MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου 2023.

Monopoli Team

Θέατρο

Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, απο την ομάδα The Young Quill σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η θεατρική ομάδα The Young Quill, μας κάνει συντροφιά φέτος το καλοκάιρι με μία απο τις πιο πολυσυζητημένες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τις «Νεφέλες» σε μία απολαυστική διασκευή για παιδιά και εφήβους. Ο μεγάλος κωμωδιογράφος στο έργο του αυτό καταπιάνεται με το θέμα της παιδείας και του δικαίου. Το όνομα του έργου οφείλεται στις Νεφέλες, δηλαδή τις νεφελώδεις ιδέες της φιλοσοφίας. Σύμφωνα με τον Αριστοφάνη, ο Σωκράτης τις θεωρούσε τις θεές που μαζί με το Χάος και τη Γλώσσα αντικαθιστούσαν τους θεούς της πόλης. Μια πάντα επίκαιρη παράσταση που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 20:30, ο επταμελής θίασος μας υποδέχεται στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη, με ελεύθερη είδοδο. Την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 21:00, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη, στα Βριλήσσια.
Σάββατο 22 Ιουλίου, 20:30: Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλη (είσοδος ελεύθερη) – ώρα έναρξης: 20.30
Κυριακή 23 Ιουλίου, 21:00: Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη, Βριλήσσια | Tιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 8 παιδικό – μειωμένο| Εισιτήρια: viva.gr – ώρα έναρξης: 21.00

«Ο Καραγκιόζης Κυνηγός Φαντασμάτων» στον Κινηματογράφο “Ορφέας”

Ένας απο τους πιο αστείους και απολαυστικούς χαρακτήρες που έχουν στιγματίσει τα παιδικά μας χρόνια, είναι ο Καραγκιόζης.  Οι επεισοδιακές περιπέτειες του Καραγκιόζη και την αστείας παρέας του, οι οποίες ζωντανεύουν στο άσπρο πανί, είναι ένας απο τους ιδανικούς τρόπους να περάσουμε οικογενειακά τα σαββατοκύριακά μας. Αυτό το καλοκαίρι πολλές απο τις ιστορίες του αγαπημένου ήρωα, κάνουν τον γύρο της Ελλάδας. Την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 21:00, το Θέατρο Σκιών Αθανασίου Αναργύρου, παρουσιάζει την παράσταση “Ο Καραγκιόζης Κυνηγός Φαντασμάτων” στον Κινηματογράφο “Ορφέας”, στην Σαρωνίδα.
Κυριακή 23 Ιουλίου, 21:00, στον Κινηματογράφο “Ορφέας”, στην Σαρωνίδα.
Γενική Είσοδος: 6 ευρώ
Εισιτήρια: viva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Η Μπάρμπι στον 21ο αιώνα12.09.2018

Θεατρική Παράσταση “Παραμύθι χωρίς όνομα” στο Κηποθέατρο Παπάγου

Σε διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα, η παιδική παράσταση “Παραμύθι Χωρίς Όνομα” ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κάνει στάση την Κυριακή 23 Ιουλίου, στο Κηποθέταρο Παπάγου. Ένα ιδιάιτερα διαχρονικό βιβλίο, το οποίο μιλάει για την πατρίδα και τα δεινά της, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, μια που μιλάει για τις αξίες. Σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και σκηνοθεσία Χριστίνα Κουλούμπη και Κάρμεν Ρουγγέρη.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων της περιοδείας εδώ.
Γενική Είσοδος: 12€| Εισιτήρια: viva.gr
Κυριακή 23 Ιουλίου στο Κηποθέταρο Παπάγου, οδός Κορυτσάς Τηλέφωνο: 210 6520412

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔροσερές βουτιές στις πιο “must visit” πισίνες της πόλης12.09.2018

Κινηματογράφος

Park your Cinema & Park your Cinema Kids: Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στο Park your Cinema Kids, οι ταινίες που επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF), υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες.

Σάββατο 22/7 21:00, Ξέφωτο – Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού: Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού. Οι θρυλικοί Γαλάτες επιστρέφουν σ’ αυτή τη διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων που σφύζει από δράση, αστείες στιγμές, ατακοδόρικους διαλόγους και ποπ αναφορές καθώς ξετυλίγει μία πρωτότυπη ιστορία που παραμένει πιστή στο πνεύμα των θρυλικών κόμικς των Goscinny και Uderzo, και που υπόσχεται να προσφέρει απολαυστικό θέαμα στους νέους και τους παλιότερους φίλους του γαλατικού χωριού.
*Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
Σάββατο 22/7, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη12.09.2018

The Ellinikon Experience Park: Προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει για όλη την οικογένεια στο The Ellinikon Experience Park με την υπογραφή της «Μικρόπολις» – του μεγαλύτερου φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς. Από τις 20 Ιουνίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Α του Πάρκου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε θεματικά αφιερώματα σε βραβευμένους δημιουργούς της μεγάλης οθόνης, κωμωδίες και πρόσφατα blockbuster, αλλά και αγαπημένες, κλασσικές ταινίες. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο και θα ενισχυθεί με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις για όλους.
Σάββατο 22 Ιουλίου, στις 20:45 Οι θαυμάσιες Πριγκίπισσες της Disney: “Βrave”.
Κυριακή 23 Ιουλίου, στις 20:45 Μουλάν: Live Action”.
*Δείτε περισσότερες δράσεις του The Ellinikon Experience Park για μικρούς και μεγάλους εδώ.
Σάββατο 22/7 και Κυριακή 23/7, στις 20:45
Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Α, The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 302162020900.
https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 εκθέσεις που μπορείτε να επισκεφτείτε αυτό τo Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα

The Ellinikon Experience Park: Αεί Φέρειν Summer Camp

Σε συνεργασία με το Ellinikon Experience Park, το Αεί Φέρειν (Kέντρο σχεδιασμού αειρφορικών δράσεων) διοργανώνει ένα άκρως περιπετειώδες Summer Camp, προσιτό σε παιδιά όλων των ηλικιών. Στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του εντυπωδιακού πάρκου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια, αθλοπαιδίες και γενικά πολλές βιωματικές δράσεις. Κύριος στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος, είναι να διαμορφώσουν και να εμπλουτίσουν την περιβαλλοντική τους συνείδησει, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τη φύση, ενώ παράλληλα παίζουν, διασκεδάσουν και εξερευνούν.
Διάρκεια προγράμματος: Έως 8 Σεπτεμβρίου 2023
Καθημερινά 8:30-16:30, Είσοδος ελεύθερη
The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 302162020900.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο σε TV και πλατφόρμες12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b