MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Όπερα του Μηνά Αλεξιάδη "Το μυστικό των ποταμών της Αττικής" στο ΚΠΙΣΝ
Monopoli Team

Σάββατο 22 Ιουλίου

Προβολή ταινίας “Aftersun” στο 6ο Stroggylo Open Air Film Festival

To Σάββατο 22 Ιουλίου, με θέα τον έναστρο ουρανό, στον αίθριο χώρο του σχολείου στον Άγιο Δημήτριο, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας Aftersun σε σκηνοθεσία Σάρλοτ Γουέλς. Η προτεινόμενη για τρία βραβεία BAFTA το 2023, ένα εκ των οποίων και κέρδισε, ακολουθεί την ιστορία μιας γυναίκας, η οποία κάνει μια αναδρομή σε ένα ξεχασμένο καλοκαίρι που πέρασε με τιν χωρισμένο πατέρα της. Το καλοκαίρι εκείνο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ζωής και των δύο. Πρωταγωνιστούν οι: Σίλια Ρόουλσον-Χολ, Πολ Μεσκάλ και Φράνκι Κόριο. Η ταινία προβάλλεται στα πλαίσια του 6ου Stroggylo Open Air Film Festival.
22/7, 21:00
Αίθριο του στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη12.09.2018

«Tango επί Κολωνώ»: Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και το quinteto TANGartO

Το quinteto TANGartO με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων συμπράττουν ξανά για να ζήσουμε ξανά την ενέργεια που εκλύεται δίνοντάς μας ένα ισχυρό τράνταγμα. Αυτό το ξεχωριστό Concerto grosso έχει να κάνει με την ηχητική παλέτα των εγχόρδων της ορχήστρας, σε ενορχήστρωση του Θωμά Κοντογεώργη. Μαζί τους θα τραγουδήσει η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και θα χορέψουν οι Ευτυχία Τσιαμούρα, Μιχάλη Σουβλέρη, Κατερίνα Σκουτέλη και Ariel Perez. Θα παίξουν έργα των:Astor Piazzolla, Osvaldo Pugliese, Carlos Gardel, Lalo Schifrin, Mariao Mores, Jacob Gade. Μια μουσική με βαθιές ρίζες σε διαφορετικούς πολιτισμούς, που συνδέει γόνιμα και δημιουργικά, σε ήχο και ύφος, επιρροές από την κλασσική μουσική, το Τango και την τζαζ.
22/7, 21:00
Θέατρο Κολωνού

Όπερα του Μηνά Αλεξιάδη “Το μυστικό των ποταμών της Αττικής” στο ΚΠΙΣΝ

Η όπερα, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, είναι το πρώτο μουσικοθεατρικό έργο με θέμα τα ποτάμια και τα ρέματα της Αττικής. Εδώ, οι τρεις φυλακισμένοι-μπαζωμένοι ποταμοί (Ιλισός, Ηριδανός, Κηφισός) και η νύμφη Καλλιρρόη πρωταγωνιστούν σε προσωπικές και ερωτικές περιπέτειες.  «Εξωτικά» ονόματα, που πλέον μοναχά ως τέτοια υπάρχουν (μέχρι την επόμενη νεροποντή· γιατί το νερό δεν ξεχνάει ποτέ τον δρόμο του), μετατρέπονται σε όπερα από τον μουσουργό και μουσικολόγο Μηνά Αλεξιάδη, με τίτλο «Το μυστικό των ποταμών της Αττικής», η οποία θα παρουσιαστεί το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023 (20.30), σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
22/7, 20:30
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ΚΠΙΣΝ

Προβολή ταινιών ”Άγριο Θηλυκό” και ”Διχασμένο Κορμί” στο Πάρκο Κονίστρας

Το 13ο Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει δύο back-to-back προβολές δύο εξεζητημένων ταινιών. Το ανατρεπτικο και περιπετειώδες Άγριο Θηλυκο στις 21:30, με την Μέλανι Γκρίφιθ και τον Τζεφ Ντάνιελσ σε ένα μάθημα ζωής και έρωτα, σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι. Αμέσως μετά, στις 23:30 ακολουθεί το “αυστηρώς ακατλάλληλο”, όπως έχει χαρακτηριστεί, Διχασμένο Κορμί, του Μπράιαν Ντε Πάλμα, με τους Κρεγκ Γουάσον, Γκρεγκ Χένρι, Μέλανι Γκρίφιθ και Ντέμπορα Σέλτον. Είσοδος σε θεατές άνω των 17 ετών. Οι ταινίες θα προβληθούν σε πρόσφατα και ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες.
22/7, 21:30, 23:30
Πάρκο Κονίστρας (εντός γηπέδου μπάσκετ), Δημοφώντος 44 και Κυμαίων, Πετράλωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔροσερές βουτιές στις πιο “must visit” πισίνες της πόλης12.09.2018

