη και ο διαβήτης είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός.

Monopoli Team

Τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 αισθάνονται τη ζέστη περισσότερο από εκείνα που δεν έχουν διαβήτη. Γι αυτό και η υπερβολική ζέστη σε συνδυασμό με τον διαβήτη μπορεί να είναι επικίνδυνη. Η υψηλή θερμότητα επηρεάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, οδηγώντας σε αύξηση. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαύσωνας και οδήγηση: Συμβουλές για να μην «ψηθούμε»12.09.2018

Ορισμένες επιπλοκές του διαβήτη, όπως η βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα, μπορεί να επηρεάσουν τους ιδρωτοποιούς αδένες, με αποτέλεσμα το σώμα σας να μην μπορεί να κρυώσει το ίδιο αποτελεσματικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που είναι ιατρικά επείγοντα περιστατικά.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί την ινσουλίνη. Ίσως χρειαστεί να μετράτε τη γλυκόζη στο αίμα σας πιο συχνά και να προσαρμόσετε τη δόση της ινσουλίνης σας και το τι τρώτε και πίνετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαύσωνας approved: 5 κομψά looks που «αντέχεις» να φορέσεις στο γραφείο12.09.2018

Επίσης ο συνδυασμός ζέστης και υγρασίας (υγρασία στον αέρα) μπορεί να είναι επικίνδυνος. Όταν ο ιδρώτας εξατμίζεται (στεγνώνει) στο δέρμα σας, αφαιρεί τη θερμότητα και σας δροσίζει. Με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να παραμείνετε δροσεροί σε υψηλή υγρασία, επειδή ο ιδρώτας δεν μπορεί να εξατμιστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b