MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Urca de Lima: Ένας μουσικός… θησαυρός από τη Θεσσαλονίκη

Μία μπάντα νέων ανθρώπων που ιδρύθηκε το 2021 από σπουδαστές του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (ΣΩΘ) και εκπέμπει εξαιρετικούς ήχους δικής τους δημιουργίας.

Monopoli Team

Όποιος ξέρει τι είναι το Urca de Lima να σηκώσει το χέρι του. Κανείς; Να το πάρει το ποτάμι λοιπόν. Είναι ένα ισπανικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Φλόριντα των ΗΠΑ, μέρος ενός ισπανικού στόλου του 1715 που μετέφερε θησαυρό των ανελέητων «κονκισταδόρες» στην Ισπανία. Είναι όμως και μία μπάντα νέων ανθρώπων που ιδρύθηκε το 2021 από σπουδαστές του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (ΣΩΘ) που εκπέμπει εξαιρετικούς ήχους δικής τους δημιουργίας.

Η μπάντα ζει κι λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και συνδυάζει γνώσεις, ιδέες, κουλτούρα και μουσικές γλώσσες των μελών της με συνδετικό κρίκο τον αυτοσχεδιασμό. Το πρώτο ΕΡ της μπάντας κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού του 2022 και το πρώτο CD θα κυκλοφορήσει φέτος στο τέλος του χρόνου.

Στο μεταξύ, όποιος ενδιαφέρεται, ας ακούσει δείγματα της μουσικής αυτών των νέων ανθρώπων. Αξίζει σίγουρα τον χρόνο και τον… κόπο γιατί τα ακούσματα αυτά αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να μην παράγει πια παίκτες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αλλά σίγουρα παράγει ακόμη πολύ καλούς μουσικούς.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b