Κυριακή 23 Ιουλίου

«Αταίριαστο Ζευγάρι» του Νιλ Σάιμον στο Θέατρο Κολωνού

Μια θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Πλασκοβίτη. Μια κωμωδία που υμνεί το δικαίωμα στο διαφορετικό, αλλά και στηνσυντροφικότητα. Μια τρυφερή και συνάμα κωμική ματιά πάνω στην φιλία,στον έρωτα, στις σχέσεις αντρών και γυναικών μέσα στον γάμο αλλά…και μετά από αυτόν. Παίζουν οι ηθοποιοί: Σιάρκου Θεοδώρα, Σοντάκη Μαριάνθη, Δωροπούλου Ισιδώρα, Μακρομαρίδου Βέρα, Σταματοπούλου Δανάη, Φώσκολου Νίνα, Παπατριανταφύλου Αλέξανδρος και Χειλάς Αλέξανδρος.
23/7, 21:00
Θέατρο Κολωνού

«Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου» στην Πλατεία Αγ. Δημητρίου στους Αμπελόκηπους

Ένα αφιέρωμα με το συγκρότημα Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» σε έναν από τους κορυφαίους ποιητές, τον Μάνο Ελευθερίου.  Το μουσικό αυτό αφιέρωμα περιλαμβάνει τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Σταύρος Κουγιουμτζής κ.α. ) που τραγουδήθηκαν από δημοφιλείς καλλιτέχνες και έγιναν μεγάλες επιτυχίες (Άγιος Φεβρουάριος, Θητεία κ.ά.), καθώς και αναφορές στην ζωή και το έργο τουποιητή αλλά και στην γενικότερη προσφορά του στα Ελληνικά γράμματα και στοτραγούδι.
23/7, 21:00
Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Αμπελόκηποι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Γλυκερία Live στο εργοστάσιο Λιπασμάτων

Η απολαυστική ερμηνεύτρια, έρχεται για μια μοναδική μουσική βραδιά, την Κυριακή 23 Ιουλίου, στο εργοστάσιο Λιπασμάτων. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ στη Θάλασσα Λιπάσματα 2023, η Γλυκερία θα μας ταξιδέψει με παλιές και νεότερες αγαπημένες επιτυχίες.
23/7, 21:00
Εργοστάσιο Λιπασμάτων

Προβολή ταινίας “Οι Δύο Όψεις του Ξυραφιού” στο Αίθριο του στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

Μια ταινία γαλλικής παραγωγής, “Οι Δύο Όψεις του Ξυραφιού”, θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου στο 6ο Stroggylo Open Air Film Festival. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω απο ένα ερωτικό τρίγωνο, μια γυναίκα που είναι διχασμένη ανάμεσα στον επι χρόνια σύντροφό της της και τον καλύτερό του φίλο, τον πρώην εραστή της. Η ταινία έχε βραβευττεί με την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου το 2022.
23/7, 21:00
Αίθριο του στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 εκθέσεις που μπορείτε να επισκεφτείτε αυτό τo Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου12.09.2018

Park your Cinema και Park your Cinema Kids: Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.  Στο Park your Cinema Kids, οι ταινίες που επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF), υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες. Σάββατο 22/7 , 21:00, Ξέφωτο – Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού: Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού. Οι θρυλικοί Γαλάτες επιστρέφουν σ’ αυτή τη διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων που σφύζει από δράση, αστείες στιγμές, ατακοδόρικους διαλόγους και ποπ αναφορές καθώς ξετυλίγει μία πρωτότυπη ιστορία που παραμένει πιστή στο πνεύμα των θρυλικών κόμικς των Goscinny και Uderzo, και που υπόσχεται να προσφέρει απολαυστικό θέαμα στους νέους και τους παλιότερους φίλους του γαλατικού χωριού. *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
22/7, 21:00
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο σε TV και πλατφόρμες12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b